Spletni nakupi e-BAY (4)

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Zelo dobro je ko ima prodajalec free shipment. Kako je pa stem pri nas, mislim ce posljem nekomu 10g paket to nasa posta omogoca in za kaksne denarje, kje je kaksna lestvica, ali j ecelo bolje se z DHLom ukvarjat? Po drugi strani bi mel pa se paket ki je 15kg.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Za pošto si lahko tukaj zelo natančno pogledaš (samo moraš vedet, kaj gledaš
grin1.gif
):
http://www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Zadnje čase se mi dogaja, da ne dobivam paketov naročenih v tujini.

1. naročil USB ključ s kitajske - v prvem poskusu nisem prejel, v drugem potem prejel (ebay)
2. preko DX naročil eno zadevo - ki je še do danes nisem prejel od tega bo skoraj 2-3 mesece
3. Naročil na ebayu še eno zadevo iz menčestra, ki je prav tako nisem prejel. Danes bo zadeva ponovno poslana pa da vidimo.

Zanima me, kam bi se lahko obrnil za te izgubljene zadeve. Sumim pošto, samo čudno mi je ker se s poštarjem razumeva in vem, da on nima prstov vmes. Tudi do sedaj ni bilo težav nikoli, zadnje pol leta pa se konstantno dogaja.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Kontaktiraj prodajalce, pred zadnjim rokom za odprtje dispute pa le opiši problem in bodo skoraj zagotovo odločili v tvoj prid in ti vrnili denar. Na dealextreme pa tinydeal pa kar pozabi, niso dovolj resni-preveč strank, pošiljajo z bedno pošto pa še traja , če sploh dobiš.

Probaj www.fasttech.com , ni tolko zadev kot na zgornjih dveh trgovinah, morda pa najdeš kaj pametnega.Pa doplačaš nekaj centov za registered mail in imaš doma v 2 tednih ali majn.
smile-1.gif
Sem že nekaj stvari naročil pa je vedno vse štimalo.Maš tudi app za sledenje za androida. Morem jih pohvalit.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Zelo dobro je ko ima prodajalec free shipment. Kako je pa stem pri nas, mislim ce posljem nekomu 10g paket to nasa posta omogoca in za kaksne denarje, kje je kaksna lestvica, ali j ecelo bolje se z DHLom ukvarjat? Po drugi strani bi mel pa se paket ki je 15kg.

Treba je vedet, da NIČ ni zastonj.Kjer je free shipment si lahko prepričan, da je strošek pošiljanja zajet v sami ceni artikla
wink-1.gif

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:

1. naročil USB ključ s kitajske - v prvem poskusu nisem prejel, v drugem potem prejel (ebay)
2. preko DX naročil eno zadevo - ki je še do danes nisem prejel od tega bo skoraj 2-3 mesece
3. Naročil na ebayu še eno zadevo iz menčestra, ki je prav tako nisem prejel. Danes bo zadeva ponovno poslana pa da vidimo.

Zanima me, kam bi se lahko obrnil za te izgubljene zadeve. Sumim pošto, samo čudno mi je ker se s poštarjem razumeva in vem, da on nima prstov vmes. Tudi do sedaj ni bilo težav nikoli, zadnje pol leta pa se konstantno dogaja.

Tudi sam čakam pošiljko od DX že od 26.3. Večkrat sem urgiral na DX, na Paypal sem dal ugovor, pa ne dobim odgovora ne od enih, ne od drugih. Javi, če boš našel kakšen način pri DX, da še sam poskusim.
lp

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:

Tudi sam čakam pošiljko od DX že od 26.3. Večkrat sem urgiral na DX, na Paypal sem dal ugovor, pa ne dobim odgovora ne od enih, ne od drugih. Javi, če boš našel kakšen način pri DX, da še sam poskusim.
lp

Jaz kontaktiram DX preko obrazce, in še vedno so mi odgovorili. Moram pohvaliti tudi njihovo odzivnost. Jaz grem preko tega https://cs.dx.com/ticket/index izbereš s čim imaš problem.

Evo še direktni link: https://cs.dx.com/Ticket/Check/Order.Delay

Meni se sploh ne gre toliko za keš. Sumljivo se mi zdi, da v zadnjem obdobju ne prejemam paketov in ni važno iz kje. London/čajna/US

Nazadnje urejeno:

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Saj tudi meni ni toliko do denarja, navsezadnje gre za par dolarjev, bolj se gre za princip. Na Dx tudi meni odgovorijo, ko jih kontaktiram preko obrazca, vendar gre odgovor, naj počakam še kakšen teden. In to že dva meseca.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja, pri kitajski pošti je pač tako. Včasih je v 14 dneh, včasih pa 3-4 mesece.

Jaz sem naročil z dx pred kratkim dva paketa. Prvi je še prišel, drugega so pa kao 4 dni kasneje poslali, zdaj bo pa že 10 dni odkar je prvi prispel, o drugem pa ni ne duha ne sluha.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.026
113
Jaz sem pred par dnevi prejel paket, ki so ga iz Anglije poslali 19.4. Kje je bil ves ta čas nimam pojma.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.526
3.026
113
Na kuverti ni bilo nobenih drugih žigov ali kaj podobnega, pa tudi naslov je bil prav zapisan.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.056
113
Pa meni se je že zgodilo da sem pri istem prodajalcu naročil dva artikla (carina.press) in sta bila poslana s 3 dnevnim zamikom. Dobil drugega 10 dni prej kot prvega, datumi odhodne pošte so pa štimali. Tu je pač odvisno v kateri zbirni kontejner pade paket, ko se zaboj nafila se ga pa da na letalo glede na dovoljene mase (ponavadi na koncu za zapolnitev do dovoljene mase).

Sicer pa če nekaj nujno rabite se vedno da tracking, pri raznih firmah za večje zneske (10$+) to košta ponavadi par 10 centov, pri "fizičnih" prodajalcih na ebayu se pa tudi da zmenit (če ni že v ponudbi), je pa res da je malce dražje (tudi 2$ ali več).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Amm ne vem ali smo v tej temi pisali ali v drugi, te majhne paketke brez "tracing številk" na veliko "izmaknejo" na poštnih "zbirališčih"

napišite mail k POŠTI slo, več nas bo hitreje se bo kaj rešilo, ker trenutno je res porazno; dobiš morda vsak 3 paket :S

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Ksz.

Na ebay-ju sem kupil nek izdelek, in sedaj mi je prodajalec poslal opozorilo, da mu še nisem oddal ocene. Po pol ure klikanja na strani, možnosti za oddajo ocene nisem našel
crazy1.gif
Prosim za pomoč, kje za vraga najdem knof za oddajo ocene.