Soglasje za klimo ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
a okna nimaš?
Baje znajo klimaši zadevo zmontirati skozi okno....Še nisem videl, niti preizskusil, se pa najbrž res da... je pa res da imaš precej manj izbire glede lokacije... (mora biti blizu okna)

Upam da jih ni veliko že dol padlo pri tem početju...ni prijetno delati z okenske police xy m nad tlemi

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
Z okna se da prav elegantno montirati in niti ni preveč stegovanja preko. Razen če so stene debele
smile-1.gif

Dvigalo je pa malce "problematično", če je potrebno kdaj kaj poservisirati, ker potem ga vedno rabiš za vsak mali poseg.

Lp

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
omenjaš da nimaš balkona...montiral bi dve klimi

o kaki kvadraturi stanovanja je tu govora ?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Ni kvadratura problem. Za kvadraturo je ena klima dovolj. Problem je zaprto stanovanje. In zato rabim 2. Razlika med eno in 2 cenovno pa ni dvakratna ampak bolj 1.5x. In se mi na dolgi rok ne splača kupit samo ene. Rajši potrpim in naredim zdaj tako kot mora bit.

Saj veš oni rek... Nimam toliko denarja da bi kupoval poceni.

Jaz bi tudi rad čimceneje prišel skozi, samo če ne gre pač ne gre. Ne morem silit z glavo skozi zid.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Tudi meni je monter montiral pod okno, brez najmanjše težave.

Kar se pa tiče "potrebujem dve", tvoja odločitev. Jaz imam dvosobno stanovanje, pa sem nastavil klimo tako, da piha proti vratom na hodnik in na tak način se pač zrak meša. V spalnici je vedno cca. 2 stopinji hladneje, a to mi kvečjemu paše. A ti sam najbolje veš. Je pa IMHO neumno kupovati dve top shit klimi, ki bosta greli po 15-20 kvadratov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
397
83
Kras
www.mtl.si
Sam sem bil v isti situaciji. Pred menoj jih je nekaj že zmontiralo klime, za menoj pa tudi.
Malo sem razmislil in sem si izračunal, da bi moral priti čez 75% soglasja. Par večerov zapored sem se odpravil po bloku in zbral dovolj soglasij. Za menoj je zgolj še en hotel soglasje, drugi so klime samo nabili gor. Nekateri na taka mesta, da te kap zadene. Zaenkrat ni panike, kaj pa bo, bomo pa videli. Sam imam papir, drug izvod je pri upravniku.
Če bi še enkrat stavil klimo, bi isto naredil. Seveda, če bi izračunal, da imam za sosede bedake (kar pri nas žal ni tako težko
grin1.gif
) in ne bom prišel čez 75%, potem bi verjetno kar nabil gor klimo. Vendar je situacija pri tebi drugačna, saj zna biti problematično, če boš delal z dvigalom, ki ni poceni in jo boš moral enkrat potem odstranjevati. Pri meni bi jo lahko sam dol pobral.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
ksz

No danes sem govoril z pristojnim inšpektorjem in mi je povedal da rabim 51% soglasij etažnih lastnikov.
Če tega nimaš in če te kdo prijavi dobiš prvo kazen za prekršek. Naslednja stopnja pa je odločba za odstranitev in povrnitev v prvotno stanje.

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

No danes sem govoril z pristojnim inšpektorjem in mi je povedal da rabim 51% soglasij etažnih lastnikov.
Če tega nimaš in če te kdo prijavi dobiš prvo kazen za prekršek. Naslednja stopnja pa je odločba za odstranitev in povrnitev v prvotno stanje.

naj ti pove še kakšna je kazen, koliko so jih spisali in koliko ljudi je potem dejansko odstranilo klimo. Problem je, ker potem začneš kar po vrsti... okna niso prave barve, sosed ima rolete, spet eden ima zastekljen balkon, četrti ima obešalo za perilo, peti ima balkonsko ograjo napačne barve,...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
Kot so ti že svetovali, poskrbi le, da ti bo voda odtekala nekam (najbolje k žlebu), da ne bo sosedom po okenskih policah teklo, ker potem znajo čisto upravičeno težiti, da to zrihtaš. Koliko klim boš pa montiral za 3k?
smile-1.gif

Frend ima težave s sosedom nad njim. Iz klime mu kaplja direkt na atrij na ploščice in ima tam non stop lužo. Rešitev bi bila, če bi samo dodal 30cm cevko in bi kapljalo na travo. Sosed noče slišati nič in *****, kaj mu teži...
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.976
113
pri taščici
Štofelc ali pa malo purpena, pa zverino na teraso, on pa od hiše. To naj naredi ko bo zunaj 40.
Zna se zgoditi da bo sosed težil zverini.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.397
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

naj ti pove še kakšna je kazen, koliko so jih spisali in koliko ljudi je potem dejansko odstranilo klimo. Problem je, ker potem začneš kar po vrsti... okna niso prave barve, sosed ima rolete, spet eden ima zastekljen balkon, četrti ima obešalo za perilo, peti ima balkonsko ograjo napačne barve,...

Zna bit da bomo nekoč živeli v pravni državi. In bo potem bolje da imam papirje kot da bi to moral čez x let odstranjevat.

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Zna bit da bomo nekoč živeli v pravni državi. In bo potem bolje da imam papirje kot da bi to moral čez x let odstranjevat.

Tukaj se pa strinjam. In sem tudi za svojo klimo šel "od vrat do vrat". Verjetno edino v bloku.