Sony Xperia Z1

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ne vem v cem bi vsaj malo pretiraval. Z Z1 so mnogi pricakovali, da bo lumia 1020 dobila resnega konkurenta. Uradne napovedi so seveda bile, da bo Z1 celo boljsi.
Da pa na tujih reviewih, ce pustimo domace, napisejo da je v sobi se celo za G2 in One, je pa precejsne razocaranje. Ze ta dva sploh nista rang 1020.

Kar se tice 920. Ze fotografsko je v slabsih pogojih precej spodoben, v video delu je pa ze zaradi stabilizacije boljsi. Audio dela jaz nisem primerjal, sem pa videl primerjave na netu in je spet veliko boljsi.

Ampak jaz 920, ce se ne motim, nisem omenjal. Je pa mozno, da je celo eno leto stara 920 boljsa v prostoru kot Z1. Ne pravim, da je, mozno pa da je. V videu je verjetno boljsa. Samo jaz sem govoril o 1020, ki je samo nekaj mesecev starejsi od Z1.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Nekoliko slabše/bolje meni osebno ne pomeni veliko (nekomu drugemu pač ...), npr. 10% bolje od povprečnega meni še ne pomeni dobro. Samo meni osebno - merilo mi je moj kompakt canon s100 in ko bo telofon naredil boljšo nočno fotko ga neham uporabljati.

Glede videa pa imaš morda prav, ga nisem nikoli uporabljal in zato ne morem debatirati o tej funkciji na 920-ki (žal je bila 920-ka z mano samo slab mesec, ker ko je prišel ven Sony ZL je bila to ljubezen na prvi pogled in ni mi žal, z mano bo ostal več let, seveda, če ne bo prej krepnil :)

Sry za offtopic.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
Nekoliko slabše/bolje meni osebno ne pomeni veliko (nekomu drugemu pač ...), npr. 10% bolje od povprečnega meni še ne pomeni dobro.

Ja tocno to. In Z1 je ravno tu nekje kot pisejo po netu. Tisti trije reviewi, ki sem jih videl, so ga uvrstili ravno v ta prostor, ki ga omenjas.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Na cnet je novinar fotografije Z1 ocenil kot "below avarage"... Je pa res, da je sedaj tekst spremenjen in je Sony verejtno primaknil kak dolar.

Edine slike na katerih je Z1 navdušil so bile iz sonyjeve vietnamske spletne strani.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
mislim da ste tule zaceli prevec mesati...ne telefonov tiscat v visave profi fotoaparatom, visjega ranga, ze sama misel je obsurd...primerjava med samo pa je tako bullshit, in pranje mozganov uporabnik, merjenje falusov in bohotenje pred kolegi kdo ima boljsega...vse kar je fon, je v istem kosu...razlike med njimi, vsaj med flagshipi so zanemarljive, 99% folka je sploh nebo opazilo, ker tako folk o slika z fonom, ne daje razvijat slik, ali pa v redkih primerih...ves pregled slik se opravi na tablicah, telefonih, mogoce tv...tole pa je tudi vse...in tam, ce si slike res ne zumiras, ne opazis sumov...in kdo rabi da mu nardi fon dobro sliko v temi, je to merilo...telefon nebo nikoli naredil slike kot jo naredi kaksen kom. fotic, nebo posnel videa kot kaksna pro kamera, in ob tem posnela taksnega zvoka...ker enostavno ne gre...Z1, 1020, S4, G2...in nevem kaj se vse...zadovoljuje potrebe uporabnikov, folk ki kupi take igrace, v vecini neve za pol stvari na fonu, in ga rabijo za fb,sms,klicanje, obcasni videi, slikanje...opazanje okolice okoli sebe...da bi si malce priredili nastavitve za fotografiranje, recmo da to uporabi dobrih 5%,,ce...in se 1x, for real, slikanje z fonom v slabih temnih pogojih ? c`mon...pol raje sploh ne slikam...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
mislim da ste tule zaceli prevec mesati...ne telefonov tiscat v visave profi fotoaparatom, visjega ranga, ze sama misel je obsurd...primerjava med samo pa je tako bullshit, in pranje mozganov uporabnik, merjenje falusov in bohotenje pred kolegi kdo ima boljsega...vse kar je fon, je v istem kosu...razlike med njimi, vsaj med flagshipi so zanemarljive, 99% folka je sploh nebo opazilo, ker tako folk o slika z fonom, ne daje razvijat slik, ali pa v redkih primerih...ves pregled slik se opravi na tablicah, telefonih, mogoce tv...tole pa je tudi vse...in tam, ce si slike res ne zumiras, ne opazis sumov...in kdo rabi da mu nardi fon dobro sliko v temi, je to merilo...telefon nebo nikoli naredil slike kot jo naredi kaksen kom. fotic, nebo posnel videa kot kaksna pro kamera, in ob tem posnela taksnega zvoka...ker enostavno ne gre...Z1, 1020, S4, G2...in nevem kaj se vse...zadovoljuje potrebe uporabnikov, folk ki kupi take igrace, v vecini neve za pol stvari na fonu, in ga rabijo za fb,sms,klicanje, obcasni videi, slikanje...opazanje okolice okoli sebe...da bi si malce priredili nastavitve za fotografiranje, recmo da to uporabi dobrih 5%,,ce...in se 1x, for real, slikanje z fonom v slabih temnih pogojih ? c`mon...pol raje sploh ne slikam...

