Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Jaz pa iz Anglije vse pogosteje ugotavljam, da prodajalci od katerih sem ze kupoval in naceloma veljajo za najcenejse, ne posiljajo v Slovenijo vec. Namrec imeli so shipping to Europe, ko se pa vrnem nazaj, pa so Slovenijo dal pod exclusions. Zakaj, ker dejansko Slovenija ima visjo ceno kot ostale EU drzave. Prodajalcu je vseeno, a logisticne sluzbe za vse kar je vec kot 2kg zadnje case vec racunajo kot za ostalo EU. Tako mi je zdaj trgovec rekel, lej ne posljem ti, evo ti denar nazaj. Nasel drugega, ki se je sicer odlocil, da mi bo poslal vendar je na zacetku hotel zaracunati polno postnino, ceprav ima za drugi artikel polovicno ceno. No ko sem zatezil, je znizal postnino, a sem skoraj preprican, da ne bo vec posiljal v Slovenijo. Namrec Parcelforce naj bi imel za konkretno tezo (ne vem koliko je) 13 funtov za EU in 28,5 funta za Slovenijo. Royal Mail pa ravno tako posilja posiljke tezje od 2kg prek Parcelforce.
čakaj zdaj malo, nekaj tu ne bo štimalo. namreč če grem na royal mail kalkulator, izberem paket 4 kile, v slovenijo in avstrijo, so cene več ali manj enake
ROYAL MAIL
V avstrijo
Airmail Printed Papers From 3 days Up to £41 No £21.60
International Signed For Printed Papers From 3 days Up to £41 Within UK £25.85
Airsure Printed Papers From 2 days Up to £41 Delivery Confirmation £26.50
Surface Mail Printed Papers From 14 days Up to £41 No £24.42
International Signed For Surface Mail Printed Papers From 14 days Up to £41 Within UK £28.67
v slovenijo
Airmail Printed Papers From 4 days Up to £41 No £21.60
International Signed For Printed Papers From 4 days Up to £41 Within UK £25.85
Surface Mail Printed Papers From 28 days Up to £41 No £24.42
International Signed For Surface Mail Printed Papers From 28 days Up to £41 Within UK £28.67
PARCEL FORCE
V slovenijo
Global Express From 3 days Up to £200 Tracked From £70.39
Global Priority From 5 days Up to £100 Tracked From £56.69
Global Value From 5 days Up to £50 Not Tracked From £41.79
v avstrijo
Service Delivery Compensation Tracking Price
Global Express From 1 days Up to £200 Tracked From £70.39
Global Priority From 4 days Up to £100 Tracked From £56.69
Global Value From 8 days Up to £50 Not Tracked From £41.79