sončna elektrarna

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.391
4.234
113
VN (SN) je treba ozemljit že zato ker ima par km drat v luftu sam od sebe nek random potencial, ki te komot ubije. Sicer vmes do porabnikov ali pa elektraren so vedno trafoti ali močnostni izklopniki, tako da operater lahko zagotovi nični potencial takega omrežja saj ga v celoti sam upravlja.

Problem so NN vodi kjer se enostavno dela "po domače na pamet" in še nisem videl da bi kdo naredil briko do ozemljitve ko recimo menjajo kabel do hiše. Še huje, velikokrat se na NN dela direktno pod napetostjo, ker bi morali drugače cele procedure izvajat za izklop trafo postaje (za izklop na NN odvodu ali na trafo postaji se mora imet dovoljenje od SODOa, javljeno pa mislim da mora bit 14 dni prej če gre za redna dela = preveč birokracije).
Kar lepo opiše stanje v državi. Zaradi kupa birokracije, katero so si namislili uradniki (sploh ta 14 dni prej je res biser skregan z realnostjo), je na terenu texas, kjer se tu in tam zgodi, da kdo umre.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.256
3.104
113
Ta 14 dni ima svoj smisel - pomisli, da je tvoja dejavnost vezana na določene časovne termine in tebi ravno takrat vzamejo štrom. Če veš 14 dni vnaprej (pri nas so najave izklopov za par dni vnapre) se lahko prilagodiš.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.495
1.288
113
Najbolj me skrbi "izjava o skladnosti", da ne bi za že montirano balkonsko povedali, da ni "skladna".
Kako je s temi kitajskimi izjavami?
Če bi se teoretično izkazalo, da so ti prodali balkonsko z nevljavno (ponarejeno ipd ...) izjavo o skladnosti, jo boš pač snel in nesel nazaj, kar je tudi tvoja pravica kot potrošnika, ker izdelek nima lastnosti, ki so bile navedene.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.324
6.588
113
Banditi... najprej me naženejo, potem pa doli postanejo dobavitelji. Pa je šlo 5MWh v maloro, ko bi lahko šlo na vikemd. Grrrr

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.571
9.949
113
EU
Če bi se teoretično izkazalo, da so ti prodali balkonsko z nevljavno (ponarejeno ipd ...) izjavo o skladnosti, jo boš pač snel in nesel nazaj, kar je tudi tvoja pravica kot potrošnika, ker izdelek nima lastnosti, ki so bile navedene.
Kupim v Avstriji, ker je tam ceneje. Izjavo o skladnosti verjetno ima, drugače ne bi prodajali.
Bolj me zanima, ali naši priznajo "avstrijske" izjave?