sportniki svetujte :)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.823
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
No, jaz prvic slisim, res pa da nisem nek grozno hud sportnik in mi ni bistvo biti hitrejsi od soseda Janeza...
Kri bi redcil ker hitreje tece, pulz pa s kofeinom da si bolje prekrvavljen al kako?
Z bolecinami pa imam samo izkusnjo, da sem enkrat brcnil kamen, ki mi je priletel v vrhnji del stopala in po ohladitvi zvecer je to bolelo, da nisem mogel spat. Vzel nekaj v stilu naklofena, proti bolecinam, zaspal, naslednji dan pa kot da ni bilo nic.

Ja tako nekako, Aspirin ni nič novega, redči kri da teče hitreje in hitreje odvaja strupe iz celic. Kofein ti dokazano poviša pulz in naostri živčni sistem. To dvoje sem probal in sicer v normalnih količiniah 1,5 tableta aspirina+1 tableta kofeina 200mg (kave drugače ne pijem, naj bi pa to bilo recimo 3-4 dvojne močne kave) in če ob tem šteješ še adrenalin in pričakovanje sem bil kar našpičen, sledil sem najboljšim na kratki tekmi in čutil sem da dajem od sebe sebe čez svoj maximum in na koncu sem se dobesedno sesedel ,....še nekaj časa tresel, in pulz ni padel in srce razbijalo ko noro, vse me je bolelo,...potem nisem nič spal celo noč,....ne vem pa če bilo od adrenalina in od bolečine ali od kofeina,....skup sem se sestavljal še par dni. Vglavnem dosegel sem namen nisem pa tega več ponovil.
Paracetamol uporabljajo protibolečinam,...baje nisem probal,
Lekadol, nalgesin naj bi bila prešvoh, naklofen pa premočen ker potem ti lahko pulz pade in zaspiš sred tekme.

Drugače rekreativci jemlejo med treningi še vsaj 5 ali 6 drugih sestavin, recimo beljakovine, BCAA. glutamin, L-karnitin, Vitamine, Minerale, Omega 3, Creatin pa še kej verjetno. Vsak služi svojemu namenu in se ga jemlje s točno določenim namenom, noben ni prepovedan in vse se dobi v trgovini s športno prehrano. ti preparati niso noben bavbav ali kemija kot bo večina rekla, ti nimajo pojma za kaj se sploh gre. Gre za to, da telo med težkim treningom ali tekmo potrebuje več določenih sestavin ki pa jih telo proizvaja v zelo omejenih količinah v navadni hrani pa jih ni. In te snovi so v bitsvu iz naravnih sestavin pridobljeni koncentari ki jih potem poječ recimo eno žličko creatina za kar bi mogu zbasat vase 5kg najboljšega govejega mesa,...

Zakaj bi se trudil povišati srčni utrip?
sprasujem se.gif
Večina športnikov trudi znižati srčni utrip v mirovanju in med športno aktivnostjo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Ja, to je tudi meni bilo zelo nejasno o srcnem utripu, je pa dejstvo, da je kofein pozivilo. Srcni utrip znizas s treningom oz. da povecas moc srca, zadnjic sem prebral da lahko do 15W, medtem, ko naj bi normalen clovek imel 2W, z visjim pulzom mogoce pridobis pri vztrajnostnih sportih, pac hitrejsa dostava in odstava, medtem ko pri delavonaju na max. zmogljivost srca ne vem ce to pride v postev. Bo kdo s kaj vec znanja kaj povedal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Citat:
What is Caffeine?

Caffeine is an alkaloid that acts as a stimulant to the Central Nervous System (CNS). It is also a mild diuretic and can increase the body's metabolism. It can be found in varying quantities in the beans, leaves and fruits of over 60 different plants with the most common sources being the coffee plant bean and the leaf of the tea bush. Caffeine is widely recognised as being the most popular drug on the planet.

Caffeine Benefits

Caffeine is a powerful stimulant which can increase mental alertness and improve physical energy levels. It can help decrease physical fatigue, improve clarity of thought, increase focus and physical coordination and reduce the sensation of being tired, making it particularly effective for sports such as weight training. Moderate use seems to be desirable by both men and women as excessive use can sometimes produce undesirable effects.

Caffeine is a cheap and convenient way of helping to restore mental alertness or energy when experiencing tiredness or drowsiness.

Who is Caffeine supplementation suitable for?
Anyone looking for a boost in energy
Anyone looking to improve their athletic performance
Anyone looking to boost concentration and alertness

When should I take Caffeine?

We recommend consuming 200mg when a physical or mental boost is required. If you’re looking for an ergogenic benefit to aid your training, we would suggest taking your caffeine around 30 minutes before training. Due to its stimulant nature, in order to avoid any issues with sleep, it is best not to take caffeine too late in the day.

