Spet smo zmagal in to ornk!

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Po moje štejejo prijavljene nočitve. Slovenci so eni tistih, ki se manj prijavljajo.

[/QUOTE]

Slovenci so eni tistih, ki se najmanj prijavljajo.
evil.gif

Je treba šparat, ne ga pa srat, je treba šparat, ne pa mamile jemat (a la Adi Smolar)...
evil.gif

Vse s seboj, celo ribe: rdeči okun iz Špara, ulovljen (če) v Atlantiku, globoko zmrznjen, fenomenalno meso.
Zame več kot pol klase boljši od brancina. Okusi so seveda različni.

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Penzonist ga 2 uri žuli, a ne..
smile-1.gif

Pivo in - kurca... Ti ga boš tudi, kurca namreč. Da ti bo stopil. Ko boš imel 70 ali 80 let. Če boš takrat še pri volji...

Nazadnje urejeno:

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Kje so vsi ti "naši" ljudje? Po 14 dni ko sem dol (dalmacija - Makarska rivera, Zadar) videvam Slovake, Čehe, redko Madžare in čez vikend tudi Bošnajke. Redko Avstrijce, na $$$ loakcijah tudi občasno Nemce. Naših nikjer.
Prej bi rekel da smo izenačeni z Čehi kot pa dominiramo na drugem mestu...

Kje pa. Glej, si prejužno.

Na Krku, tako pravijo, je ena ulica, kjer so praktično vse hiške pokupili dohtarji iz KC. Klinički centar Strasse pravzaprav...
Čim imajo dva dni frej, na Krk.

Mi pa, čim vidimo, da bo 5 dni lepo vreme, na Cres ali Lošinj..

V južno Dalmo pa se gre le enkrat letno, največ dvakrat.
Na Krk gredo torej modeli 20-krat do 30-krat letno, na Lošinj pa gremo upokojenci šestkrat, osemkrat, desetkrat...

Ker se ne živi zato, da se dela in kopiči na kup, ampak se malce dela ( ne preveč! ), da je denar za gorivo, trajekt in uživanje...
Magari skromno uživanje. Mnogim je dovolj dobro vreme in morje, ter porcija sardel....

Sicer pa rezultati iz članka:

1. Istarska županija (7,5 milijuna noæenja),
2. Primorsko-goranska (5,5 milijuna noæenja),
cheer.gif

3. Splitsko-dalmatinska (4,9 milijuna noæenja),
4. Zadarska (3,7 milijuna noæenja),
5. Šibensko-kninska (2 milijuna noæenja)
6. Dubrovačko-neretvanska (1,9 milijuna noæenja).

Što južnije to tužnije!

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.978
-391
113
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
haha... je pol pa res ne more bit več dober! katerikoli.

Ne, ne.

Unionovo nefiltrirano, ovito v papir je vsaj zame pivo, ki ima izjemen okus. In ko ga dobro zamašim, je čisto v redu še naslednji dan, verjeli ali ne.

Pa Uniona nisem pil 5 ali 6 let, če ne več. In tistega iz steklenice z rdečo etiketo, iz rdeče pločevinke ali točenega tudi nikoli več ne bom.

tvoj svet se prevec vrti okoli barv...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
hysterical-1.gif

Ko kaj takega preberem samo pomislim na dojemanje zmage nekega zafrustriranega Slovenčka in se nasmejim do srca.
Ker če jaz nisem slep, je bilo največ nočitev nemških in ne slovenskih.
Cel.smeh.press
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Po moje štejejo prijavljene nočitve. Slovenci so eni tistih, ki se manj prijavljajo.

evil.gif

Je treba šparat, ne ga pa srat, je treba šparat, ne pa mamile jemat (a la Adi Smolar)...
evil.gif

Vse s seboj, celo ribe: rdeči okun iz Špara, ulovljen (če) v Atlantiku, globoko zmrznjen, fenomenalno meso.

