sončna elektrarna

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.220
4.523
113
+ nekateri so že sneli sončnice iz stavb in prodali rabljeno na jug...
Če sam demontiraš nekaj prihraniš pri demontaži in hkrati nekaj zaslužiš s prodajo, sicer bi še moral plačati odvoz na uničenje.
V tej gonji me skrbi kako zakamuflirati panel, ki ga imam za električnega pastirja.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.109
8.264
113
pri taščici
Ne rabiš se delati butla, ker vem, da veš odgovor. Zaradi hranilnikov so te SE celo blagodejne za elektroenergetski sistem.
Koliko je to dejansko ekološko bomo pa videli, kdaj bodo baterije menjevali.

Sicer pa namerava Talum pri gradnji sončnih elektrarn in hranilnikov baterij sodelovati v vlogi najemodajalca zemljišč in infrastrukture.
Kot vem NGEN, razen ce je se kdo drug tako mocan na baterijah v Sloveniji.
Sončnice na bajtah niso motece za omrezje. Motece so za biznis, ker oddajajo takrat ko je elektrike prevec in je zastonj in jemljejo takrat ko je ni in je draga.
Samo v tem je fora

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

sad

Guru
24. avg 2007
22.705
11.497
113
Kot vem NGEN, razen ce je se kdo drug tako mocan na baterijah v Sloveniji.
Sončnice na bajtah niso motece za omrezje. Motece so za biznis, ker oddajajo takrat ko je elektrike prevec in je zastonj in jemljejo takrat ko je ni in je draga.
Samo v tem je fora
Nima veze kdo, baterije bodo zraven. In zato take SE pozitivno vplivajo na omrežje, ker ga razbremenjujejo. Ne samo to, sem prepričan, da bodo zaradi dobička, delali maržo tudi s polnjenjem/praznenjem tudi ko SE ne bo nič kaj proizvajala.
Se pa to seveda običajno korigira v skladu s spot ceno elektrike in posledično se bodo na ta način presežki/primanjkljaji zmanjšali.