Spet incident zaradi "žganice"

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
Jest sn mislu 0.25 po tanovem, al kuk je že točn. Ne bi neč spreminjal kar se tiče te meje. Mi gre že na Hrvaškem na kur.., ka grem na ribo in ne morem zraven popit deci ali dva belga vina.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj ravno v tem je problem nekaterih. Deci vincka, dva deci... Kmalu je en liter
bonk.gif

Vec pijes, bolj popuscajo zavore. Vsaj pri meni. NAjtezje je zaceti piti, potem gre vedno lazje
grims-1.gif

Dovoljeno je pa 0.23 po novem, je pa to x2.1 po starem. Ce napihas 1.0 imas 2.1 promila po starem.

LP

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Jest sn mislu 0.25 po tanovem, al kuk je že točn. Ne bi neč spreminjal kar se tiče te meje. Mi gre že na Hrvaškem na kur.., ka grem na ribo in ne morem zraven popit deci ali dva belga vina.

Zakaj ne?? Sej hrvati nimajo več 0,0.... 2dc vina je pa lih en pir..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Po pravici povedano, ce jaz spijem 2 deci vine me posteno zagreje
smile-1.gif
... potem pa hitro dobim idejo in zeljo po kaksnem dodatnem deci.

Bolje riba brez vina kot clovek na vesti. Pac spijes deci namesto dva, al pa pelje zena, punca....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kajn pravi:
Jest sn pa proti, da bi uvedli 0.0. greš na južno al pa na večerjo, pa ne moreš zraven spit deci vina. Mladi vozniki pa morajo imeti 0.0 zato, ker so še neizkušeni. Logika je taka, da če imaš pod 0.25 ti izkušnje nadomestijo tisto kar mladi vozniki še nimajo in posledično reagiraš enako. Tak so nas takrat učil v avtošoli.
Se po en stran vam dam prov, ce bi bla 0.0, pal res nebi smel pit. Sam pa pač prizadane tiste, ki se res tega držijo, da spijejo tuk kot je dovoljen.

Pa ti dejansko verjameš tej logiki, da mladi voznik ne sme spit piva, ker ni izkušen, nek star fotr pa lahko spije dva in še vedno mirno pride mimo testa. Oziroma pojdimo še bolj v ekstrem... mlademu vozniku uzamejo izpit če spije pivo, izkušen pa dobi 120€ kazni (ne vem točno kakšne so), če je že kar vredu pijan.
Po mojem mnenju so mladi še vedno precej bolj odzivni po enem piru, kot povprečn 50 let star fotr trezn. Izkušnje pa tukaj nimajo veze... so ali niso. Pri treznem ali pijanem.

No kakorkoli... če pozabimo ta nesmisla ločevanja voznikov po "izkušenosti" so še vedno pri mladih z 0.0 dosegli, da jih gre manj zelo pijanih za volna, kar je pozitivno.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Mah, kregarije.

Dejte malce pomislit. Kle se nekaj obsojate, dejansko je pa zakon dorečen. Če napihaš preko xy dovoljene meje, si mrzel (mladi vozniki itak 0 alkota). Kaj tu ni jasno?

Bi pa vprašal vseznalce. Kako hudiča se eni (TREZNI) lahko nonstop raz*ukavajo po cetah, pa jim nihče nič ne more. Pa eni se z neregistriranimi garami okol vozijo, pa spet isto (nedotakljivi?). Pa še uni, ki se pač zgolj pripeljejo na prizorišče prometne nesreče cca pol ure po dogodku in se kasneje prodajajo še celo za priče? Kdo proti takim ukrepa??

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
sam povedal sn logiko, ki so jo nam povedali pri CPP-ju.
Drgač pa, ja res je, sej večino mladih se drži pravila; nič pitja.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Problem bi bil resen, ce bi uvedli 0.0 + minimalno toleranco, ki se lahko pojavi zaradi dolocene hrane ali cesa drugega.
Za ene sta tud vino in pivo hrana. Pa še zdravo je spiti kak kozarček pri kosilu. Pa to ne vpliva na kvaliteto vožnje.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Pa ti dejansko verjameš tej logiki, da mladi voznik ne sme spit piva, ker ni izkušen, nek star fotr pa lahko spije dva in še vedno mirno pride mimo testa. Oziroma pojdimo še bolj v ekstrem... mlademu vozniku uzamejo izpit če spije pivo, izkušen pa dobi 120€ kazni (ne vem točno kakšne so), če je že kar vredu pijan.
Po mojem mnenju so mladi še vedno precej bolj odzivni po enem piru, kot povprečn 50 let star fotr trezn. Izkušnje pa tukaj nimajo veze... so ali niso. Pri treznem ali pijanem.
.
Ja, mladi so bolj odzivni po enem piru, predvsem kar se pritiskanja na gas tiče. Ko je treba pa po bremzi ali speljat ovinek, jim pa znanja in izkušenosti zmanjka in pristanejo v jarku.

Tud sem prepričan da en starejši voznik s dolgo kilometrino vozi po treh pirih bolj varno kot en neizkušen mulc trezen, kljub slabšim refleksom. Ima pa izkušnje in sposobnost predvidevanja, obvlada vozilo, vozi počasneje...
Kar 25% vseh nesreč povzročijo mladi voznilki.

