Spam - pošta

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Dobivam, novice iz ene slovenske strani...Nikjer na emailu, ni opcije za odjavo, prav tako ne na strani (tam k se prijaviš za novice piše zgolj da se da v emailu odjaviti, spodaj, vendar ni nič...)

Sedaj pa me zanima, katera stran je že bila, ko si izpolnil en obrazec in so potem oni poskrbeli, da ti tega več pošiljajo, semizdi je bila agencija RS....link sem žal zgubil, rad bi pa se rešill teh emailov, ker se mi ne da vedno brisati...vsak teden 2x :S

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Sem že označil kot spam v gmail, pa še zmeraj ponovno dobivam, prav tako sem že enkrat poslal na ta email s koder dobivam "odjavo" pa nič...

Prav tako, sem že znotraj gmaila, večkrat kliknil "prijavi kot vsiljeno pošto", pa nič...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Sem že označil kot spam v gmail, pa še zmeraj ponovno dobivam, prav tako sem že enkrat poslal na ta email s koder dobivam "odjavo" pa nič...

Prav tako, sem že znotraj gmaila, večkrat kliknil "prijavi kot vsiljeno pošto", pa nič...

Nisem prepričan ampak se mi zdi, da ko označiš, da želiš blokirat, lahko izbereš, da ti blokira domeno. Ker nekateri pošiljajo vedno iz drugega naslova (ijgiojglsk@trgovina.com, gjwpgjg@trgovina.com) in ti gmail blokira samo en naslov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.772
6.547
113
Na strani pa nimajo napisanega nobenega kontakta, da bi jim tja poslal odjavo?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"podjetje potrošniku lahko pošilja neželeno elektronsko pošto le, če potrošnik to izrecno dovoli, na primer se prijavi na listo ali izjavi, da želi prejemati reklamna obvestila. Za kršitelje so predpisane visoke kazni in lahko jih prijavite tržni inšpekciji."

Torej lepo prijava. Naj kasirajo tam, ker se dejansko škoda dela.
wink-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Ne to je vedno iz enakega email-a....

Potem pa nisi uporabil prave funkcije - uporabil si ''to sporočilo je spam'', namesto ''blokiraj pošiljatelja''. Če narediš to ne boš dobil mailov, pa tudi če ti bodo hoteli milijon podarit
grin1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ko imaš mail odprt klikni na Več (pod oknom za iskanje), izberi ''Filtriraj sporočila kot je ta'', pustiš kot je izpolnjeno, izbereš ''Ustrvari filter...'' in med možnostmi izbereš ''Izbriši'' in klikneš ''Ustvari filter''.