Sony DAV dz680W home cinema system

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Iščem kakega lastnika omenjenega sistema (ali kerega drugega modela v tej seriji)... Zanima me, če je možnost priklopiti Tallboy zvočnike kot zadnje zvočnike v sistemu... V vseh opisih so omenjeni kot prednji zvočniki, sam bi jih rad mel zadaj....
Če si jih kdo lasti me zanima zadovoljstvo, izkušnje...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ne poznam tega sistema, vendar ti lahko dam nasvet. Preglej konektorje v sprejemniku in na zvočniku. Če so enaki, samo zamenjaj "outpute" na ojačevalni stopnji in to je to !
smile-1.gif

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Sistem doma, vzpostaljen, dela... Zanima me sledeče... Glede na to da player podpira 1080p, me zanima, kako tako stvar gledati... Na netu čekiram in so vsi filmi (1080p) dolgi vsaj 7 giga... Poizkusil sem z csi: miami 720p.HDTV.X264 in mi napiše, da format ni podprt... Kako? mkv datoteke pravtako ne predvaja... Sem izpustil kje kaj? oz. rabil bi razlgo, zakaj je player 1080p (upscaling) če filmov 1080p praktično na njem ne moreš gledat???

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
na netu nisem nikjer našel, da bi podpiral mkv datoteke.
upscaling pa pomeni da ti tisto kar zna predvajat (dvd, divx) raztegne na 1920x1080px. Če sistem tega ne bi znal, bi se lahko zgodili 2 stvari;
- tv ne bi prikazal nič, ker eni skozi hdmi spuščajo samo polno resolucijo
- ali bi imel sliko samo nekje na sredi tv-ja (720x576pixlov - pal standard oz. resolucija filmov dvd in divx)

Žal si se malo nategnil, če si misli, da boš gledal mkv filme. Lahko pa si mkv skonvertiraš v divx
tongue-1.gif

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Saj ne da bi se nategnil... Bolj me je zanimalo, kot pa kaj drugega... Kaj pa če vzameva tisti zgornji csi miami... ta ma končnico .avi, pa ga pravtako ne špila...? Veš razlog?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Vsi formati, kjer je video zapis večji od 576 vrstic oz. 576p, ti v DVD predvajalniku ne morejo delat.
1080p up-scaling, ki ga ima tvoj hišni kino samo pomeni, da ti preko HDMI kabla raztegne video iz 576p (ali manj v primeru DivX filma) na 1080p - da zapolniš vse pixle na TVju.
Če pa želiš predvajati formate z HD ločljivostjo (720p ali več)...pa potrebuješ Bluray player ki to omogoča oz. namenski HD predvajalnik (Popcorn, itd...). Tudi ti formati lahko imajo končnico .avi, tako kot DivX filmi.