Sony Xperia J - smart dialing

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
V vseh navodilih in review-ih piše, da ima telefon smart dialing - eden od dokazov (glej pod Telephony).
Pri meni zadeva, kakorkoli probavam, ne deluje
confused-1.gif

Sem kaj spregledala, delam kaj narobe,...
confused-1.gif

Help!!
cry12bpy.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Mene pa zanima, če ti telefon deluje v redu? Ker meni pogosto prekine sredi pogovora in potem zablokira vse klice. vse ostalo deluje v redu, le klicat ne moreš in moraš ugasniti in ponovno prižgati telefon. Bil dvakrat na servisu in niso nič rešili...

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Med pogovorom je mene tudi že večkrat vrglo dol, ampak vzrok tiči v signalu, ki se na nekaterih mestih v stanovanju enostavno izgubi. Isto se mi je dogajalo s prejšnjim telefonom, pa tudi mož ima iste težave. Edino napaka, ki jo opažam, je ta, da včasih ne morem prekiniti pogovora. Tapam po "končaj klic", sekunde pa še kar laufajo. Pomaga edino izklop in ponoven vklop telefona...
rolleyes-1.gif

A smart dialing tebi deluje?
sprasujem se.gif
Je možno, da je odvisno od regije?

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.391
251
83
@supergirl
Kakšni pa so tvoji občutki glede telefona? Je dober telefon, upraben etc?
thx

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Kaj sploh misliš pod Smart dialing? ker meni isto poišče vse kontakte, ki npr vsebujejo želene znake/številke, potem pa samo izberem pravega in kličem.

Drugače je telefon za ta denar v redu. Baterija z vklopljenim prenosom podatkov, sinhronizacijo gmaila in službenega emaila, nekaj klici in smsi, minimalna svetlost ekrana (kar je dovolj vidno, razen na soncu) zdrži cca dva dni, če pa izklopiš prenos podatkov in ga vklopiš samo parkrat na dan, pa zdrži cca do 60 ur.

Razumem, da prekine pogovor, če zmanjka signala, ampak potem bi pričakoval, da lahko normalno pokličem nazaj, ne pa da moram ugasniti telefon in ponovno prižgati. Pa to se dogaja na različnih lokacijah, tako da dvomim, da je problem v signalu.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik mk20 pravi:
Kaj sploh misliš pod Smart dialing? ker meni isto poišče vse kontakte, ki npr vsebujejo želene znake/številke, potem pa samo izberem pravega in kličem.

Pod smart dialing mislim na to, da mi telefon, ko vtipkam v dialpad določeno kombinacijo številk (npr. 335), poišče kontakte, ki vsebujejo te številke tako v telefonski številki, kot v imenu določenega kontakta. Na linku, ki sem ga dala, je slikovni prikaz, kako bi moralo delovati (z imenom Dexter). Primer: želim poklicati osebo DEJAN. V dialpad vtipkam številko 335 (D-3, E-3, J-5
wink-1.gif

Drugače pa kar se tiče uporabniških izkušenj, nisem ravno pravi naslov za to, saj je to moj prvi android in telefon s celozaslonskim ts. Malo sem še "nerodna" glede uporabe, vsak dan pogruntam nekaj novega
smile-1.gif
) naredila brez flasha, so dokaj solidne.
Ko sem delala primerjavo s prijateljičinim HTC Sensation xl, moram reči, da mi ima slednji dosti bolj posrečen vmesnik in že po defaultu en kup funkcij, ki jih xperia j nima, tudi odzivnost displaya je boljša in ko bom nabavljala drug telefon, bom pozorna na marsikaj druga, kot samo na to, da je lep, fancy in najnovejši (baba pač
tongue-1.gif

Lep pozdrav, pa
roza.gif
!

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Ne, tale smart dialing tudi meni ne dela. Grem pa ponavadi pod imenik ter tam vpišem par črk in najde prave kontakte.

Sem pa nekje zasledil:

No, the Xperia J does not support smartdial. The information in the user guide will be changed since it's obviously wrong. I don't know what software version gsm arena were running when making their review but it was obviously not a final official software.

mk20

Pripravnik
10. okt 2007
102
5
18
Citat:
Uporabnik mk20 pravi:
Mene pa zanima, če ti telefon deluje v redu? Ker meni pogosto prekine sredi pogovora in potem zablokira vse klice. vse ostalo deluje v redu, le klicat ne moreš in moraš ugasniti in ponovno prižgati telefon. Bil dvakrat na servisu in niso nič rešili...

Da ne bom delal telefonu krivice: na Mobitelu so mi zamenjali sim kartico in zaenkrat deluje vse v redu. Upam, da tako tudi ostane, ker sem drugače s telefonom kar zadovoljen.

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
TUPLI, kaj update ti sam ponudi ali ga moraš fizično poiskat? In pa da ne bom iskala po forumu, je treba naredit kak backup pred updateom, vzet sd kartico ven,...?
Sem nova glede tega.
redface-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ročno wifi - OTA piše, Back up je priporočljivo delat pred vsakim updejtom. Za sd odvisno od vsakega modela tel. Narediš back up, potem daš reset telefona komplet, in narediš update, saj jaz tako delam na telefonih.

