Spet samovolja v Ljubljani

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
nujna oz osnovna življenska dobrina je le voda dragi moj...

vse ostalo je luksuz... in stein preverjeno da elektriko odklopijo če ni plačevanja vode pa ne smejo. preverjeno v praksi. nisi bil smešen niti zanimiv...

če ima blok en števec, in en ne plačuje položnice (en ki so mu kao zaupali) verjem da bo elektro celemu bloku odklopil elektriko... jebat ga...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
sosedu, ki je bolj revne sorte (pa alkoholik po vrhu) so odklopili elektriko. prav tako vodo. je pa bilo to ca. 7 let nazaj.

Dejmo nekaj razčistit: eno je, če karkoli odklopiš enemu neplačniku in to nima posledic za ostale. Drugo je, če izvršiš odklop tako, da tudi ostalim odvzameš te nujne dobrine (torej zaradi enega ali več neplačnikov odklopiš celemu bloku). Slednje je nesprejmljivo in bi moralo postati KD z obvezno zapoirno kaznijo (da se taki kot je JR nehajo zajebavat).
In osnovne dobrine niso le voda in štrom,s em definitivno sodita tudi telefon (fiksni ali mobilni) in internet.
Ni mi pa jasno, zakaj ne le datacenter ampak tudi uporabniki, ki so bili odklopljeni, niso že vložili KO in tožb ... Ovčke?

kaj teb ni jasno. sem ti rekel že, da ne vtikaj nos v tebi neznane zadeve.
koga naj tožim? JRL ali datcenter. plačujem datacentru. koga naj tožim? in kako se prekine samovolja neplačnika.? nej zdej datacenter toži JRL in je na njemu dokzno breme. ti mal nimaš pojma o teh zadevah.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nam je toplarna cel blok odklopila zarad neplačevanja. mali otroci, stari..ni pomena.

sam alko..eni ne stekajo biznisa. bi kar dostavljal in dobavljal.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
ja na žalost tko je...

a bi sjtv tud cajtng izdaju če bi ga eni bral plačeval pa ne (nej on men začne zastonj pošiljat cajtng...)

jebat ga edina življenska dobrina je voda... pa še vodo ene občine odklopijo...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa sej poznaš logiko..

dam ti 100€, pa 100..ti ne vračaš..dolžan si mi 2k..ne vračaš. če to tožim, tepem, lomim..2k bo minusa, ali več.

vzamem ti avto za 5k..zdej si pa ti an vrsti, da daš 2k in dobiš avto, da tožiš in rečeš nisem plačeval...itd itd.

in ko tožiš rečeš..2k sem bil dolžen in mi je prasec ukradu avto za 5k. s tem odpreš vrata moji tožbi kjer rečem, da si 2k dolžen in ne daš, ta tožba bo prej pravnomočna od tvoje in sledi poravnava.
za 2k je nesiel, za 200k ma smisel tudi spušit 40, 50k sodnih stroškov. ker dobiš vsaj 150k nazaj

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja na žalost tko je...

a bi sjtv tud cajtng izdaju če bi ga eni bral plačeval pa ne (nej on men začne zastonj pošiljat cajtng...)

jebat ga edina življenska dobrina je voda... pa še vodo ene občine odklopijo...
Si moreš mislit da en izvod cajtenga prebere več kot 1 človek? Tako pač je ...
In še enkrat: čas je,d a ta država zloži na kup osnovne dobrine: voda, štrom, toplovod, kjer je, plin, kjer je, pa tudi telefon in net. Brez tega se normalno pač ne da živet v sodobnem času.

In mimogrede: pozam par primerov, ko so v Lj odklopili cel blok zaradi par neplačnikov (skupni števec) in v katerih so šli ostali stanovalci s tem na sodišče. V vseh primerih, ki jih pozma, je sodišče izdalo začasno odredbo, da je treba odklopljeno odbrino priklopit nazaj in prepovedalo nadlajnje skupne izklope, dobavitelju pa naložilo, da stvar sam reši z neplačinkom (tožba, izvršba ...). In to je edini prvi način.
Če bi meni kak pacient takole kaj odklopil zaradi drugih neplačnikov, letimo takoj po začasno odredbo, ga (firmo in dirketorja) civilno tožim, vložim KO, pa še kje bi kakea junkieja našel, ki bi ga (direktorja) za 100€ resno popedenal ...
Pa se ne za...j, sem že za kako KO v ževljenju poskrbel ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Matr ste vcasih pateticni s temi dobrinami...
Brez telefona, interneta, elektrike, plina komot prezivis, verjemi mi. Ne prezivis brez hrane in vode.
Aja, ljubljanski mestni otrocicki se drugace tretirajo...

Poizkusi en teden preziveti brez interneta in telefona ter se raje posveti zeni in otrokom... Bos videl da komot prezivis, pa zivljenje bo dobilo drugacen smisel in car... Pa brez trgovin v nedeljo tudi komot prezivis... Sej se da tud 2 dni star kruh jesti, verjemi da se da, pa se bolj zdrav je...

