Sosed hodi čez našo parcelo!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.638
1.148
113
Titograd
Moti me ko med sprehodom odvržejo kak kubik odpadnega gradbenega materiala, par vreč drobovine (to je od letos, itak je vsako leto nekaj)..... mislim, čemu imamo sploh par kilometrov vstran deponije, kjer lahko ZASTONJ pustiš odpadke???? Pa črna sečnja, vožnja s krosarji (zelo blizu imajo progo, par km vstran še eno) Zato me moti, navadno zajebavanje in objestnost! Takemu bi se moral na prag posrati ali pa morda kar sredi dnevne sobe, bi mu morda potegnilo v čem je problem.....

Nimam pa nič proti temu da kdo izkoristi gozd preprosto za to da gre malo ven iz stanovanja ali hiše, se sprehodi in nadiha svežega zraka. Tak ne dela škode.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Nimam pa nič proti temu da kdo izkoristi gozd preprosto za to da gre malo ven iz stanovanja ali hiše, se sprehodi in nadiha svežega zraka. Tak ne dela škode.
Saj tisti člen zakona ne pravi 'v tuje gozdove lahko mečete gradbeni materijal ipd', pač pa prav to, kar si napisal (pri čemer se strinjam s tabo, da je potrebno definirati rekreacijsko gobarstvo). Zoper tiste bedake, ki ti uničujejo gozd, pa na žalost ne moreš prav dosti ukrepati - verjamem, da si z državo (policija, inšpekcija ipd) ne moreš pomagati, dežurati tudi ne moreš cel dan za smreko in opazovati vsiljivce, bodeče žice pa tudi ne pridejo v poštev. Torej tu si resnično nemočen.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
To je pri nas pač tako, da vsi mislijo da lahko svobodno šetajo po tvoji zemlji,

Model da jest ne smem po privatnem gozdu hodt, ja po cem pa potem lahko, kolkr vem drzava ni samo lokalna cesta.

Pa glede tvojih gob, nabiraj jih sam pa je, sej jih nisi ti sadil da se ukvarjas stem kdo lahko in kdo ne in kaj bo delal z njimi.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nekateri Slovenci so pač bolni in iz gozda pridejo s polpriklopnikom polnim gob, borovnic itd. Saj nihče nima nič proti, če boš pobral par gob, ampak čemu je potrebno izropati celoten gozd, pa res ne vem.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.638
1.148
113
Titograd
Ali pa namesto na zastonj deponijo peljejo odpadke v gozd...... zato me moti. Sprehajalci ne delajo škode. Sem pač malo v jezi napisal, ker sem ugotovil da mi je v gozd nekdo vrgel verjetno par vreč neke drobovine, v toplem vremenu že pol km okrog smrdi za popyzdit
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.132
11.220
113
drobovino ti niso iz mesta pripeljali, ampak kak lokalni črni mesar ali pa sosed.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
nebi rekel, mene ni v gozdu, ko se on nabode,
prav tako me ni v kuhinji, ker sem v obeh primerih v službi.....
Če bi se jaz na nekaj takega nabodel, tebe tudi v službi ne bi bilo... več...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Tako je..jaz sem tudi moral dat ograjo, ker so mi mimoidoči trgali šmarnico in jo zobali..veš kaka zguba je bila
tongue-1.gif
tongue-1.gif

ksz
če bi jst imel gozd, bi ga z ograjo dol zaprl in trop pjesov noter,....bote qurbe moje gobe nabirali tolpa stekljiva, ne dam nič nobenmu proč, raj s kislino vse pošrpicam, pol pa nabirajte, če bote kej najdli,.....
Ker pa nimam hoste pa zelo podpiram zakon o nabiranju gozdnih sadežev, za kvoto se pa ne sekiram, ker jo niti v taboljši letini še 10% ne dosežem
tongue-1.gif

...tak ko na šihtu
tongue-1.gif

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Tudi z pjesi se strinjam..uni srednjeslojaški mestni bi vse domov odnesli, kar ni pribito...dobro, da je pri nas tako strmo, da se mora pjes z gobcem za travo držat, ko z ritjo laja-drugač bi še njega odnesli
smile-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.638
1.148
113
Titograd
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
drobovino ti niso iz mesta pripeljali, ampak kak lokalni črni mesar ali pa sosed.

Saj nisem rekel da je bil iz mesta..... glede na to da je malo odročno, verjetno res kaki lokalec. Je pa svinjarija prve vrste to, ker mu je verjetno bližja bila brezplačna deponija
crazy1.gif

Tako obnašanje do tuje lastnine je nesprejemljivo...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
kar se rekreativnega tiče je treba samo v sskj pogledati pomen besede, količina nabranih gob je pa tako ali tako omejena.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim, po zakonu jaz v tvojem gozdu lahko nabiram gobe. Če me zalotiš z 10 kg gob (pa nima veze, ali jih bom potem prodal ali ne), potem pomoje pokliči policijo. Se pa strinjam, da bi tu zakon moral biti točen - torej kakšna količina gob spada pod rekreativno.
2 kili na osebo na dan. je v zakonu.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Najhujši so pa lovci, njih bi bilo treba nagačiti, so še hujši kot njihovi ščeneti
Ko vam pa svine razrijejo parcelo, ste pa takile prvi v vrsti za odškodnino
tongue-1.gif

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Po zakonu se lahko nabere do 2 kg gob na posameznika oz. le 1. gobo če je ta težja od 2. kg.

Bodeča žica ob robu gozda ni nobena redkost. Kmetje pač tako ogradijo pašnike ali pa zaščitijo poljščine pred divjadjo. Če se človek poškoduje na takšni ograji je to pač davek na neumnost. Če pa se poškoduje otrok pa je treba prijaviti starše zaradi zanemarjanja mladoletne osebe.

PS- živim v mestu, nisem lastnik nobenega gozda a rad hodim po gozdovih.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.085
501
83
tam ko se terc po tori rola
Bodeča žica ob robu gozda je eno, napeta ČEZ pot je pa drugo. Znamenom poškodovanja, celo poskus naklepnega umora. Pa ne me napak razumeti, glede tega smo imeli na enem drugem forumu žolčno debato. Ko so mu mestni frajerji na krosarjih orali po gozdu, je pač kot zadnji ukrep napel bodečo žico čez pot. Saj je bilo v vseh časopisih pred mesecem dni... In modeli še vedno trdijo, da se z motorji pa že lahko vozijo po goši, kakšno škodo pa delajo... Ampak pozabljajo, da to ni njihova goša. Naj si kupijo svojo, pa se vozijo po njej. Minili so časi, ko si lahko delal vse in še več. Po drugi strani pa kmeta skoraj razumem, kaj pa naj naredi? Kliče policijo, takrat teh že zdavnaj ne bo več... Pustimo zdaj ob strani, kakšne brazde se pa naredijo ob spravilu lesa s traktorjem.
Je dokaj delikatna zadeva, ta žica.