467716-post_slo.gif

kakšno olajšanje, da vidim, da nisem osamljen jezdec ..... zdaj pričakuj reply vsaj od 4 forumašev, ki te bo demantiralo
smile-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Citat:
...in se 1x, for real, slikanje z fonom v slabih temnih pogojih ? c`mon...pol raje sploh ne slikam...

Cisto tvoja odlocitev. Mnogi ne fotografirajo s telefoni, ker jim telefon pac ne zmore. Poznam celo take, ki se mislijo, da so fotografije, ki jih sproducirajo telefoni ostale nekje v letu 2005.

Ce ti telefon zmore, zakaj pa ne? In razlika je, do kje zmore kateri telefon. Ce imas telefon A, bos rekel, da ze v zaprtem protoru ne bom slikal, ker je preslabo. Ce imas telefon B, bos rekel, dokler je se dnevna svetloba, je v prostoru super za fotografirati, ko so prizgane luci ne bo vec slo.

Saj tudi DSLRji niso vsemogocni. Pride malo slabsa svetloba, mesanje svetlobe dveh razlicnih virov in bojo fotke hitro slabe.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik dominic pravi:
aplauz.gif

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Eh, namen teh fototelefonov ala 808, Z1, L1020 je, da naredijo slike enako kvalitetne kot kompakt in v glavnem jih tudi naredijo, tako, da ne vem kaj je smisel tvojega posta? Aktualen je bil pred 2. letoma. Nekdo, ki kupi fototelefon ga verjetno kupi z razlogom? Ali se gre "profotografa" in se igra z nastavitvami (zelo majhen procent ljudi) ali pa se jim zdi ves čas s sabo nositi fotoaparat zelo nepraktično a vseeno hočejo imeti dovolj dobre slike (velik procent ljudi).

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
jaz sem ga včeraj opoldan kupil, zvečer predal naprej.
pohvalim lahko hitrost procesorja, kjer je v primerjavi z Z razlika očitna, napram Z nekaj dopolnjenih funkcij ki (zelo) olajšajo poslovno in vsakodnevno rabo.
kvaliteta izdelave je brezhibna.

zmotil me je gumb za fotoaparat, ki je na mestu, kjer sem se navadil držati Z.
ko spremenim položaj držanja imam pa prst na preostrem robu dvopinskega poglobljenega utora za priključek napajanja.

če ne bi imel teh težav z držanjem telefona bi ga obdržal...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
V primerjavi z Sony Xperio Z hud napredek in očitne izboljšave. Procesor res hitrejši, pa tudi delovanje funkcij malo bolj pregledno, telefon dela super slike, tako da za začetek nimam pripomb...

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
V primerjavi z Sony Xperio Z hud napredek in očitne izboljšave. Procesor res hitrejši, pa tudi delovanje funkcij malo bolj pregledno, telefon dela super slike, tako da za začetek nimam pripomb...

To je pa dobra novica da dela super slike! Jaz pa sem ravno v fazi, ko S3 menjam za vodotesnega Androida, vendar takega, ki dela vsaj tako dobre fotke kot S3. S4 Active me je razočaral, Z1 pa obeta, vendar pa bi rad pred nakupom videl še posnetke dveh scen (panorama, narava, v dobri svetlobi in fotka narejena v zaprtem prostoru s flešem) narejenih istočasno, na istem mestu, enkrat z Z1 ter drugič z enim od malo boljših kompaktov.

Kot vidim, imaš ti ravno pravo kombinacijo: Sony Z1 in Canon IXUS 220 HS. Bi bilo možno dobiti 2+2 fotke (pod zgoraj opisanimi pogoji) v polni ločljivosti?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ne rečem,da gsm po specifikacijah ni dober,toda škoda,ker je napram drugim z isto velikim zaslonom 5" full prevelik,preveč škatlast z preostrimi robovi na pogled.V tako veliko ohišje bi z lahkoto spravili 5,5" ali še večji zaslon.
gsmarena_001.jpg

gsmarena_005.jpg

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Se strinjam, res je velik za 5'' display, morda mora biti zaradi vodotesnosti in foto dela, ali pač ne ?

Hvala bogu imamo "alternativo" i.e. Xperia ZL, malo out of day, malo podhranjene karakteristike napram Z1, ampak dela pa vse u nulo, brez vsakršnega zatikanja. Mislim, da nas proizvajalci močno farbajo, ko na vsakih 6 mesecev dodajajo nove močnejše komponente, čeprav niti niso nujno potrebne za tekoče delovanje, vojna specifikacij pač !?

V tem pogledu sem mi bolj dopade WP ampak kaj ko so z vidika dizajana prava katastrofa :)*

*samo moje mnenje, okusi so različni

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Danes sem imel nahitro na probi xperio z1 in pa lg g2. Z1 je odločno prevelika lopata za svoj 5" ekran. V rokah je zaradi ostrih robov še bolj nemogoča za držat. Kamera... težko bi rekel, da kaj dosti boljša od g2, znotraj in v današnjem oblačnem vremenu precejšnje razočaranje. Mogoče bi celo previdno rekel, da je lg sproduciral manj šuma.

Med tema dvema bi kadarkoli vzel lg-ja, pa čeprav ima bloatan sw. V rokah je kljub plastiki kar prijeten, ekran ga pa itak zmaga.