Sončne opekline

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
http://www.proderma.si/kdo.html tukaj je od 95 do 140 evrov, odvisno koliko znamenj je..
po mojem mnenju so preventivni pregledi, pa magari brez bodyskana, dobri..vsaj za pravočasno odkrivanje če že za preprečevanje ne..
drugače pa mazat z zaščitnimi faktorji če se soncu ne da izognit..sem pa spet nekje brala, da naj bi bila neka sestavina, ki je večini v vseh kremah za sončenje silno nevarna in naj bi celo povzročala melanom
sprasujem se.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Aloe vera, najboljš kakšen kaktus najdi ter prelomi, boš hitro našel zdravilo.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kašne pa so kaj cene tega? Kako bi se lahko človek v največji meri izognil tej bolezni, če seveda ne obstaja opcija, da se izogne soncu? Vsako leto bodyscan ali kaj podobnega?

Na plažo hodi po 16-17h, pa bo vse vredu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če prav razumem, je body-scan 95-140 EUR, ali kako? Je to enkratni pregled + primerjava s podatki za nazaj?

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ja, ceno postavijo glede na število pik..od 95 do 140 evrov..
če sem prav razumela je to cena za enkratni pregled in scan..potem te naročijo na ponoven pregled spet glede na stanje znamenj; lahko čez 3,6,8 ali 12 mesecev in predvidevam, da primerjajo šele po drugem obisku..si pa mislim, da s to kamero poveča sliko več kot pa z dermatoskopom?! a lahko zaradi tega postavi bolj pravilno diagnozo?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Čudno... jaz sem si to vedno predstavljal kot računalniško skreniranje kože celega telesa in potem računalnik primerja pike in izloči sumljive, ki jih nato še dermatolog pogledata z dermatoskopom (ki je lahko tudi digitalni - že omenjena kamera, ki zares bolj poveča sliko kot klasični optični dermatoskop).
confused-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
tudi možno..po 2 ali več obiskih pa zagotovo iste pike primerjajo tudi med seboj..