Mulc naredi izpit, se napifla predpise, pa misli da vse zna.
To je približno tko, kot da bi se en vpisal v nogomtno šolo, po zaključku bi pa mislil, da vse zna in da lahko že igra v prvi ligi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Sej zato sm pa reku 0,2 oz 0,25 recimo namest 0,5..
0,0 je k. ker bi mel ljudi dost problemov zarad harne itd, tako da bi bile pogoste analize krvi.

Osebno bi dal mejo 0,25, pol do 0,5 (j. ga se mi en da računat kako je po novem) neke normalne kazni, kar je pa več pa ocurit ko.. Nad 1 promil pa takoj v zapor. Kazni itak ne zaležejo..
Pri 0,5 ne vozim nič slabše kot pri 0,0, kvečjemu še bolj previdno in počasneje. Mejo bi bilo treba še nekoliko zvišat, in ko se radi zgledujemo po evropi, zdej ne vem če podatki še držijo (nemčija 0,8, Irska 1,0) pa ni tam več nesreč.

Podpiram pa 0,0 za mlade voznike. Kazni so pa itak previsoke za vse prekrške.
Več nesreč se zgodi zaradi prehitre vožnje, kot zaradi pijače, predvsem smrtnih. Zakaj že za prehitro vožnjo ne zahtevaš zapora? A to pa ni nameren umor?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
MA dej no: velik nesreč zarad prehitre vožnje, je posledica ker so vozniki nabasani oz nimajo 0,0.. Pri nas pa za vsak k. napišejo prehitro glede na razmere..

Zgleda da enim ni jasn, da kao če si vinjen pa takrat bolj počas vozš, da to vseeno ni uredu. Čist vseeno je če greš 20km/h pa nekaj spregledaš, ker maš 3pire v riti..

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Sej zato sm pa reku 0,2 oz 0,25 recimo namest 0,5..
0,0 je k. ker bi mel ljudi dost problemov zarad harne itd, tako da bi bile pogoste analize krvi.

Osebno bi dal mejo 0,25, pol do 0,5 (j. ga se mi en da računat kako je po novem) neke normalne kazni, kar je pa več pa ocurit ko.. Nad 1 promil pa takoj v zapor. Kazni itak ne zaležejo..
Pri 0,5 ne vozim nič slabše kot pri 0,0, kvečjemu še bolj previdno in počasneje. Mejo bi bilo treba še nekoliko zvišat, in ko se radi zgledujemo po evropi, zdej ne vem če podatki še držijo (nemčija 0,8, Irska 1,0) pa ni tam več nesreč.

Podpiram pa 0,0 za mlade voznike. Kazni so pa itak previsoke za vse prekrške.
Več nesreč se zgodi zaradi prehitre vožnje, kot zaradi pijače, predvsem smrtnih. Zakaj že za prehitro vožnjo ne zahtevaš zapora? A to pa ni nameren umor?

Ja pri 0.8 al pa 1.0 si pa trezen. Ce bi to uvedli, bi delal samoumor, ce bi se zvecer peljal po cesti.
A ti sploh ves v kakem stanju si pri 1.0
uf-1.gif
.. + kolk tezjo nogo imajo mladinci ze pri 2eh pirih ?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Ja, mladi so bolj odzivni po enem piru, predvsem kar se pritiskanja na gas tiče. Ko je treba pa po bremzi ali speljat ovinek, jim pa znanja in izkušenosti zmanjka in pristanejo v jarku.

Tud sem prepričan da en starejši voznik s dolgo kilometrino vozi po treh pirih bolj varno kot en neizkušen mulc trezen, kljub slabšim refleksom. Ima pa izkušnje in sposobnost predvidevanja, obvlada vozilo, vozi počasneje...
Kar 25% vseh nesreč povzročijo mladi voznilki.

Mulc naredi izpit, se napifla predpise, pa misli da vse zna.
To je približno tko, kot da bi se en vpisal v nogomtno šolo, po zaključku bi pa mislil, da vse zna in da lahko že igra v prvi ligi.

se strinjam, mladim voznikom manjka izkušenosti, občutek s kakšno hitrostjo lahko varno spelješ ovinek pri danih pogojih. z alkoholom, glasno muziko in navijaškimi potniki pa je to zelo nevarna kombinacija

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
če bi vsi vozili tako kot ti, torej še bolj previdno in počasneje, ne bi bilo problema. ampak na žalost dosti voznikov vozi še bolj agresivno, kadar so pijani. zato mora biti omejitev, saj če boš še tako previden, ti ne bo pomagalo, če bo ena pijana kamikaza priletela vate

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Problem bi bil resen, ce bi uvedli 0.0 + minimalno toleranco, ki se lahko pojavi zaradi dolocene hrane ali cesa drugega.
Potem je problem rešen. Ta minimalna toleranca znaša sedaj 0,5 promil po starem.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
832
113
0,5 sta ~2 pira, ce je to za tebe normalno
bonk.gif

Jaz kot toleranco mislim 1 malo pivo oz. deci vina.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
bonk.gif

Če si ženska in imaš 50 kg, bo eno pivo verjetno že čez.

Če pa si moški, 100kg, si se pravkar najedel in ga neseš, pa treh pivov ne boš čutil, niti ne boš nič slabše vozil kot pa trezen.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
bonk.gif

Če si ženska in imaš 50 kg, bo eno pivo verjetno že čez.

Če pa si moški, 100kg, si se pravkar najedel in ga neseš, pa treh pivov ne boš čutil, niti ne boš nič slabše vozil kot pa trezen.

Razen če si star 21 let... potem znajo biti posledice katastrofalne, ane
crazy1.gif