še enkrat. odgovor je bil Hanziju. Pod priklopili sem jaz iz konteksta prebrala, da misli priklopili v net metering, pač dokončno, kar končnega uporabnika zanima. Njemu je zadeva že laufala eno leto (po napisanem domnevam z netmeteringom, ne samo da je čičala na strehi), preden je kdorkoli kakršnekoli meritve opravit. Mene niso vklopili v NM shemo pred opravljenimi meritvami. Priklop dobesedno in v ožjem smislu menda pa res ne gre drugače. Če ni vštekneno, ne bo delalo.
Da boš vedela za drugič, ker očitno tega nisi delala sama, ampak ti je to delal ponudnik:
- pred vklopom = priklopom v omrežje moraš SODO predložiti sklenjeno pogodbo s ponudnikom/prodajalcem elektrike. Ta pogodba je bila za nas sklenjena kot net metering z letnim obračunom.
Na podlagi tega in seveda zaključene montaže, pride "rajonc" (ali njegov namestnik, v glavnem od SODO = pristojen elektro) prevzet priključek/SE, po potrebi zamenjat/popisat števec, dokončat dela v njihovi El. omarici, vstavit nove varovalke in sistem zažene. Od tega trenutka je SE uradno priklopljena in NM laufa skladno s pogodbo. Meritve na priklopu se izvedejo takoj po vključitvi oz. po dogovoru v nekaj dneh, nakar se dostaviju referentu na SODE = Elektro in tu se zadeva konča.
Če se meritve ne dostavijo ima referent možnost izklopa (prej še ene parkrat gnjavi izvajalca/investitorja za meritve).