Sosed nad mano razbija sredi noči

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V stanovanju nad mojim imam soseda, ki si je prilastil stanovanje od svojega pokojnega dedka (čeprav se mi zdi, da zapuščinska še ni zaključena) in od takrat naprej je vsake toliko neka štala. Nekako se navadiš, da vsake kvarte nekaj vrže po tleh (kot da bi bila balin kugla - se strese pol bloka), ampak vsake toliko pa začne razbijati kar takole ob treh, štirih ali petih zjutraj. To ne moti samo mene, ki sem direktno pod njim, ampak zbuja ljudi tudi naokoli ter še štuk ali dva nižje (spodnja soseda je enkrat zatežila, pa smo ji objasnili).

Seveda sem že šel težit, niti ne odpre vrat vedno, no enkrat sem mu ob pol štirih zjutraj povprašal malo po zdravju. Tip je očitno čisto mimosunjen, ni mu bilo jasno, ko sem mu razlagal, da se pač ob pol štirih spi, ne pa tolče po stanovanju. Nekaj pove že to, da so mu odstranili števec elektrike in je bil lep čas v temi, zdaj pa vidim, da mu spet sveti luč, čeprav brez števca. Dela nič, očitno ni niti vajen, saj je čisto metelkova style (taki tudi hodijo k njemu na obiske), pač klošar, ki mu je nenadoma padlo z neba skoraj 100 kv m veliko stanovanje.

Zanima me, kako je s prijavo policiji. Ta je že hodila zaradi drugih reči, ampak v zakonu o JRM piše, da morajo imeti nek dokaz o razbijanju, torej morajo kršitev neposredno zaznati. On ne rezbija konstantno, ampak recimo na pet do deset minut nekaj močno poči (recimo nekaj pade), kaj skupaj zloži, potem je pa spet tišina. Ravno toliko, da ne moreš več normalno zaspat (sem zaradi tega ob dve uri spanja). Največkrat začne tolči okoli pol šestih, torej že mine, ko bi policija prišla mimo. Opozuorila in grožnje zaležejo vse manj, običajno kak teden, potem pa spet po starem.
Torej, kako ga prisiliti, da bo ta dal mir?

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Najbolje, da mu pismo pustiš pred vrati in noter napišeš, kaj vas moti.
(nima to nič zveze s krvnim tlakom?)

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
U ja, s pismom bo dosegel svoje. Kot diplomatska nota.
grin1.gif

Mene pa zanima kako je že z renoviranjem, vrtanjem tolčenjem ob vikendih? [censored], že 4 vikende zapored, sobota in nedelja se tolče in drma. Sicer se selim čez en teden, samo me vseeno zanima.

PumaAngel

Pripravnik
2. nov 2011
287
0
16
To pa poznam, ker imam sama enak ''problem''. Namreč gospodična soseda, ki mimogrede še ''uživa mamila'' ima podobne izpade, sredi noči, začne ''prestavljati pohištvo'' in tudi meče po tleh neke stvari, sliši se kot pinkponk žogica in hodi gor in dol- to niti ne bi bil problem, če ne bi imela nekih sto kil, ki se očitno slišijo štuk nižje in to ob 4ih zjutraj (nimam nič proti močnejšim ljudem, imam pa proti ''možnejšim zadetkom'', ki jim manjka kakšen psihiater). Spodnja soseda me je oporila na ta primerek posebne vrste, bojda je bila policija neštetokrat že v ''hiši'', pa razen tega da so jo za neki dve uri malo odpeljali na hladno, ni bilo pretiranega učinka. Vem ne, kako si ti prihodi izgledali, ker takrat še pač nisem živela tu.
Kaj bi se lahko storilo v tvojem primeru, se mi ne sanja. Lepa beseda, lepo mesto najde, ampak pri takih posebkih, pomaga samo kakšna zvožno izolirana celica in psihoterapevt, potem naj pa tolče kolikor želi.

Sicer, nisem za maščevanje ali kaj podobnega, ampak kaj ko bi mu začel nazaj tolčt z metlo ob strop, in to ob kakšni uri ko bo najbolj utrujen in bi potreboval spanec? Takim je včasih najbolje dat kakšno ''lekcijo'', ki jo ne pozabi, ker če čakaš na ''može v modrem'' se lahko načakaš.

P.S: Kaj pa čepke za ušesa, a uporabljaš ? Mogoče bodo pa pomagali, ali pa vsaj omilili, da ne slišiš takega poka.
Meni osebno sicer niso, ker sem imela tudi primer sostanovalca, ki je imel sem in tja kako zabavo, meni so hodili lasje pokonci, na koncu sem poizkusila s čepki, rezen bolečih ušes, ni nič zaleglo.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Mene pa zanima kako je že z renoviranjem, vrtanjem tolčenjem ob vikendih? [censored], že 4 vikende zapored, sobota in nedelja se tolče in drma. Sicer se selim čez en teden, samo me vseeno zanima.
Kako je ne vem.
Mi, ko smo renovirali smo dali na oglasno desko obvestilo.
Res pa nismo ob sobotah in nedeljah štemali (to smo naredili med tednom med 8. in 18. uro).

