sportniki svetujte :)

frenki500

Pripravnik
18. jul 2013
77
3
8
Z novim letom sem se odlocil, da se bom pricel resneje ukvarjati s sportom.. pricakujem, da bom kot zacetnik imel kar nekaj zacetnih bolecin.. zato me zanima, ce obstajajo kaksne res dobre tablete proti bolecinam po telesni aktivnosti, ali pa morda kaksna krema ali kaj podobnega?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.719
113
Nisem športnik, vendar vem da je bolečina znak, da je nekaj narobe in je potrebno malo zažlajfati. Še posebaj, takrat ko šele začenjaš.

Čene ti prej ali slej kaj poči. Če si pa zjebeš kak gleženj ali pa koleno se pa komot posloviš od sezone.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Muskfiber bo nekaj časa tvoja stalnica in to je normalno.
Pazit se moraš kakih špikajočih bolečin v sklepih, to je pogosto znak kake poškodbe.

V glavnem ne začenjat športat s polno silo - lepo počasi, da se navadiš, potem pa intenzivnost POČASI stopnjevat.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.004
1.809
113
Emona / Carnium
takes-an-ice-bath.jpg

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.367
241
63
Namen imaš športat, pred tem pa že iščeš neke tablete proti bolečinam. Upam, da se hecaš!
Predvidevam, da boš začel s tekom. Začneš s krajšimi razdaljami (tek+hoja), potem pa počasi povečuješ razdaljo in intenziteto. Ko boš pretekel 21km pod 1:40 pa začni počasi razmišljati o kakšnih intervalnih oz. bolj usmerjenih treningih. V osnovi pa greš pod 1:30 samo z bazo, brez raznih intervalov.
Tvoj edini dodatek naj bo izotonični napitek (meni zelo odgovarja Accelerade), 1x na dan dodatek magnezija in konjski balzam (lahko tudi pernaton ali kaj podobnega) za mazanje razbolelih mišic in sklepov.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Citat:
Uporabnik frenki500 pravi:
Z novim letom sem se odlocil, da se bom pricel resneje ukvarjati s sportom.. pricakujem, da bom kot zacetnik imel kar nekaj zacetnih bolecin.. zato me zanima, ce obstajajo kaksne res dobre tablete proti bolecinam po telesni aktivnosti, ali pa morda kaksna krema ali kaj podobnega?

Kakšen šport pa?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem se lansko leto začel ukvarjati s fitnesom pa sem na začetku samo malo tipal naprave in so me drugi dan prsne mišice tako bolele, da tudi spati nisem mogel
redface-1.gif
. O kakšnih tabletah proti bolečinam pa nisem nikoli razmišljal.
Tako kot so ti rekli, na začetku zelo previdno potem pa počasi dodajaš, karkoli boš že počel.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Pred tem pa itak se je treba ogreti in sklepe seveda tudi, tako kot včasih v šoli.

Vroči, mrzel tuš izmenično.

Valjčkanje in z žogo za baseball, ta je taka prave velikosti ali pa za golf. Pa lepo masiraš po mišici ali pa se valjaš.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Obstajajo tudi bolj priročne tehnike za ogrevanje pred športanjem
tongue-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Ti si se že v začetku čisto napačno lotil stvari poleg tega pa še povej s čim se misliš ukvarjat. Z počasnim začetkom in nato stopnjevanjem ne bo nobenih bolečin če boš pretiraval se zna zgodit da boš že po kakem tednu zaključil kariero

frenki500

Pripravnik
18. jul 2013
77
3
8
Najprej hvala vsem za odgovore in pomoc!
smile-1.gif

Zacel sem se ukvarjati s tekom.. Zavedam se, da je muskfiber nekaj obicajnega in da moram zaceti postopoma, vendar pa sem zelel zacetne bolecine cim bolj omiliti, ce drugace povem-namesto preventivnega jemanja aspirina proti muskfibru sem iskal neko alternativo, ki bi jo sportniki zagovarjali in ne bi bila skodljiva.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Mene je en fitneseraš (?) samo fajn vsekal po mišici ko me je bolela, je nehalo v 15 minutah! Pravi da on stalno tak dela, kolko pa je to medicinsko pravilna metoda pa vprašanje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
A ti za vsako stvar, ki bi ti lahko sledila začneš preventivno jemat kemijo?

Najprej se začni ukvarjat, resen še dolgo ne boš (v športanju...da ne bo pomote). Če boš dosleden boš tudi našel napotke, davse začenja postopoma ravno v izogib poškodbam.
Itak se pa moraš odločiti s kom vse se boš ukvarjal...in kar je bistvo da boš to tudi počel. Ker muh enodnevnic je veliko...vztraja jih pa bore malo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a si ded al si smet, da se musklfibra bojiš:)?
2-3 dni mal težje hodiš po stopnicah, pol pa je vredu. En del bolečine zgine med nasledjno vajo.
Lahko se mažeš s hladilnimi geli, kot je npr perskindol.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.823
113
davorinm.wordpress.com
Citat:

Magnezij. Sam ne prevec k bos drisko fasal.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.410
2.764
113
Cestitam za odlocitev, da se lotis z rekreacijo.
smile-1.gif

Sicer pa mojih 5 centov. Musklfiber je pac prisoten, predvsem na zacetku, saj kasneje lahko tudi, ampak mora biti res naporen tek.
smile-1.gif
Pomembna je seveda tudi motivacija, kaj te zene k temu, k vztrajanju, borbi. Moski bi radi hitro in takoj dosegli vidne rezultate, ce tega ni, lahko vse skupaj pade dol. Vcasih se prisili!
Sicer pa, teci 3 korake na sekundo, ne teci na peto!, roke migajo naprej nazaj-ne pred trebug, rame se ne premikajo naprej nazaj, tocka dotika s tli je v isti ravnini kot medenica in rame, pogled naprej, rahlo dol. Poskusi se tega priucevat med lahkim ogrevalnim tekom, da se pocasi navadis. Spomni se na to tudi med tekom kasneje ko gre vse malo po svoje. Ce se le da reci ne asfaltu. Dodaj hojo v hrib, hitro hojo za krepitev nog. Pricni z vajami za trebuh in hrbet, pa ce naredi le recimo 3 sklece, pa naj bodo 3, pocasi bo vec.
Poskusaj kasneje pocasi vsaj delcke teka pospesit, v bistvu intervali, vztrajaj, bori se, cilj si postavi in potem naslednji... Vztrajaj in uzivaj.

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:

Kakšen šport pa?

pilates
smile-1.gif