Spet v napačno smer....98456847865-tič

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Naredil bi jih pa enosmerne, sepravi tut ko so spajksi zunaj, ko pripelješ s prave strani, jih samo potisneš nazaj noter.

Ta projekt pomoje niti ni pretirano drag, ker je tut sistem kot tak večalimanj primitiven, klasično na fedro in to je to.

Stardec pa si za kazen naj gre kupit nove gume, nima se kaj v kontra smer vozit, če se nebi kontra zapeljal,
nebi naletel na spajkse + boljše kupit 4 nove gume, kot pa ubit sebe in še kako mlado familijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak je pa to rešeno z motoristi?
tola slikca mi zgleda zlo nevarna za motoriste tut če v pravo smer prpelje, seveda če so te špice skos veni.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sploh ni treba da je skos zunaj. Senzor pa fartik. Ko zazna da gre vozilo v narobno smer, vrže ven špice in to je to. Če pa brez senzorja, se pa nardi 30 centi lufta na sredini da grejo motoristi čez, postavi se tabla in to je to. Simelj ko pasulj, sam problem je ker ne prinaša profita...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

mitja

Pripravnik
29. jul 2007
430
0
16
problem teh špic je ta, da morajo omogočat prehod intervencijskim vozilom v obeh smereh (tako da ideja na ''feder'' odpade....nisem pa čisto prepričan če so dovoljeni na magistralnih cestah in regionalnih....
sploh pa je velik problem tega varnost....nekje sem nekaj bral da delujejo v povezavi z avtomatskimi števci prometa, ter ko zapelje ena os vozila preko se ti dvignejo in preluknjajo zadnji del

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pa saj nebi dali na avtocesto...na vse dovoze pa je mir. Tako vsaj izločiš starine ki ne vejo kje so. Za obračalce na samih cestah pa razen stolpov na vsakih 100 metrov s po dvema snajperjema rešitve ne vidim.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Eno tako čisto hipotetično vprašanje.

Recimo, da vozim enega šleperja po avtocesti in opazim nekoga v VW Eosu, kako mi vozi nasproti po napačnoi strani.
Ker je šleper že star in potrebujem novega, se ne sekiram preveč in ne bremzam ali umikam. Razsujem Eosa v prafaktorje.

Kaj kasneje rečem policiji:
a) "Nisem ga videl, nenadoma je bil pred mano, nič nisem mogel storiti"
b) "Ja, videl sem ga, ampak se nisem umikal, ker je za mano vozil en osebni avto in sem jim rešil življenje.
Zavestno sem odstranil smrtno nevarnost s ceste. (Prosim pohvalo ali nagrado)"

ker se vsi primeri vožnje v napačno smer ne končajo vedno z nesrečo, še vedno obstaja kar velika možnost, da se pacijent spravi z AC, brez da bi povzročil nesrečo, ali nekoga ubil. torej boš v tem primeru ti nekoga namerno ubil.

lahko pa pogledaš iz praktičnega vidika: ne boš prejel nagrade ali medalje, da si spravil pacijenta s ceste (oz. tega sveta). po drugi strani pa boš naredil škodo na tovornjaku, roba ne bo dostavljena, ogromno časa boš izgubil.
edino, kar ti bo ostalo, je zavest, da si mogoče rešil življene nekoga nedolžnega ter namerno ubil nekoga, ki bi verjetno preživel

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Pred cestninsko se da lepo obrnit in peljat nazaj v pravo smer... pod pogojem, da ima človek IQ nad sobno temperaturo.

Če se ne motim so predlagane kazni za tale prekršek 300€ in 5pik. A to se hecajo? Nekaj takega, kot za prevoženo rdečo. 1000€ in 18pik bi moralo biti. Nimaš kaj izkat na cesti, če si kamikaza.
stupid-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
ma kaki pike, takojšen odvzem bi moral biti. ker obračanje pred cestninsko in vožnja v napačno smer po AC ne spada v rubriko "se zgodi"

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Za moje pojme je to hujše kaznivo dejanje kot še se ga nekdo nalije in gre za volan. Takrat takega ponavadi itak zapusti pamet in bolj ko ne ne ve kaj počne - tu gre pa nekdo namerno na nasprotni vozni pas in namerno išče nekoga, da ga bo (mogoče) spravil na oni svet.

