Spletni nakupi e-BAY (4)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Prodajalec je napisal, da je darilo v vrednosti 10USD
grin1.gif
Dejansko je dobrih 30 EUR in ni darilo...poslati sem moral kopijo računa...

Nisem pa dobil nobenega obvestila, ker so narobe poslali s carine. Sem danes klical in so še enkrat na mail poslali.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja to delajo kitajčki in potem večino kar odprejo. Jaz sem ravno včeraj odprl spet nekaj, kar ni bilo realne vrednosti gor, pa je šlo čez. Ampak realna vrednost je bila prav tako pod 22eurov.

Po mojem ima večina teh kitajčkov kar naprintane enake cn22 obrazce. $10 usd + gift in potem samo popajo otroci na pakete
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Sem itak planiral, da bom moral plačati nekaj malega še zraven. Jezi me ker čakam že tok časa, tale bluetooth radio sem hotel tamali dat v sobo za njene otroške pesmice...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Glede amazon.de...nimajo povsod moznosti dostave v SI. A bo slo skozi, da nastavim C&M nemski naslov in izberem dostavo v postno poslovalnico v AT?

Kaj pa potem mešaš s C&M naslovom, če ne misliš pošiljati preko njega. Nekateri prodajalci imajo napisano, da ne pošiljajo na poštne predale ali poštno ležeče, pri drugih pa ni problema.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.345
2.712
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Glede amazon.de...nimajo povsod moznosti dostave v SI. A bo slo skozi, da nastavim C&M nemski naslov in izberem dostavo v postno poslovalnico v AT?

Kaj pa potem mešaš s C&M naslovom, če ne misliš pošiljati preko njega. Nekateri prodajalci imajo napisano, da ne pošiljajo na poštne predale ali poštno ležeče, pri drugih pa ni problema.

Ce imam SI naslov, mi ne ponudi opcije, da dostavijo na dolocen naslov poslovalnic v moji blizini. Ce dam nek nemski naslov se pac ta opcija pojavi in me zanima, ce stvar deluje, ce je ze kdo poizkusil.

Citat:
Or ship to a pickup station near you. Search for a Pickup Location near you
Available pickup stations:Hermes PaketShop, Deutsche Post Filial (postnumber required), DHL Packstation (postnumber required)

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V eBayu si lahko nastaviš poljubno naslovov. Za določen nakup pač nastaviš tuj naslov kot primarni. Kot sem že napisal, nekateri prodajalci nočejo pošiljati na Post restant, pri drugih pa ni problema.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Je že kdo kupoval kaj večjega na alibabi? Kako je z dostavo? Moram izbirat FOB, CIF... samo jaz bi rad, da prodajalec organizira pošiljanje, tako kot je klasika z aliexpressa ali ebaya...

makedonc

Pripravnik
4. okt 2007
149
7
18
Citat:
Uporabnik makedonc pravi:
kaj pomeni tole
Für aus dem Ausland verschickte Artikel fallen unterschiedliche Gebühren an

Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Za izdelke poslane v tujino so še različne dajatve (carina, DDV...)

Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
9,60€

Ali potem ni nobenih dajatev sepravi končna cena do mojega doma je 9,60 €?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A se da kako nabavit kakšno kitajsko prepaid sim kartico preko spleta? Čim ceneje z čim daljšim rokom uporabe. Imajo vedno več zanimivih storitev, ki pa zahtevajo velifikacijo preko telefona.

Tecent clud z free terabajti tako poznamo, trenutno me zanima 3322.net; kitajska alternativa no-ip, ki pa ga po defaultu pokriva večina kitajskih ip kamer in podobnih zadev.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
....zadnji.....

mogoče že povedano, pa ne najdem...:(

nekaj sem na ebay kupil in plačal prek paypal, ki mi je trgal iz kartice......robe nisem dobil, odprl dispute in dobil denar vrnjen na paypal....vse lepo vidno....

zdaj pa vprašanje....ali bo paypal prvo pokoristil ta denar na paypal računu in šele ko se porabi spet trgal iz kartice al moram kaj nardit, da mi ne trga predno se ves ta denar ne porabi?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ja ampak samo v primeru, da gre za isto valuto in manjši znesek od denarja na računu. Ko sem nazadnje to uporabljal, še ni znal porabiti zneska na računu in samo razliko trgat iz kartice.

Moraš pa pri plačilu izbrati način plačila in namesto kartice izbereš račun (tako nekako - zadnje čase redko uporabljam Paypal ker sem bolj na Aliexpressu).

Edit: če je pravilno narejen refund, potem dobiš denar nazaj direktno na kartico.

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Ja to delajo kitajčki in potem večino kar odprejo. Jaz sem ravno včeraj odprl spet nekaj, kar ni bilo realne vrednosti gor, pa je šlo čez. Ampak realna vrednost je bila prav tako pod 22eurov.

Po mojem ima večina teh kitajčkov kar naprintane enake cn22 obrazce. $10 usd + gift in potem samo popajo otroci na pakete
grin1.gif
To jaz popizdevam, ko jim ne morem dopovedat naj dajo gor pravi opis in pravo vrednost. Potem pa piše gor accessory USD 1 in iz carinske pošte z veseljem pošljejo zahtevek po pošiljanju računa, kar me potem stane skoraj 5€... Izdelke pa itak kupujem pod 22€ ali pa nad 50€. Kar je vmes se ne splača
cool-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.165
487
83
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Ja ampak samo v primeru, da gre za isto valuto in manjši znesek od denarja na računu. Ko sem nazadnje to uporabljal, še ni znal porabiti zneska na računu in samo razliko trgat iz kartice.

Moraš pa pri plačilu izbrati način plačila in namesto kartice izbereš račun (tako nekako - zadnje čase redko uporabljam Paypal ker sem bolj na Aliexpressu)

Če gre za isto valuto, potem zna vzeti z računa in razliko iz kartice.

Če pa ni v isti valuti, pa mora biti znesek manjši, drugače trga vse iz kartice.

Sicer pa če ti je trgalo s kartice, ti more tudi vrniti na kartico.