Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
DHL-ju moram poslati pooblastilo da jih pooblaščam pri carinskih postopkih in slovenski naziv blaga.
To delam prvič.
Mi lahko kdo napiše, kako naj zgleda pooblastilo in slovenski naziv blaga.
Naročil sem en tablični ralunalnik.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
imam eno vpašanje ..namreč pri nakupu sem spregledal in stisnil kupi en artikel ..in problem je nastal ker sem dobil domov položnico od odvetniške hiše da nisem poravnal ...i
če ne poravnam v 10-ih dneh gre v tožbo..
kaj naredit

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Khm, to je bilo verjetno že par mesecev nazaj, a ne?
Kaj naredit? Plačaj. Pa nauči se, da ebay (sploh nemški) ni Balkan.
Ni mi pa jasno, kako si spregledal, saj imaš v sistemu pod kupi, pa maili letijo, da plačaj, itd... Si mislil, da si ''spregledal'', ne?
Baaaaaaaaaaaah.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Za USA (in UK) imaš tole http://www.borderlinx.com/

Sam je kar drago. Za Nemčijo ne poznam, poskušam prepričat uporabnike, da uporabijo DHL, saj smo iz EU. Zadnjič sem si poslal kar na izanglije.com, ker v UK so pošiljali k nam pa ne. Poštnina v UK pa je bila samo 1 EUR višja kot v Nemčijo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik joshyslo pravi:
imam eno vpašanje ..namreč pri nakupu sem spregledal in stisnil kupi en artikel ..in problem je nastal ker sem dobil domov položnico od odvetniške hiše da nisem poravnal ...i
kaj naredit

sam sem imel podoben primer, sicer brez odvetnikov in tožbe... Enkat sem bidal en artikel in "zmagal". Na zadevo sem čist pozabil in preko mailov prejemal obvestila, da moram plačati drugače so lahko sankcije itd... Sem kontaktiral prodajalca, da ne želim izdelka in če lahko stornira nakup. Je zadevo storniral in je bil mir... Poskusi ga prvo kontaktirati, da je prišlo do pomote in da zadeve ne potrebuješ in če se lahko kako uredi...

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
noče slišat nobene pomote sem kontaktiral rekel da sem imel 6 tednov cajta . naj se obrnem na odvetnika njegovega.
Stem da sem dobil email eizelheiten zum fall in piše da je status zaprt da nisem plačal a on tega noče slišat...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
si mogoče poskusil kontaktirati ebay support kakšne so tvoje pravice v takšnih primerih?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
si mogoče poskusil kontaktirati ebay support kakšne so tvoje pravice v takšnih primerih?

Kakšne pravice...
Preden potrdiš nakup ti črno na belem napiše, da ko klikneš gumb za nakup, ni več vrnitve.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
da sem kontaktiral ker sem dobil po pošti domov od mediafinanz da moram poravnat z stroški vred ki so nastali in to so hjoooo. časa imam 10 dni da plačam oziroma do 25.8.2012 drugače gre na tožbo..prodajalec sam odpiše da nima nič več z tem in naj kontaktiram z mediafinanz..(folije 9 a zdaj pa je strošek narasel na 40€ )

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Za 40€ ti je to poceni šola za naprej....

Plačaj in mir.
zmaga.gif

Upam, da bo še kdo to prebral. Namreč zaradi takih potem najeb.emo ostali, ker prodajalci uvrstijo Slovenijo med države v katere ne pošiljajo. Pač balkanski pristop zahteva nemško rešitev.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
Sedaj pa naj bi tudi jaz začel zapravljat na tujem spletu.
Nekaj hočem kupiti na dx pa hoče imeti vpisano zvezno državo/regijo/provinco. Kaj za vraga naj napišem sem. Slovenija pač tega uradno na poštnih naslovih nima.
Kaj se že bolj splača narediti če je valuta v $?
Plačal bi z viso electron.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Registriraj si ti raje Paypal in plačaj na dx z njim.
Najbolj se splača, da potem na paypalu nastaviš, da ti NE preračunava valute ampak plačaš v USD in ti potem tvoja banka preračuna.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz z v tem primeru napišem SI. In v poštni številki SI-1000. Odkar imam tako, mi še niso poslali na Slovaško, kar se je prej že zgodilo. Sicer pa tudi jaz priporočam, da se registriraš na Paypalu in plačuješ z njim.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik joshyslo pravi:
kaj naredit

po nesreči si 3x stisnu buy it now

svaka čast

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Mene pa zanima, kaj lahko naredim jaz kot prodajalec artikla. Nekdo mi je zlicitiral predmet, vendar se mi sedaj ne javlja. Stisnil sem, da artikel še ni plačan, ampak nobenega odziva. Sedaj pa ne vem, ali naj čakam v nedogled, ali naj na novo nastavim licitacijo? Ebay mi bo vrnil provizijo za objavo oglasa?

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Odpres dispute, počakaš da poteče rok in potem relistas.
Provizijo seveda dobiš povrnjeno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.