Tko da s temi nebulozami kaj je nujno za zivljenje raje nehaj...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Ja, v Sloveniji si očitno velik frajer, če ne plačuješ ničesar nikomur. In upniki so lahko ponosni, da si njihov dolžnik.
cheer.gif

SJTV1, jaz se tudi priporočam za brezplačni izvod tvoje revije.
crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ja, v Sloveniji si očitno velik frajer, če ne plačuješ ničesar nikomur. In upniki so lahko ponosni, da si njihov dolžnik.
cheer.gif

crazy1.gif

Najdi nekoga, ki jo je kupil in ga prosi, da ti da za prebrat. Tako to gre.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Matr ste vcasih pateticni s temi dobrinami...
Brez telefona, interneta, elektrike, plina komot prezivis, verjemi mi. Ne prezivis brez hrane in vode.
Aja, ljubljanski mestni otrocicki se drugace tretirajo...

Poizkusi en teden preziveti brez interneta in telefona ter se raje posveti zeni in otrokom... Bos videl da komot prezivis, pa zivljenje bo dobilo drugacen smisel in car... Pa brez trgovin v nedeljo tudi komot prezivis... Sej se da tud 2 dni star kruh jesti, verjemi da se da, pa se bolj zdrav je...

Tko da s temi nebulozami kaj je nujno za zivljenje raje nehaj...

A res? Grejem se na plin ... Ali naj stanovanje zažgem?
Več časa za familijo brez neta? Manj, ne več. Zdaj grem lahko iz službe prej, sem s familijo, pa pozno zvečer še kaj naredim. Brez neta bi pač moral ostat dlje v službi.
In osnovne življenske dobrine pač niso več tisto, kar so bile pred 100 leti. Svet se razvija, na žalost pa se nekateri ne ... In preživetje ne pomeni več kampiranja v votilnah ... Ampak normalno življenje kakršnega smo vajeni. Na toplem, recimo. Tako, da lahko delaš in veš, kaj se dogaja okoli tebe.
Če se ti pa zdi da to ni potrebno, se pa preseli nekam v eno hosto. Lepo ti bo, pa še poceni bo ...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
cheer.gif

crazy1.gif
Če se ti ne gravža, jo iz školjke ven potegni.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
sjtv1: osnovne življenske dobrine so: VODA, ZRAK, HRANA... ostalega ne potrebuješ nujno... je vse luksuz... ja en tudi lahko reče da mu je avto nujna dobrina pa mu izpit vzamejo in kaj naj potem?

odklop verjemi da je skrajna opcija.. .noben tega ne dela iz vesellja...

mimogrede: kaj pa rečeš na to, da leasing hiša odpelje DRUŽINSKI avto ker en član ni plačeval obrokov? pa je avto tudi kao nujna dobrina v tem svetu...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Malo te logika jebe ... Leasing hiša odpelje avto LASTNIKU. Ne more pa recimo leasing hiša zplenit cele hiše, če je bilo na leasing kupljeno le 1 stanovanje od treh v njej. Opaziš razliko?
In ne, v 21 stoletju med osnovne dobrine spada tudi ogrevanje, štrom, komunikacije.
Mimogrede: če nisi res nevemkaki povratnik za volanom, ti sodnik ne bo vzel izpita, če dokažeš, da ti je to edini možen transport recimo do službe ...

Skratka: ne trdim, da se osnovnih dobrin ne sme odvzet neplačnikom - ne sme pa se jih odvzet tako, da se jih zaradi tega odvzame še komu drugemu (=rednim plačnikom). Nikakor in pod nobenim pogojem.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
čakaj malo tukaj tebe logika jebe:

- vsi člani plačujejo lastniku vozila nek znesek. lastnik pa ne plača naprej leasingu . leasing hiša avto odpelje... tukaj najebejo nič krivi... tako pač je to... nimaš kej... isto je bilo sedaj s data centrom... pač malo so blefiral pa mislili da ne bojo odbil kabla...

saj niso kabla odbili tebi odbili so ga NEPLAČNIKU! jebat ga če so najebali spodnji v verigi...

pa še enrkat samo voda zrak in hrana so osnovne dobrine... vse ostalo je luksuz...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej če odklopijo vodo stanovanju (ne pa stanovalcem!) pol je ok? Oni stanovalci, ki so "pod" stanovanjem pa so collateral damage ?

Ja, če ne vidiš dlje od nosu, pol že.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ha..pa si ga pihnil.

maš abjto..300k, maš hipoteko 50k..ne plačaš. kaj se zgodi?
Če si en sam lastnik? Lahko gre v prodajo, banka obdrži 50k + stroške, ostalo ti vrnejo.
Če sta 2 lastnika in je hipoteka samo na delu od enega lastnika? Prodja se samo delež tistega lastnika in ne cela bajta ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

pa še enrkat samo voda zrak in hrana so osnovne dobrine... vse ostalo je luksuz...

No ja, eni ste se pač zataknili nekje v srednjem veku.
Tudi prav, itak vas je vedno manj ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ti to meni..če da..razlaga.. če je ksz..napiš ksz
Se opravičujem.
Včasih napačno predpostavljam, da so bralci teme sposobni samostojno povezat vprašanja, odgovore in odzive.

Še enkrat, se ponižno oproščam.

wink-1.gif