Ni bilo pritožb.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
pač klošar, ki mu je nenadoma padlo z neba skoraj 100 kv m veliko stanovanje.

Dannyjeve zvezde pravijo: Ne vidimo dolgoročne težave. Ko rešijo prepis, se bo tale vaš "kolega" ziher izselil ...

prodaja.press

Keber, drž se !

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
kupi si čepke za ušesa, penaste, najmajše (obi delavske S, ali pa hansaplast muler). S tem spim 5 let, ker imam zgoraj mularijo ki se ob 6:00 zbudi in je rastur. Spim fenomenalno s čepki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zdajle sem bil pri sosedi pod mano, ki prav tako ne more spati zaradi tega ropota (pa še kar nekaj drugih je teh po bloku). Se mu je šla pritožit in je razburjeno povedal nekako takole, "da on ne bo poslušal nobenih pritožb, dokler mi (stanovalci) porabljamo toliko za bencin kot on za hrano in dokler si on ne bo izboljšal svojega življenjskega standarda in dobil podnajemnikov, ki mu bodo plačevali stroške, ima vso pravico početi karkoli v svojem stanovanju ob katerikoli uri in si urejati bivališče." (tip je star nekje 23-25, težko določim)

Po domače, on ne jebe sistema, dokler mi bolje živimo kot on (a zdaj sem pa jaz kriv?). Kot da bi šotorčkarje poslušal pred borzo (tudi zgleda en tak kaliber). Pač, zmešan norec, zdaj pa naredi, če moreš kaj.

Ne vem, ima kdo izkušnje s prijavljanjem policiji in/ali socialni?

(PS. nad čepki nisem navdušen, ker mi ne stojijo v ušesih, pa neugoden filing imam z njimi - sicer pa se nočem prilagajati idiotu nad mano.)

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Se strinjam, samo na koncu bom zaradi njih pri vseh teh naših oblasteh ravno jaz najebal.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Posnem video ko razbija, poklič policijo, zbudi sosede in pejte skupaj gor. Mogoče nebo vedel da je policija in bo prišel odpret smrdeč po travi. Takrat bo postalo zanimivo. Lahko pa poveš kje je to pa nardimo kako alter akcijo. Jaz sem za...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem imel probleme s sosedi, ker so mi 3x drkali okoli avta, od kraje brisalcev, spustili gumo, črta po plehu....

Pa sem na spletni strani od policije, na enem kontaktnem obrazcu namenjenem vprašanjem državljanov, vpašal kaj dejansko lahko naredim v tem primeru. Pustil kontaktne podatke. V dveh tednih je prišel policist, pozvonil na vrata, res ful model, razložil zadevo, kaj in kako lahko naredim, kaj mi svetuje, kaj odsvetuje in podobno. Kapo dol. Probaj. Pa mogoče lahko pod vprašanje podpišeš vse sosede, ki bodo pripravljeni se podpisati pod to vprašanje.

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Malo mu praha spusti okoli vrat, policiji pa reči, da sumiš, da drogo preprodajajo v tem stanovanju...
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Če se prav spomnim, nek zakon omogoča prisilno izselitev, če je zadosti pritožb, seveda pa mora čez sodišče.

Razbijanje ob taki uri je v nasprotju s hišnim redom in mislim, da tudi z zakonom, ne vem pa točno, katerim. Bo kakšen drug povedal.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Jaz pa imam probleme z psom....... nad mano imajo, po laježu sodeč, neko veliko mrcino in ta se občasno spomni lajat okrog polnoči na ves glas(vstati pa moram malo pred 5. zjutraj
bonk.gif

Sem že imel namen iti gor jim reči da naj utišajo vrečo bolh, pa se je lajanje nehalo, v zadnjih 2 tednih sem samo enkrat sredi dneva slišal, ampak takrat me niti ne moti.

Sicer pa imam kar srečo, sosedje okrog mene večinoma sama mladina tam do 30 let, parkirišč pa več kot dovolj
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
uf... zoprna zadeva, če je takle freestyler. glede na to, da razbija ponoči, ima zabave, in ker enkrat mora spat, potem očitno spi bolj dopoldne in čez dan. Takrat se vsi sosedi spravite nekaj delat, vglavnem tok ropotat, da ne bo mogel spat... mogoče ga bo to skuliralo.

Drugače pa res malo bolj oster nastop, in razlaga da, če hočeš živeti v skupnosti, se moraš prilagodit pravilom, drugače sledijo sankcije. Če mu pa kaj ni všeč, naj proda luknjo in si kupi v Cukrarni cel štuk, kjer bo lahko ropotal kakor in kadarkoli mu bo pasalo.

In tud ni res, da lahko počne kar hoče. če živiš v bloku, potem obstajajo pravila igre!

Prijavi ga zaradi motenja JRM. Ko boš 15x klical, te bojo imeli policaji poln k., in bojo tud malo bolj ostro proti njemu nastopili. Kdo misliš, da bo prej popustil?