Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Lej če ste nesposobni ne krivit pošte da je draga. Treba je znat pošiljat. Paket do 2KG pride 4,47 z DDV, potem pa če vzamem še storitve na paket in sicer z odkupnino je 1,14€ ter pazlivejše ravnanje je 1,00€ znese to skupaj 6,61€ z DDV in če priložiš zraven paket še položnico da se denar nakaže na TRR je to še zraven 0,96€ torej plačaš cca. 7,50€ in NE 24.19€. Tak znesek lahko pride samo v primeru da je zelo velika vredost paketa + da je bedak ki ti je poslal paket dal zraven rumeno nakaznico od katere si pošta trga mislim da 3,5 ali 4% vrednosti od celotnega zneska saj poštar prinese denar na dom + morda je dal paket še ekstra vrednostno zavarovati... To pa potem nanese ja...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
globoko vdihni in še enkrat preber moj post kaj sem napisal;)
18€ je vrednost izdelka, vse ostalo so poštne storitve, ki se jim nekak ni mogoče izognit pri takem poslovanju.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
malo čudno si napisal vse skupaj. brez vrednosti izdelka je pol nekak normalna cena (za slovenske razmere)

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ne vem, jaz sem hotel kupiti neke škornje, ki imajo v sebi verjetno mal več kot 2kg in prodajalec iz UK pravi, da je po novem cena za Slovenijo 28 funtov, čeprav ima standard international postage price 13 funtov, ker naj bi imel take dogovorjene cene s parcelforceom za Evropo, vendar pa temu kao ni več tako in je Slovenija 28, Nemčija, Francija pa ne vem še kdo vse pa je ostal 13.
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ma čudaki kaj hočeš, mislim da bom slej kot prej začel uporabljat opcijo "POSTLAGERND" ko že imam 20 minutk vožnje do najbližje Avstrijske pošte...

matofill

Guru
18. sep 2008
3.704
774
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No mi je modelko pravkar poslal PM na Ebayu da je govoril z Hermesom in da bo do srede to pri meni, če ne bo pol mora še nekam poklicat in je predlagal da počakava do petka in če ne bo mi nakaže denar nazaj... Vsaj nekaj dobrega
smile-1.gif
120€ ni pes!

Hermes pošiljke v Sloveniji pridejo na DPD d.o.o., Celovška 492, Ljubljana in to je po mojih izkušnjah najbolj , ampak res NAJBOLJ gnila in slaba, (še premili izraz) "hitra" v resnici POLŽJA pošta v Sloveniji.

Preko Hermesa sem dobil do sedaj 5 pošiljk in samo 1 je bila vzorno dostavljena, 4 pa katastrofalno, 1 tepih enkrat so pa vozili 14 dni, da so ga dostavili, sem pa bil večkrat tam, pa sem dobil občutek TOTALNE nezorganiziranosti, ko se stari dostavljalci ( najemajo s.p. je, ki se potem skoraj tepejo med sabo za pakete) in stari Ðombe pač nagrabijo paketov, ki jih potem ne uspejo dostaviti tudi po 10 dni ali si pa delajo rute, zakaj ne bi šel v Domžale na dostavo samo 1 x na teden, naj stranka počaka, saj se prišpara gorivo...., kontrole itak ni, no ja en tepih so dali na polico nad kabino v kombi in nanj pozabili, ker se s kombija ni več videl, bil za polico, sledljivosti pa sploh ni, vse po partizansko z eno besedo KATASTROFA, med tem pa mladci dostavljači začetniki že ob 12h pridejo prazni nazaj na firmo, če bi bil še kak paket za dostavo, a ni kaj Ðombe vse pobrale in bodo dostavile v 10 dneh

Skratka sem pisal na Hermes, naj si v Sloveniji najdejo drugega partnerja , najbolje kar Pošto Slovenije, ki dokaj vzorno in sledljivo dostavlja, normalno pa paket iz severa Nemčije rabi 4- 5 dni do DPD skladišča potem pa še od 5 do 14 dni do vas, ker so res gnili imam pa vse dokumentirano z trackingi in ko sem res po živalsko vodstvu te firme povedal, kar jim gre so se opravičili že 4 x in obljubili, ne bo se ponovilo.....in mi ponujali gratis paket za kam v tujino, ki me sploh ni zanimal in nisem vzel.

Tako, da če DPD ne boš poklical in po tel. nakuril z trackingom, kjer se pa vidi, da zadeva leži v Lj. ali pa celo, da je že dostavljena, ker Ðombe tudi to naredijo ne bo nič z hitro dostavo !
jezen.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Mislim da ne bom nič rešil ker Hermesov tracking nekako ne dela... oz. je zadnja knjižba na 13.10., sem pa klical prejšnji teden na DPD in mi je rekla da tega paketa nimajo zavedenega v njihovi bazi... Da niti ni prišel do njih menda...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Res je, tudi meni ti tipi dostavljajo po 14dni, od drugih pa dobim v treh delovnih dneh. Dizaster.

