Ma j jih drone. Tut en od ene 4ih ni znal pol k. skup zložit.Drone imajo "vsi"
Ce je konstrukcija vidba tudi z notranje strani pa sploh ne rabis vec lojtre in alpinista
Mislim, da sem ravno v tej temi vse opisal in dodal excel s podatki za 11 in 9kW elektrarno. Dva sta kolega oz. znanca, dva sta na splošno poznana, ostali so random s FB. Dva sta me že v startu sterala v 3PM, ker ne bosta delala na blef ponudb, ki jim vzamejo pol ure dela (vsem sem poslal identične podatke in vnaprej napovedal, da se bom po prejemu ponudb odločil koga bom povabil na točen ogled in ponudbo.8 ponudb imaš za izgradnjo SE? Na kak način oz. po kakem ključu si jih pa našel? Saj ne da jih je premalo: obcestni panoji, radijske in TV reklame, da bognedaj pogledaš še na internet... ...ampak potem jih je treba nekako sfiltrirati?
pri meni bo problem določiti tip strehe ker je hiša kupljena od dedičev lastnika ki je umrl že 15-20 let nazaj, papirjev glede strehe nobenih, vem le to da je "pleh" iz nekje leta 2003... najbrž nihče od "nudimo brezplačni ogled" ne bo prišel k hiši z lojtro do strehe da pogleda kaj je gor? Ali pa imajo mogoče helikopterske drone s kamero? Ali pa vsi po vrsti veste kaj imate na strehi?
V bistvu ima sad prav in tudi sam razmišljam v tej smeri, ko mi zmanjka štroma iz sonca menjam za takrat najnovejše panele. Imam pa 17 kW razsmernik za 11 kW SE, ki mi zaradi lege strehe da 20% manj od nazivne moči, zato bi lahko z močnejšimi paneli prišel na nazivno moč..vem, samo nimamo placa na strehi...
Dobr, ane?Ijo... Dele imam jubito prizgan in ker sem prevec škrt, da bi kakorkoli placevala, se mi nanvsake kvarte odvrtijo reklame...
In...pazi zdej... Ko bi rad SE, ne izbiras izvajalca, ampak PARTNERJA... Pa to moras met kamen namest srca, ce se te ne dotakne...
T.i. "velikim" (gen, planNet,...) nisem pošiljal razen Energiji plus.
te imam v mislih ker so edini (da jaz vem za njih) ki ponujajo da lahko viške elektrike prodaš nekomu ki je njihova stranka in elektriko rabi. Na FB sem videl da nekdo kupuje 4.000 kWh . Nimam občutka ali je to dosti ali malo. Recimo da je to 45 sončnih dni 11-kilovatne SE?No, tile so pa dons startal:
To si ne izmišljuje, ampak je razlog tega to, da je cena fiksiranja lahko precej različna glede na tip strehe.Ja, nisem vedel da imajo drone ker me je moj ponudnik brezplačnega soglasja za 200€ malce zmedel z idejo da mi pošlje ponudbo če mu javim tip strehe, jaz pa pojma nimam kaj je na strehi.
Samo omarica pa kabel sta v obeh primerih enako dolga in enako obsezna. Konstrukcije, panelov, optomizatorjev mora za 15kwp biti pa 3x vec kot za 5kwp.
Pa da 15kwp montirajo v enem dnevu imajo kar normo 3 delavci. Vec jih pa.s kombijem priti ne more
Ce pa so tako pridni, naj pa grejo se k sosed montirat ko bodo pri meni fertik.