[/QUOTE]

Še vedno trdim, da vikendašev niso šteli, pa sem prepričan da en vikendaš pusti denarja doli nekajkrat več kot povprečnež, ki renta apartma za 8 dni. Četudi si kak pir peljes seboj. Da ne omenim tistih v hotelih, ki so med polpenzijonom raje lačni, kot da bi šli kaj kupit. Pa ajde, hotelov je razmeroma malo, niso v večini. Potem imamo še pavšaliste v kempih. Plačajo letni pavšal in nikoli ne veš koliko dni je bil doli. Pa če se vikendaš prijavi, se običajno na začetku sezone, plača letni pavšal 90 kun in basta. Vmes se prijavi ali pa ne. Jaz se ne priavljam izrecno zaradi lenobe. Ne da se mi vsakokrat izkat turistički ured.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.749
5.903
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hysterical-1.gif

Ko kaj takega preberem samo pomislim na dojemanje zmage nekega zafrustriranega Slovenčka in se nasmejim do srca.
Cel.smeh.press
grin1.gif

Saj piše da je bilo švabskin nočitev 13 miljonov, slovenskih pa 8, le naslov teme je bolj kot ne sarkastičen.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hysterical-1.gif

Cel.smeh.press
grin1.gif

Saj piše da je bilo švabskin nočitev 13 miljonov, slovenskih pa 8, le naslov teme je bolj kot ne sarkastičen.
Retorično.vprašanje.press
wink-1.gif

Nekako dvomim, da johaness pozna sarkazem.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

evil.gif

evil.gif

Še vedno trdim, da vikendašev niso šteli, pa sem prepričan da en vikendaš pusti denarja doli nekajkrat več kot povprečnež, ki renta apartma za 8 dni. Četudi si kak pir peljes seboj. Da ne omenim tistih v hotelih, ki so med polpenzijonom raje lačni, kot da bi šli kaj kupit. Pa ajde, hotelov je razmeroma malo, niso v večini. Potem imamo še pavšaliste v kempih. Plačajo letni pavšal in nikoli ne veš koliko dni je bil doli. Pa če se vikendaš prijavi, se običajno na začetku sezone, plača letni pavšal 90 kun in basta. Vmes se prijavi ali pa ne. Jaz se ne priavljam izrecno zaradi lenobe. Ne da se mi vsakokrat izkat turistički ured.

[/QUOTE]
Pavsaliste kampi kar prijavljajo. Vsaj resni in organizirani. Ker sklepam da je pri njih tako kot v SI... Ce kot turist nisi prijavljen lahko oglobijo tebe in plac kjer nocujes in te niso prijavili

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hysterical-1.gif

Cel.smeh.press
grin1.gif

Ja, celo dva smeha, ko odrasli ljudje ne znajo računati....
hysterical-1.gif

Nemcev je 80 miljonov, nas pa dva. ŠTIRIDESETKRAT MANJ. Torej smo jih z obiskom poscali, da se kadi... Seveda ne v absolutni cifri.
Na Hrvaško je torej šlo, recimo, 50% Slovencev!

Če bi šlo pol Nemcev, bi bilo to 40 miljonov turistov in bi bili Hrvati z zasluženim denarjem skoraj Švica...

Jep, matematika je hudič, če si manjkal v šoli.
priden.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Potem pa piši relativno ali absolutno. Kot bi se hvalili, da smo na olimpijskih igrah dobili največ medalj, čeprav jih ima ZDA največ. Potem pa začeli filozofirati o medaljah per capita. Ali, kot se hvalijo Severni Korejci, največ medalj glede na BDP.
hysterical-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
in v čem je problem, če je bilo na hrvaškem 8 mil slo nočitev ?
bi vse te nočitve morale biti v albaniji ? slovenistanu ?

Zakaj ta NEPOTREBNA vprašanja?

Dejstvo je, da je Hrvaška (glej številke!) DALEČ NAJBOLJ PRILJUBLJENA turistična destinacija. In bo še bolj, zaradi ISILA....

Tistih 5 bedakov, ki gredo v južno Ameriko, na to, pravzaprav ogromno cifro (8 miljonov nočitev) vpliva z 0,00000000000000000%.

Ampak eni, sicer redki, sosedov pač ne marate (jim nenesem niti evra.press, če se spomnite preteklih podobnih tem.

Potem pa kar v Homs, vas komaj čakajo...
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Od Mene so dobil tud bolj malo. Peljal sm se po stari, prijavil se pa tud nism. Hrana pa kaka pijaca

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Vse kar z izvozom in turizmom in krediti not dobimo, sproti znosite vun
10.gif

hrovatom, ki nam vso zgodovino ozemlje kradejo?
uf-1.gif

IZDAJALCI!!!!
jezen.gif

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18

Odkar imajo na Hrvaškem za lastnike nepremičnin, ki plačajo pavšalne takse, eVisitor (digitalne prijave/odjave), so statistično zavedeni kot da so tam celo sezono...

Pa si zračunaj koliko je teh nočitev samo na Krku, ki je itak slovenski.