Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Glede gozdov in privat lastnine.. po njih se lahko sprehaja vsakdo, res je. In nabira gozdne plodove, to je po zakonu dovoljeno. Ampak za osebno uporabo. Da bi pa nekdo šel v gozd in nabral kostanj, gobe, borovnice... za prodajat, to pa se ne sme. Isto se ne sme v njih lomiti vej, delati škode. Recimo, vožnja s krosarji je v njih prepovedana. Kot tudi s kolesi. Ampak, če se pelješ po gozdnih poteh, ti ne bo nihče kaj rekel (z gorskimi kolesi -za motorje je prepovedano). Sploh, če vprašaš lastnika. Seveda to ni vedno mogoče. Jaz prakticiram to tako, da pač peljem in vprašam kakšnega v gozdu (če ga seveda srečam), če se lahko peljem tam.
Obesil se bom na tvoj vpis, čeprav ne leti nate.- Samo zanima me kaj lahko storim v svojem primeru in ima malce povezave s tvojim zapisom. Sicer čez mojo (oz. očetovo le da jaz "obdelujem") parcelo gre planinska pot. Malce sem jezen tudi na planince, saj si vsake toliko časa uberejo novo stezo in potem imam stezo poleg steze in imam probleme s košnjo. Še bolj me pa jezijo kolesarji, ki se meni nič tebi nič vozijo s planine navzdol kar po planinski poti. Obenem so si ubrali kar novo (neoznačeno) stezo a sem jim malce nonšalantno preprečil ko sem jim "vrgel" par dreves počez tam in seveda se ni več dalo prekolesarit tamle.
Vprašanje za strokovnjaske, kaj lahko naredim v tem primeru? Razumem da planinske poti ne morem in tudi nočem "zapreti" ampak če dobim kolesarja na njej, kako lahko postopam (razen da ga pospremim s kletvicami