Warning: Please be careful when dosing Caffeine as it is a potent powder and can cause bad side-effects when taken well above the recommended amount. It is recommended not to consume more than 200mg (approx. 1/16th of a teaspoon but we recommend using digital scales) in one serving.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
Drugače rekreativci jemlejo med treningi še vsaj 5 ali 6 drugih sestavin, recimo beljakovine, BCAA. glutamin, L-karnitin, Vitamine, Minerale, Omega 3, Creatin pa še kej verjetno. Vsak služi svojemu namenu in se ga jemlje s točno določenim namenom, noben ni prepovedan in vse se dobi v trgovini s športno prehrano. ti preparati niso noben bavbav ali kemija kot bo večina rekla, ti nimajo pojma za kaj se sploh gre. Gre za to, da telo med težkim treningom ali tekmo potrebuje več določenih sestavin ki pa jih telo proizvaja v zelo omejenih količinah v navadni hrani pa jih ni. In te snovi so v bitsvu iz naravnih sestavin pridobljeni koncentari ki jih potem poječ recimo eno žličko creatina za kar bi mogu zbasat vase 5kg najboljšega govejega mesa,...
Dobro, NEKATERI rekreativci to res delajo. Večina pač ne. Mislim, za koji k. bi se moral futrat z vsem tem, če pa gre mirno tudi brez tega?

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Ma, preden se človek pretrenira, je potrebno kar nekaj časa. Predvsem pa so za to krive ponavljajoče se vaje iz dneva v dan. Zato je pri športu pomembno variiranje.

Trenutno delam to:
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/ZLK28BHJDd8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

in se počutim super. Cel program lahko dobite na vaših priljubljenih pašnikih.
Pa seveda joga vsako jutro.

insenity je katastrofa...
http://mito.sinkovec.si/dril/

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Sem vedel, da se bo pojavilo takšno mnenje. Mislim, da če ga uporabljajo v slovenski vojski, niti ni takšna katastrofa.

Zate pa vem, da si bolj ekscentrik v športu. Vsakemu svoje.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Obstajajo tudi bolj priročne tehnike za ogrevanje pred športanjem
tongue-1.gif

Pokazal znanec in mi sede na polno, nek način masaže in se popolnoma sprostim. Paše me in še lepa napotnica za naprej oz. še več energije bi rekel (počutje), ko gre vse to na bolj trdo in malce boleče.
smile-1.gif

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Sem vedel, da se bo pojavilo takšno mnenje. Mislim, da če ga uporabljajo v slovenski vojski, niti ni takšna katastrofa.

Zate pa vem, da si bolj ekscentrik v športu. Vsakemu svoje.

uporabljajo kaj? Insenity? pa ja... zakaj bi pa glih vojsko vzel za primer. Enkrat sem slišal prodajalca tehnogym opreme govoriti, naša Unica je sigurno najboljša izbira. Kučan jo ima Drnovšek jo je kupu... Sem si mislu od kdaj se pa politiki spoznajo na trening? Tukaj je isto eden izmed vojakov, ki skrbi za to rad gleda youtube in zato pač delajo nekaj kar ne razumejo glih najboljš, pa se jim zdi fajn ker so na konc zmatrani.
Vse kar pride iz usa je marketing. Poglej samo primer, kettelbelli so na svetu že tisočletje, pa so na svetu postali popularni, ko je usa naredila marketing in promocijo. Tako je z vsako stvarjo. S športniki se stoletja že dela nalog, sunek, naskok, krogi itd.. pa je popularo odkar je crossfit začel promocijo. Vadba za tonu trupa in stabilizatorje se izvaja odkar se je začel trening, ampak če me kdo opazi pametuje da so to pilates vaje. Metabolna vadba se uporablja odkar se je trening začel ampak se danes temu reče insenity. Krožni trening ste delali že v osnovni šoli, ker je pač najlažje organizacijsko narest delo po postajah, ne ne danes se temu reče boot camp.

To je ameriški način, američani so verniki. Če ga prepričaš verjame. Vsi sistemi so narejeni na gausovo kriuljo. Nafukajo tisti iz leve in desne tisti na sredi pa dobijo nek pozitiven učink. Ljudje v evropi pa ponavadi potrebujemo argumente (tisti ki se še niso amerikanizirali). Zanima te kaj s tem pridobiš in zakaj ravno tako. Jaz nisem ekstremist oziroma ekscentrik, kakor ti smatraš, ampak sem samo iz stroke. Verjamem, da večina, ki so prav tako iz stroke deli moje mnenje. Takih pa pogrešam vedno več. Nekaj let nazaj sem naprimer prišel v en kajak klub kjer so delali pilates! To je katastrofa. En bedak, ki je naredil vikend tečaj in je tako neumen, da misli da je pilates najboljše kar se ti lahko zgodi trenira bodoče vrhunske športnike. Vidiš tega se je za bat.
Jaz zmeraj pred delam diagnostiko, da vidim kaj ljudem sploh manjka. Šele potem razmišljamo kaj bi delali zato, da bi se spravili v formo in sproti vse te stvari popravili.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Torej povprečnim nuca.

Podpovrečni v vseh delujočih sistemih je boljše, da kr crknejo.

Nadpovrečni pa vsaj malo zašvicajo, vseeno boljše kot nič.

It works for me :p

Mislim, da pa tudi pove že na začetku tega insanitija, da če nimaš vsaj ene normalne kondicije da se ne lotit.

Nazadnje urejeno: