Sosed si nabavi pištolo. Kaj sledi?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Hipotetično...izveš ali se ti celo pohvali kar sam, da je sosed nabavil pištolo/puško. Veš, da je sicer precej nestabilna oseba in se rad zapleta v prepire. Nabavil si jo je legalno, tako, da tukaj kaj dosti ne moreš. Kaj lahko storiš?

- Se pogovoriš
- se preseliš
- paziš, da se z njim ne zapletaš in mu popuščaš pri vseh neumnostih ter upaš, da ne naletiš nanj ko se je pijan vrnil iz gostilne
- ko slišiš, da se zopet zdira na domače anonimno preventivno klicariš policijo?
- Kupiš še ti pištolo
- druge opcije

Še slabše je, da za 99% sosedov ne vemo kaj vse smrtonosnega so si že nabavili. Noži so zadeva, kjer imaš kot napadeni vsaj možnost, proti strelnemu orožju je nimaš. V takih primerih človek vedno bolj razume, da se dovoli nabava orožja vsem. Kajti nestabilen sosed s pištolo lahko postreli svojo familijo in mojo, pa kaj dosti ne moreš. S podobnim orožjem se možnosti preživetja pač povečajo in hkrati zmanjšajo možnost, da se on sploh odloči za tak napad.

Slabost tega pa seveda je, da je orožja še več v obtoku in dejansko dosegljiv praktično vsem zadetkom.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Sicer mi delujes rahlo paranoik
smile-1.gif

Pogovor (odvisno od prizadetosti osebka)

(anonimna) prijava na policijo...sledi hisna.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Če je nestabilna oseba 100% ne bo dobil nabavnega dovoljenja za orožje. Ostane mu nabava ilegalnega orožja na kar se žal ne da vplivati.
Najboljše je da se ga izogibaš oziroma se z njim ne spuščaš v konfliktne situacije

.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.439
5.668
113
Zakaj ne? Ce razkazuje orozje naokol v smislu groznje...ces pazite se me mam gun mu lih tko zasezejo in izgubi orozni list!

Mors transportirat brez vznemirjanja okolice...v kovcku...borsi...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če poveš v gostilni, da jo imaš.

Ali FB objaviš pomoje ni lih neposredna grožnja.

Boh ve koliko jih ima doma in so tiho in čakajo Day of reckoning , da bodo sosede obiskali.
cheer.gif
Se je blo v bosni tko, sosedi so se med sabo poklal. Ko je vojska prišla, je blo že fertik velikokrat.

Nazadnje urejeno:

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Paranoik!
bonk.gif

In kaj, če ma pištolo? Potrebno jo je tudi uporabiti, tu pa večina zmrzne.
Pa tut če te ustreli, hu kers. Enkrat moraš tako ali tako umreti, če te pa kdo takole fenta, boš vsaj v vseh cajtngih in na TV, kjer bodo znanci peli slavospeve o tebi (zaslužene ali ne). Be
cool-1.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Z legalnim orožjem se zgodi zelo malo pizdarij. Vsak, ki gre skozi preizkus znanja za orožno dovoljenje, ve, da skoraj ni situacije, ki bi opravičevala uporabo orožja proti drugi osebi. V kolikor ti bo orožje izven njegove posesti kazal, z njim grozil ali podobno, ga prijavi. Ne bo ga imel dolgo, kot tudi dovoljenja ne.

Večja verjetnost je, da te bo potolkel s sekiro, nožem ali brco v glavo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zakaj ne? Ce razkazuje orozje naokol v smislu groznje...ces pazite se me mam gun mu lih tko zasezejo in izgubi orozni list!

Mors transportirat brez vznemirjanja okolice...v kovcku...borsi...

To je res, ampak posameznik ima lahko orožje pri sebi (z naboji notri seveda, če jih pač legalno poseduje) v svojih stanovanjskih prostorih oziroma znotraj svojih ograjenih nepremičnin. Je pa res, da ne sme vznemirjati okolice z njim.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Z legalnim orožjem se zgodi zelo malo pizdarij. Vsak, ki gre skozi preizkus znanja za orožno dovoljenje, ve, da skoraj ni situacije, ki bi opravičevala uporabo orožja proti drugi osebi. V kolikor ti bo orožje izven njegove posesti kazal, z njim grozil ali podobno, ga prijavi. Ne bo ga imel dolgo, kot tudi dovoljenja ne.

Večja verjetnost je, da te bo potolkel s sekiro, nožem ali brco v glavo.

Tako je.
zmaga.gif

p.s. če ti grozi ga prijavi, drugače se preveč ne sekiraj ...

igi

Guru
13. okt 2007
5.654
1.232
113
Celje
Malo off pa vseeno...

Kje je kaksno strelišče da se da izposoditi pištolo (mogoče celo različno strelno orožje) in izstreliti nekaj nabojev v tarčo? Kolegica je enkrat izrazila željo da bi poskusila...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.732
6.502
113
Strelišče Dolenjska cesta, Ljubljana

Na strelišču je 40 mest za zračno orožje, 48 mest za malokalibrsko orožje, 14 mest za pištolo, revolver in 3 mesta za puško na 100 metrov. Število strelskih mest je po prenovi ostalo enako. Ob prenovi so na visoko moderniziranem strelišču vsem ljubiteljem streljanja sedaj na voljo pomične, akcijske, elektronske tarče.

Poleg nakupa ali najema opreme za streljanje vam ponujamo rekreativno streljanje in šolo streljanja, pridružite pa se nam lahko tudi s sodelavci na team buildingu ali pa s sošolci na športnih dnevih. Rekreativcem je na voljo tudi inštruktor, ki vam bo na varen in prijazen način predstavil ta čudoviti šport. Za mlade bo najbolj zanimivo popolnoma novo interaktivno strelišče, ki ponuja veliko strelskih ozadij, streljajo pa lahko z laserskim orožjem.

Tukaj je ponudba:
Cenik za strelišče

baldrick

Fizikalc
27. mar 2012
951
24
28
Maš ga tud v celju tam na polulah greš desno pri trgovini enkrat sem se tam peljal mimo zgleda zlo zapuščeno.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Malo off pa vseeno...

Kje je kaksno strelišče da se da izposoditi pištolo (mogoče celo različno strelno orožje) in izstreliti nekaj nabojev v tarčo? Kolegica je enkrat izrazila željo da bi poskusila...

Mi smo enkrat streljali v Rečici pri Laškem, je bilo kar zanimivo, z možnostjo preizkusa zelo različnih kosov orožja:

http://www.zvvs.si/?stran=slika&id=4062

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Mogoče kdo ve kakšne so kaj cene? Me prav mika, da bi šel enkrat poskusit.
smile-1.gif

Sem imel priložnost streljati z revolverjem magnum 44 v Ameriki, uf, to pa je moč.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Malo off pa vseeno...

Če se boš kaj vozil v naš konec pokliči prej in bomo nekaj rešili.
wink-1.gif

Drugače se obrni na kakšno strelsko društvo v bližini, verjetno se da kaj dogovoriti.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
ksz...

Kaj prijatelj me lahko povabi v strelsko društvo in potem tam lahko streljam z njegovim orožjem?

Brez kakšnih pregledov itd...