Pa seveda se jim potem tako mudi (kljub temu da so rabili 14dni) da tudi pozvonijo ne, samo fuk paket pred vrata in čao.

B81

22. jul 2007
37.900
11.103
113
KSZ

Prvič sem hotel oddati oglas na ebayu in potem je bilo potrebno vpisati podatke banke, te iban zadeve pa to....to je vedno tako?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ni ravno res...ravno sem s registriral na novo za prodajo na ebayu (s starim kupovalskim akountom)...in ni potrebno dat podatkov tvoje banke ampak samo kreditne kartice. Res pa jim zadeva nekak ne deluje najboljše, ker sem se probaval prijavit že pred dvema letoma in zadeva ni štimala. Sedaj pa sem končno dobil domov obrazec

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Glede Hermesa. Čim vidte, da prodajalec uporablja tega kurirja, samo stran od tega prodajalca. Hermes je res zanič.
No, enkrat sem imel celo srečo, pa je prodajalec uporabil express storitev pri Hermesu. Takrat pa je prišlo v 3-4 dneh, kar je pa normalen čas dostave za Nemčija-->Slovenija.

Opažam tudi, da nekateri mal preveč škrtarjo in ne pošljejo pošiljke prednostno oz. "airmail". Pršparajo nekaj centov a čakat treba par dni več.
bonk.gif

Sem pa zdej naročil uggice iz Amerike za sestro in je šel paket 16.10 iz letališča. 21.10 je bil paket že na carini. Neverjetno! Poslano je bilo letalsko priporočeno.

Nazadnje urejeno:

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pa si prebral, da je velika večina uggic, ki se prodaja na eBayu fake? So reviewi na ebayu, ki potrjujejo to dejstvo & there's no such thing as cheap ugg shoes
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.900
11.103
113
Ne morem prodat zadeve, ker me na koncu urejanja oglasa vrže na stran, kamor vpišeš račun in swift, želi pa še neke druge račune, kar pa lepo piše, da je le za nemške račune.
In nikakor ne spusti naprej. Kak predlog mogoče?

Hvala!

B81

22. jul 2007
37.900
11.103
113
ja zdaj baje nekaj dobim po pošti, neko kodo...označil sem paypal, ampak to je bilo za plačilo artikla od kupca, ne vem pa, kje bi naredil, da bi mi zaračunali oglas kar iz PP. Kupim pa vedno brez problema. No zdaj niti naprej ne morem, ker mi pred koncem reče, da dobim spet neko kodo domov.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.617
89
48
Žijo, zanima me kakšni so načini plačila prek Amazona?

(MC, Amex in ostale kreditne ne pridejo v poštev)
Zanimajo me možnosti predvsem plačilo ob prevzemu, Moneybookers in Paypal (če se slednji sploh da).

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
amazon.com
Citat:
Payment, Pricing & Promotions

Amazon.com accepts American Express, Diners Club, Discover, JCB, MasterCard, Eurocard, Visa, Visa Check Cards, payment from your bank account, Amazon.com gift cards, Amazon.com Gift Card claim codes, and the Amazon Store Card.

We do not currently accept international wire transfers, PayPal, or Smart Cards. For grocery purchases, we are unable to apply manufacturer's coupons, food stamps, or any other payment method not listed above.

Amazon.com Gift Card claim codes can be purchased with cash in almost any denomination and can be redeemed for millions of items on Amazon.com. Purchase an Amazon.com Gift Card or code from an authorized gift card reseller near you--no credit card required. Learn more.

Please see the related links for more information about these payment methods.

Amazon.de
Citat:
Payments Options
We accept Visa, Visa Electron, EuroCard, MasterCard and American Express. If you have a German bank account you can also pay via direct debit (Bankeinzug)--if your order is delivered to Austria, you can also pay via direct debit from an Austrian bank account. In addition, you can pay per invoice (Rechnung) if the order is dispatched to a German address.

We reserve the right to accept credit card payment only on orders over 500 EUR. We also reserve the right to refuse payment by invoice on orders over 100 EUR.

We recommend that you use a credit card if you're ordering from abroad. All of our prices are listed in Euros. See a detailed description of how to enter your payment information.

Please not that we will not debit money from your credit card or bank account until just before your items are dispatched. If an order is sent out in more than one delivery, we will charge only for those items that have been sent out. Your account will usually be charged approximately 24 hours after the items have entered the dispatch process.

Amazon.uk
Citat:
Payment Options & VAT

You can pay by:

* Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
* Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards
* Amazon.co.uk Gift Certificates

We do not accept:

* cheques or postal orders
* Eurocheques
* cash in any currency
* international debit cards
* book tokens
* purchase orders

Security: We are confident about the transaction security we offer and back-up every purchase made online with a security guarantee.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.