Za vožnjo po nasprotni strani AC ne more biti opravičila in žal takemu lahko le privoščim, da ga čimprej sreča šleper. Ampak verjetno je tudi voznik šleperja ne bi odnesel brez (psihičnih) posledic.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Hehe, vam očitno nekaj ni jasno ... V prometu vidiš svašta ljudi. Od neizkušenih mladičev do starih atatov, ki komaj vidijo kaj čez volan. Prav tako so v prometu bolniki (recimo epileptiki, ki vozijo, čeprav ne bi smeli), ljudje, ki uživajo najrazličnejše opiate ... Treba je še vedeti, da se v avto marsikateri vsede za to, da bo izživel svoja čustva. Ne rabiš biti samo "[censored]", da delaš traparije na cesti. Sploh pa zato, ker mi nismo nobeni genijalci, ki bi lahko presojali, kdo je za na cesto in kdo ne. Tudi jaz bi lahko zate podal takoj teorijo, da si navaden tepec, pa sem mogoče čisto blizu, mogoče pa xy svetlobnih let stran.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Me diskriminiraš?? Kdo je pa rekel, da jaz zadet vozim? A če kdaj puhnem kakega v luft takoj pomeni, da ne smem govoriti o opiatih?? Ajajaj, sprijazniti se morate, da nismo več v socialimu, kjer bi moral paziti, kaj govorim.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Če jim mojster ne bo dal povoda, da bi me odpeljali na test, me pač ne bodo.
wink-1.gif

Itak se pa da s sodnikom po navadi precej zmenit.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
z narkiči res ne in to tudi podpiram. da se mi tm kkšn na horsu okol vozi, hvala lepa
10.gif

... s kkšnim k pa sam weed kadi se pa že da kej zment.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa tud odvisna kakšna je koncentracija! to dohtrji ugotovijo, al si ti kadil zdej, al je to še od 1 tedna nazaj! ne delat panike no!

on topic:
tiste bodice so res nepraktične za intervencijska vozila... baje! ni mi jasno, kako ne morejo v primeru intervencije tist senzor izključit, al pa kej podobnega? al pa recimo da je na kjuč, ker ne zaupamo elektroniki! pač sej zgubi rešilec par sekund, sam en k bo šel pa kontra, se bo pa tam tud ustavil! Pomoje tega ni, ker bi v vsakem primeru bile komplikacije... sam enkrat jih bo treba narest pomoje, ker se do ful dostikrat dogaja!

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.765
113
40
Kaj zaj meni tu ni jasno:

- je folk tak BUTAST da ne opazi, skapira..da se pelje v narobe smeri?? Vsakemu se zgodi da zavije po pomoti npr. v enosmerno ulico al kaj podobnega...pa pol hitro vidiš da si zasral...tu pa folk mimo tebe šviga z 100 km/h pa ti blenda pa trobi...pa [censored] sej vidiš da si na avtocesti!!?!!
crazy1.gif

- delajo samomor to al kaj? Prasci debilni...nič nimam proti vam če se fentate..sam a morš še pol vsaj 2 živlenji zram nest? Nimate jajc se ene orng kisline nažlampat?

Kazni pa itak..
bonk.gif
..odvzem izpita vsaj za 5 let..druge ni...a pol se bom pelau skoz eno namišljeno naselje ko majo table postavlene sredi goše pa bom vdaru vsaj 500 eur...

eh.....

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Ja, ja...kaj čmo, tko k eni neb smel otrok imet, tko eni neb smel avta vozt , Samo če si
priden.gif

To je prbližn tkole:
ŠOFER: Sej vseen če sam travco kadim k vozm...
NASILNEŽ pa prav:) : Sej sem babo sam mal obutov, kva ji pa manjka
smirk-1.gif