Spletni nakupi e-BAY (4)

sad

Guru
24. avg 2007
21.009
9.651
113
Kolikor vem, če je več kot 60 dni od nakupa, ne moreš več dat ocene.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Na ebay.uk sem včeraj dal objektiv na avkcijo. Sedaj ga imam možnost prodati preko bolhe. Ali se da recimo izbrisati oglas na ebayu?

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Citat:
Uporabnik Benko14 pravi:
Zadnje čase se mi dogaja, da ne dobivam paketov naročenih v tujini.

1. naročil USB ključ s kitajske - v prvem poskusu nisem prejel, v drugem potem prejel (ebay)
2. preko DX naročil eno zadevo - ki je še do danes nisem prejel od tega bo skoraj 2-3 mesece
3. Naročil na ebayu še eno zadevo iz menčestra, ki je prav tako nisem prejel. Danes bo zadeva ponovno poslana pa da vidimo.

Zanima me, kam bi se lahko obrnil za te izgubljene zadeve. Sumim pošto, samo čudno mi je ker se s poštarjem razumeva in vem, da on nima prstov vmes. Tudi do sedaj ni bilo težav nikoli, zadnje pol leta pa se konstantno dogaja.

Tudi sam čakam pošiljko od DX že od 26.3. Večkrat sem urgiral na DX, na Paypal sem dal ugovor, pa ne dobim odgovora ne od enih, ne od drugih. Javi, če boš našel kakšen način pri DX, da še sam poskusim.
lp

Evo, včeraj sem končno dobil pošiljko, ki je bila naročena 26.3. Pa niso bili krivi kitajci, temveč naša carina. Zakaj hudiča te ne obvestijo, da imaš pri njih paket in da ga boš dobi takrat in takrat, ker si morajo vzeti dva meseca časa, da odprejo navadno kuverto. Jaz pa sem stokrat urgiral pri kitajcih(poslali so mi že nov paket
evil.gif
), sprožil spor na PayPalu..., pa se izkaže, da imajo prste vmes naši birokrati.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
V zadnjem mesecu, sem dvakrat dobil pošto s carine za šiša tobak. Poslal na mail printscreene ebay in paypala in so mi že isti dan oz. drugi dan odposlali na dom. Vseskupaj pa sem dobil 5x poštno od njih. Vedno so me takoj obvestili in nato dalje poslali. čisto možno, da se je zahtevek po računih od carine , kje na pošti zgubil...

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Od carine sem dobil priporočeno pošiljko, kar se pri kitajcih še ni zgodilo. Prav tako nisem dobil nobenega zahtevka za račun ali karkoli drugega. Verjetno so ocenili, da je vrednost res cca. 15$, kot sem dejansko plačal.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Od carine sem dobil priporočeno pošiljko, kar se pri kitajcih še ni zgodilo. Prav tako nisem dobil nobenega zahtevka za račun ali karkoli drugega. Verjetno so ocenili, da je vrednost res cca. 15$, kot sem dejansko plačal.

Kontrolirajo "random" ali večje pakete, pač si naletel na kontrolo, nato zadevo preverijo če se jim zdi dovolj vredna ti pošljejo zahtevek za dodatno dokumentacijo (račune...) drugače pošljejo
cheer.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
KSZ

Kitajec mi je refundal denar, tam na paypalu piše da je nakazano in vse, na kreditni kartici pa ni nič - imam paxypal vezan na kartico ne da gor nalagam denar. Na paypalu je tudi stanje 0 eur, A traja nekaj časa da denar pride na račun?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ja traja.Za 2013 preedolgo.Komot lahko traja 1+ teden, tak da ne bit začuden, zakaj še ni
wink-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Meni se je poznalo na kartici pri obracunu 28ga v mesecu .... pri pregledu prometa v cakalnici sem med vsem zneski v minus ime enega +20€ . (prodajalec mi je vrnil kupnino za en storniran nakup)

Aja pri cakalnici prometa kartice je bil znesek viden cez par dni ...od vracila paypala.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Na Viso Electron je meni samo preneslo denar, ko sem dobil refund, po koliko dnevih pa ne vem.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Prvič sem nekaj prodal na ebayu - zdaj moram poslati zadevo - majico. Ker je zadeva nekaj več vredna, bi se rad zavaroval, da me kdo ne nategne. Vzamem preko pošte pošiljko s sledenjem in priporočeno - to zadostuje?

+ v mailu od ebaya piše da naj si sprintam shipping label. Vendar ko kliknem link in se vpišem v paypal mi napiše PayPal Shipping is not available. We apologize for the inconvenience. Ali je ta shipping label sploh nujna?

Nazadnje urejeno:

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Sam kar je bolj vrednega pošiljam s povratnico ter zavarujem na pošti.(če se pravilno motim de je poštnina za 400€ vreden telefon(zavarovan za 250€) prišla 20€ v Španijo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zaj sem dobil mail, ki je v spam folderju, prikazalo pa ga je, kot da je v inboxu na telefonu kot novi mail
shocked-1.gif

1810594-pp.png

Priponke

• 1810594-pp.png
    1810594-pp.png
    175,6 KB · Ogledi: 287