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Ksz:

Živjo,

mene pa zanima ena malenkost pri kameri, bolj točno pri led flešu fotoaparata sony xperie j. Ali se kje da nastaviti, da je fleš fotoaparata med slikanjem vedno prižgan? Zgodi se namreč to, da si v temnem prostoru in na zaslonu sploh ne vidiš, kaj boš slikal, saj se fleš vklopi šele, ko pritisneš trigger za ostrenje slike. Takrat se za trenutek prižge fleš, slika se izostri, nakar fleš spet ugasne. Ko trigger izpustiš, se fleš spet prižge in slika se posname. To je zelo moteče, saj brez fleša zelo težko usmeriš kamero tja, kamor bi si jo želel, saj je na zaslonu čista tema.

Hvala.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Lepo, da ti je ratalo, pa ti je všečno sedaj ? Si kdaj pustila baterijo, da se sprazni u nulo, da tudi prižge ne več, pa potem na polno do full napolniti ? Kolk zdrži v pripravljenosti ?, display nastavitve, bluetooth, email, itd. Si naredila reset, po končanem update, pa še enkrat vse nastavitve delala ? Mislim da enim zbriše za nastavitve gprs, mms, in jih je treba delati ročno ali pa prenesti preko operaterja (sms-shrani).

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Ksz:

Živjo,

mene pa zanima ena malenkost pri kameri, bolj točno pri led flešu fotoaparata sony xperie j. Ali se kje da nastaviti, da je fleš fotoaparata med slikanjem vedno prižgan? Zgodi se namreč to, da si v temnem prostoru in na zaslonu sploh ne vidiš, kaj boš slikal, saj se fleš vklopi šele, ko pritisneš trigger za ostrenje slike. Takrat se za trenutek prižge fleš, slika se izostri, nakar fleš spet ugasne. Ko trigger izpustiš, se fleš spet prižge in slika se posname. To je zelo moteče, saj brez fleša zelo težko usmeriš kamero tja, kamor bi si jo želel, saj je na zaslonu čista tema.

Hvala.

No, problem sem rešil tako, da sem naložil aplikacijo Camera360, ki je dostopna zastonj na Google Play strani. Izgleda kar v redu zadeva, bomo videli skozi čas, kako se bo obnesla
smile-1.gif

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Lepo, da ti je ratalo, pa ti je všečno sedaj ?
Ja, moram priznati, da je bolj funkcionalno vse skupaj, kot je bilo prej. Celo smart dialing, ki sem ga takooooo pogrešala, je dodan.
cheer.gif

Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Si kdaj pustila baterijo, da se sprazni u nulo, da tudi prižge ne več, pa potem na polno do full napolniti ? Kolk zdrži v pripravljenosti ?, display nastavitve, bluetooth, email, itd.
Skoraj zmeraj jo pustim, da se čisto sprazni, če pa mi je "panika", pa jo dam polnit na 4 ali manj procentih. Osvetlitev displaya imam nastavljeno na nekje 20%, prenos podatkov je vključen, naložen je Advanced task manager in 2x battery (koliko sta app smiselni, nimam pojma, ker sta na telefonu že od prvega dne), dnevno cca 20-30 min telefoniranja, v povprečju nekje 10 smsjev, fb skupno nekje 15-20 min dnevno, vržem kake karte ali pa nabiram dragulje
cool-1.gif
Baterija v takem stanju aktivnosti zdrži nekje 40-45 ur, kar se mi zdi kar ok...

Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Si naredila reset, po končanem update, pa še enkrat vse nastavitve delala ? Mislim da enim zbriše za nastavitve gprs, mms, in jih je treba delati ročno ali pa prenesti preko operaterja (sms-shrani).
Jap... Za gprs in mms ne vem, če jih je zbrisalo, jaz sem za ziher naredila prenos nastavitev in vse normalno dela. Zbrisati sem morala googlov account in ga ponovno nastavit, ker mi ni sploh dalo možnosti sinhronizacije. Kolk sem do zdaj ugotovila, mi je zbrisalo par sistemskih app, imenik in koledar. S slednjim ni bilo problemov, z imenikom pa...
jezen.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kontakte imaš v gmailu-lahko jih urejaš. Ko boš ugasnila tel. in prižgala bodo gor, najbrž si jih imela tudi na sim, pa ti jih je podvojilo. Lepo opisano vse. POHVALE, widget lahko zamenjaš, drži prst na prazno in ti odpre, imaš gradniki, programi, ozadja, teme.. Če greš potem v stiki-contact imaš srednjo varianto sinhronizacijo - računi, daš to varianto in jih imaš nazaj. ali zadnjo - tretjo iz sim, samo se bo mešalo spet, ko bo gmail naštiman na tel. Nastavitve gprs, mms, imaš pod: nastavitve, prvi menu-več, mobilna omrežja, imena dostopnih točk- APN-ji. tam piše, simobil ali mobitel ali tušmobi gprs in drugi mms

Nazadnje urejeno:

Supergirl

Pripravnik
1. feb 2008
321
0
16
ksz

Kdor še ni naredil updatea, lahko tukaj vidi spremembe, ki jih le-ta prinaša...
wink-1.gif

Drugače pa prvi vtisi po updateu: telefon je hitrejši in se ne zatika
cool-1.gif