Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
No, jaz prvic slisim, res pa da nisem nek grozno hud sportnik in mi ni bistvo biti hitrejsi od soseda Janeza...
Kri bi redcil ker hitreje tece, pulz pa s kofeinom da si bolje prekrvavljen al kako?
Z bolecinami pa imam samo izkusnjo, da sem enkrat brcnil kamen, ki mi je priletel v vrhnji del stopala in po ohladitvi zvecer je to bolelo, da nisem mogel spat. Vzel nekaj v stilu naklofena, proti bolecinam, zaspal, naslednji dan pa kot da ni bilo nic.
Ja tako nekako, Aspirin ni nič novega, redči kri da teče hitreje in hitreje odvaja strupe iz celic. Kofein ti dokazano poviša pulz in naostri živčni sistem. To dvoje sem probal in sicer v normalnih količiniah 1,5 tableta aspirina+1 tableta kofeina 200mg (kave drugače ne pijem, naj bi pa to bilo recimo 3-4 dvojne močne kave) in če ob tem šteješ še adrenalin in pričakovanje sem bil kar našpičen, sledil sem najboljšim na kratki tekmi in čutil sem da dajem od sebe sebe čez svoj maximum in na koncu sem se dobesedno sesedel ,....še nekaj časa tresel, in pulz ni padel in srce razbijalo ko noro, vse me je bolelo,...potem nisem nič spal celo noč,....ne vem pa če bilo od adrenalina in od bolečine ali od kofeina,....skup sem se sestavljal še par dni. Vglavnem dosegel sem namen nisem pa tega več ponovil.
Paracetamol uporabljajo protibolečinam,...baje nisem probal,
Lekadol, nalgesin naj bi bila prešvoh, naklofen pa premočen ker potem ti lahko pulz pade in zaspiš sred tekme.
Drugače rekreativci jemlejo med treningi še vsaj 5 ali 6 drugih sestavin, recimo beljakovine, BCAA. glutamin, L-karnitin, Vitamine, Minerale, Omega 3, Creatin pa še kej verjetno. Vsak služi svojemu namenu in se ga jemlje s točno določenim namenom, noben ni prepovedan in vse se dobi v trgovini s športno prehrano. ti preparati niso noben bavbav ali kemija kot bo večina rekla, ti nimajo pojma za kaj se sploh gre. Gre za to, da telo med težkim treningom ali tekmo potrebuje več določenih sestavin ki pa jih telo proizvaja v zelo omejenih količinah v navadni hrani pa jih ni. In te snovi so v bitsvu iz naravnih sestavin pridobljeni koncentari ki jih potem poječ recimo eno žličko creatina za kar bi mogu zbasat vase 5kg najboljšega govejega mesa,...