sončna elektrarna

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.992
1.461
113
5. avg 2011
1.100
223
63
Okolica Ormoža
Kakšna je optimalna temperatura za sončnice na strehi (največji izkoristek)?
In koliko se pozna višja/nižja temperatura na outputu?

Kako čistite sončnice na strehi ?
Sahara pesek med dežjem, pomladi vse cveti, poleti breza in topol, pozimi prašni delci od kurjave...
Elektrarno na strehi imam od jeseni leta 2022, pa panelov še nisem čistil. In če primerjam proizvodnjo po letih, se ni poslabšala. Ko pride v redu nevihta, počisti panele bolj kot kakšen stroj. Pozimi pa sneg, ki počasi drsi s panelov, še dodatno počisti.
Vpliv temperature na proizvodnjo elektrike je težko oceniti. Moral bi imeti ustrezne merilnike, da bi to na daljši rok spremljal.

netko

Guru
25. jul 2007
7.439
2.860
113
Elektrarno na strehi imam od jeseni leta 2022, pa panelov še nisem čistil. In če primerjam proizvodnjo po letih, se ni poslabšala. Ko pride v redu nevihta, počisti panele bolj kot kakšen stroj. Pozimi pa sneg, ki počasi drsi s panelov, še dodatno počisti.
Vpliv temperature na proizvodnjo elektrike je težko oceniti. Moral bi imeti ustrezne merilnike, da bi to na daljši rok spremljal.
identično

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.179
6.550
113
Pri Solaredge inverterjih se lahko preko QR kode prijaviš notri v njihovi aplikaciji. Pri ostalih pa ne vem.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.926
5.239
113
Najlažje kontroliraš od koderkoli na Moj Elektro, če gre kaj ven iz SE v omrežje.

Mogoče SolarEdge App ni posodobljen, mene je ob zadnjih posodobitvah v tujini redno ven metalo in na ročno prijavo z geslom vrglo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.191
9.376
113
to je vse odvisno od naklona strehe in lokacije... ter seveda smeri.
Julij je z eno izjemo pri nas najmočnejši mesec v letu. Posledično je lahko 20% razlike lahko samo, če primerjamo oblačen dan julija z lepim maja.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj