sončna elektrarna

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.159
6.708
113
Kako bo ob garancijo, če snameš en kabeljček in ga potem nazaj natakneš...
sem 99%, da TČ ne zazna, če je grelec odklopljen... Vsaj ne direktno...

Model ima TČ, ki jo upravlja proizvajalec in ima vpogled 24/7. Kakrsnokoli mahinacijo, ki se mesa v regulacijo, lahko opazijo. In ta prva stvar, ce pride do okvare, bodo sli to gledat, kaj je TČ pocela prej. In vsak izgovor je dober. Ne more on neopazno nazaj prenarediti preden serviser pride, kot bi drugi lahko

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.604
1.006
113
Aja tega ne bom delal :) zdaj imam nastavljeno na -12 st, menda bo zmogla brez..
Čisti Shit je, ker ti ne omogočijo dostopa do te funkcije...
Pa Kot sem že napisal PWM regulator ti bi lahko pomagal že prej in v različnih % pomoči...

Ravnokar našel WIFI PWM reglerček na aliju... Jutri ko zalaufa tržnica kupim takoj 2 kosa... Pač žilca mi ne da miru...

PS
Sploh nisem štromar, pa me te stvari Rajcajo... Jaz privlečem, pol pa mojga štromarja gnjavim, da mi zveže (no ne vedno, včasih tudi sam)

• Všeč mi je
Reactions: B81

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.604
1.006
113
Model ima TČ, ki jo upravlja proizvajalec in ima vpogled 24/7. Kakrsnokoli mahinacijo, ki se mesa v regulacijo, lahko opazijo. In ta prva stvar, ce pride do okvare, bodo sli to gledat, kaj je TČ pocela prej. In vsak izgTega se 100% ne vidi...vor je dober. Ne more on neopazno nazaj prenarediti preden serviser pride, kot bi drugi lahko
Tega se 100% ne vidi na krmilju TČ-jke... Krmilje dela naprej po svoje... Grelec pa sam upravljaš... spet po svoje..

Ampak, če mate fetiš na garancije, pol vam jaz ne morem svetovat...

B81

22. jul 2007
37.273
10.654
113
No btw, ko je strela udarila zraven zunanje enote, je preuredila nastavitve obtocne crpalke, da ni bila vec krmiljena prek pwm kabla. Sem odprl, na spletu poiskal navodila crpalke, odzracil in nastavil nazaj. Serviserju sem povedal, je rekel, da bi on enako naredil, tako da bi se verjetno dalo zmenit, sicer pa je ravno izven garancije.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.604
1.006
113
No btw, ko je strela udarila zraven zunanje enote, je preuredila nastavitve obtocne crpalke, da ni bila vec krmiljena prek pwm kabla. Sem odprl, na spletu poiskal navodila crpalke, odzracil in nastavil nazaj. Serviserju sem povedal, je rekel, da bi on enako naredil, tako da bi se verjetno dalo zmenit, sicer pa je ravno izven garancije.
Obtočno črpalko za TČ je itak najbolje gonit na max pretok... Ne rabi biti povezana preko PWM-ja (razen, če je by desighn)...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.604
1.006
113
Pa cakaj ce je neka pametna pa to :D
Mislim crpalko v zunanji enoti.
Pa cakaj ce je neka pametna pa to :D
Mislim crpalko v zunanji enoti.
Vsaka pametna obtočna črpalka se sprogramira preko gumbov (ne rabi povezave na analogni signal ali PWM, da deluje).
Večina strank, ki danes morajo kupit frekvenčno krmiljene črpalke zaradi direktiv glupanov v EU parlamentu ne rabi krmiljenja hitrosti črpalke... Včasih so bile dovolj 3 hitrosti na gumbu na črpalki, danes, pa... No ja obtočna stane 3x več kot je prej, pa crkne tudi 3x prej....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.420
2.426
113
Hja, ti ko imaš novo nadstandardno vilo lahko gledaš na nas reveže z na pol razpadlimi hišami.
Samo ti ne razumeš: tebi bi paneli znižali vrednost vile, nam jo pa zvišajo, ker je lepše kot pa luknjasta streha. :evil:
Pa še zamaka ne več.:cool:
Pozdrav v bogatijo.
Vem da sedaj boli, zdrži! Tolaži se s tem da vsaj v minusu ne boš na koncu, no seveda pri predpostavki da je tvoja ura vredna 0, če odmisliš vse stotine ur ko si se brezplačno aktivno ukvarjal s tem ali bi nabavil ali ne, in še zdaj dodatne stotine ur ko se ukvarjaš, se jeziš in soočaš s tem da si bil nategnjen in nisi več najbolj prepričan če si ravnal prav :valjamse: :nazdravje:

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.139
3.811
113
Napačna prispodoba. Pravilna bi bila, da bi dražjo vinjeto plačal tisti, ki ima težje vozilo (in zato bolj obremeni cesto). O glej, pa saj je res tako.
Omrežnina za moč = cestnina na maso vozila
Omrežnina za energijo: cestnina na kilometre.
Kaj pa cestni dinar iz litra goriva? (polnega trošarin, davkov) Pa prispevek na moč in kubaturo motorja.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.139
3.811
113
Koliko možganske telovadbe, prilagajanja porabe, stroškov neke tehnologije... Pa če bi vsi porabniki zgolj skomignili z rameni in bi po BMK metodi trošili kolikor bi pač rabili in za to porabo tudi plačali. Bi nam naši dobrotniki dovolili razpad sistema? Ali bi nam oni posledično zrihtali "dogovorjeni" odjem?