Sony Ericsson C702i?

reny

Zelenc'
4. okt 2008
9
0
1
Tud jest mam te probleme z budilko, pa sem se obrnil na prodajalce kjer sem ga kupil, mi je pa rekel naj telefon enkrat tedensko ugasnem, bi še njega najraj nekam zabrisal. Ker z odgovorom nisem bil zadovoljen sem se se malo pozanimal in pravijo, da je kriv program, ki ti ga zamenjajo na servisu seveda brezplačno ker je telefon še v garanciji. Vendar ne vem če je po tem kaj boljše, ker ga še nisem poslal. Upam, da bo potem deloval bolje ker je drgač čist vredu telefon.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Jaz sem si ga sam nadgradil.

Odpreš Nastavitve, klikneš Storitev posodabljanja in nato Poišči posodobitve.

Telefon se je cc. 15 min posodabljal (vlekel dol najnovejšo verzijo softvera) in sedaj dela 14 dni BP in tudi prekinjanje zvočnika je čudežno izginilo.

Sedaj sem z telefonom spet zadovoljen (do naslednjega kiksa).

reny

Zelenc'
4. okt 2008
9
0
1
Živjo! Hvala za nasvet tud jest sem si ga nadgradu pa sploh ni tak bav bav kuker eni pravjo. Upam, da mi bo zej dobr delal in da bom z njim spet zadovoljen .

reny

Zelenc'
4. okt 2008
9
0
1
Lep pozdrav, sem sele zdaj vidu, tvoje sporocilo. Men telefon se vedno dela kot je treba in sem se vedno zadovoljen z njim, kaj pa tebi?

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
No meni ne dela več kot je treba.

Približno 2-3x na teden ga nekaj zjebe in ne prikazuje več slik v imeniku, ne da se nastaviti ohranjevalnika zaslona in nekaj bremza.

Softvare je bil posodobljen in ima zadnjo različico, pomaga le to, da se ponastavi nastavitve in je treba urejat telefon od začetka. Sicer ne vzame veliko časa, je pa nadležno drkat telefon 2-3x na teden.

Kakšna ideja razen servisa?

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Upam, da ti bo boljše delal kot meni.

Sem pa tudi razočaran nad materiali uporabljenimi za ohišje, ker je po enem letu nošenja po žepih že ves oguljen po vogalih in prav bogo izgleda.....

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Citat:
Uporabnik Keki pravi:

Sem pa tudi razočaran nad materiali uporabljenimi za ohišje, ker je po enem letu nošenja po žepih že ves oguljen po vogalih in prav bogo izgleda.....

Tudi pri mojem telefonu so robovi in vogali že čisto obrabljeni. Tudi na tipkah se obrabljenost že pozna. In to bi naj bil telefon odporen na vodo in prah?
Ta telefon če je že odporen na vodo in prah se smatra, da bi naj bil tudi bolj trpežen, saj tudi pokrovček za baterijo iz gume in trde tipke nakazujejo na to in glede na to telefon še nebi smel biti obrabljen. Bi se mogoče to dalo reklamirati?

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

ksz ...

2 problema sem i pojavljata:

- baterija se fila in fila, stalno je 99% ali pa na 100 % - ne pokaže, da je baterija polna in da je konc polnjenja ... Se še komu to pojavi?

- za prejeti in pogledan MMS mi stalno ostane ikona na "namizju" (zograj levo), šele ko odpišem na njega se izbriše ...?

Je morda kakšen novi popravek SW na voljo?

lp, kostevc

Clancy

Majstr
20. avg 2007
835
400
63
Citat:
Uporabnik kostevc pravi:

ksz ...

2 problema sem i pojavljata:

- baterija se fila in fila, stalno je 99% ali pa na 100 % - ne pokaže, da je baterija polna in da je konc polnjenja ... Se še komu to pojavi?

- za prejeti in pogledan MMS mi stalno ostane ikona na "namizju" (zograj levo), šele ko odpišem na njega se izbriše ...?

Je morda kakšen novi popravek SW na voljo?

lp, kostevc

Če je telefon med polnjenjem ugasnjen in med tem pritisneš katerokoli tipko se pri napolnjeni bateriji napiše: "baterija je povsem napolnjena". Pri prižganem telefonu pa tega opozorila ni, in je res težko ugotoviti gdaj je baterija povsem polna. Je pa tako da se baterija po približno dveh urah polnjenja povsem napolni na 100% in takrat se filanje izklopi.

Pri meni je tako, da kadar odprem in preberm MMS, ikona na namizju izgine.

Glede posodobitev pa pojdi v telefonu v nastavitve -> splošno -> storitev posodabljanja -> poišči posodobitve. Zadnja posodobitev je bila približno pred dvema mesecema.

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Ugotovili problem.

Telefon je brezhiben serje ga spominska kartica, kar je še najmanjši stroček oz. jo grem reklamirat.

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

ksz ...

Pojavljata se mi dva problema pri C702i:

- večkrat pri slikanju napiše da spominska kartica ni na voljo, slik posledično ne shrani ... Če jo vzameš ven in parkrat daš nazaj, potem spet en čas dela ... Je problem v kartici ali v telefonu?

- drugi problem je da ko izklopil profil tiho oz. preklopim na običajno, telefon ne zvoni ... Zmrznejo menuji, izginejo menuji npr. pri sporočilih prejeto, poslano, ... Kakšna ideja zakaj to?

Do sedaj ej super delalo. Servis ali probam še kaj drugega prej? Posodobitev nisem nič delal ...

lp, kostevc

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
436
24
18
Gorenjska
Katero verzijo SW imaš?

Sam nimam mnobenih težav z njim, trenutna verzija, ki jo imam je R3EA037. Je pa res, da je telefon vsaj enkrat tedensko ugasnem.

BTW: kakšno kartico uporabljaš. Sam prisegam na SanDisk, pa do zdaj še nisem imel težav z nedostopnostjo kartice. Se mi pa ta težava pojavlja v W760, v katerem je Transcendova kartica.

Nazadnje urejeno:

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Danes je moj dokončno spustil dušo oz. zablokiral do konca.

Ko sem hotel klicati, ni odprl imenika. Ne na direkt gumb, ne skozi menije.
Pogledam zadnje klicane številke, ........samo krogci, kvadratki in trikotniki...WTF!?!
13.gif

Probam ugasniti telefon, tipka ne prime, zato odstranim baterijo. Ko ga spet poizkusim prižgati mi pride samo do vpisa PIN kode, kar napiše v neki spakedranščini in seveda kode ne morem vpisati.
Še enkrat odstranim baterijo in sedaj se samo še prižge in pokaže SE logo in ne mrdne več nikamor.

Mobi kaput ali ...????

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zakaj je C702 pri Mobitelu kar 340 evrov? Saj ni nek high end telefon, vsaj po funkcijah ne (po tukaj opisanih napakah pa sploh), potem je pa že bolje C902 kupiti?
Iščem namreč nek zanesljiv SE (sploh po mojih kolobocijah s K770, ki je nehal sodelovati še pred pretekom garancijske dobe).