Sodišče stroški?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Tak je to, da se je ena baraba spravila name in me toži. Ker ima tip veliko denarja in Čeferina, jaz pa ne, sem itak že zgubil tožbo. Koliko približno me bo to stalo samo stroški sodišča in odvetnikov?

I

Izbrisan uporabnik #488

No, tipičen primer kako folk verjame, da je s Čeferinom uspeh. Izgubljajo zadeve kakor vsi ostali, tudi velike odmevne so veselo zgubili, njihovi klienti pa fasali 30 let.

Če boš zadevo zgubil boš plačal le sodno takso za tožbo in stroške odvetnika po odvetniški tarifi, to pa ne bo tako hudo. Za kakšen denar gre?

In za kakšno zadevo gre.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja res je, ljudje ste res bedaki ko mislite da je Čeferin alfa in omega. Pa ti veš da oseba ki te toži najbrž nima dovolj denarja da bi ga zastopal kateri koli Čeferin osebno, niti njegovi tesni sodelavci (razni Koščaki in podobni..). Najbrž ga bodo zastopali njegovi odvetniki ki pa jih kar mrgoli in če mene vprašaš si ti v prednosti če imaš vsaj malo boljšega odvetnika če ne že kar dobrega. Sicer pa ni pomembno kdo te zastopa, pomembno je zakaj te toži in kakšne argumente ima kdo, še vedno največ pomeni na čigavi stran je zakon. Ni to kazenski postopek (razne procesne napake, izločanje dokazov ter ostale finese), to je navadna pravda in če te upravičeno toži bi tožbo pač dobil, ne glede na to če ima Čeferina ali se sam zastopa. Jaz sem bil v enem primeru tožena stranka ampak ker je bil tožbeni zahtevek tako butast in smešen sem se sam zastopal, seveda sem tožbo na vseh stopnjah dobil oz. je bila zavrnjena.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
119
63
Doma
Mene so tudi tožili s Čeferinom, pa so izgubili, edino plačali so nekajkratnik mojega odvetnika
stupid-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
V dostih primerih je že sam nastop "Čeferinovih" odvetnikov minus pr sodnikih
wink-1.gif

Vrjem, bolje je bit sam svoj odvetnik " če nisi kriv" kot pa mastno plačevat odvetnika!

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Ker sem bil nezadovoljen z njegovim delom (ena druga tema na forumu), sva se dejala za plačilo cirka 10%, ki ga je dodatno zaračunal in je prišlo do krepkih besed po telefonu z obeh strani.
No on se je boljše znašel, kot jaz in me je prijavil policiji, da sem mu grozil, da ga bom ubil, kar seveda ne drži. Policaji pa so mi potem naslednji dan zjutraj premetali celo hišo.
Sedaj me pa čaka še sodišče.

Kakšni bodo stroški? Plačam samo svojega odvetnika, ali tudi njegovega?
Danes sem imel narok za odložitev kazenskega pregona in bi lahko vso zadevo končali. Seveda tipa ni bilo niti se ni strinjal s tem ali podal kakšen pogoj.

Kako je sploh v teh zadevah, ko se gre za telefonski pogovor. Posnetek pogovora verjetno ni merodajen? Priče igrajo kakšno vlogo, če je šlo za tel, pogovor. Gre v končni fazi za njegovo besedo proti moji? Kaj v takem primeru odloči, kdo bo dobil tožbo?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Mato, obvezno najemi dobrega odvetnika in to takoj.
Tle ni zajebancije. Brez adekvatne obrambe lahko pristaneš tudi v zaporu, čeprav nisi kriv. Pravica je namreč slepa.

Plačuješ pa seveda le svojega odvetnika, šele če bi civilno pravno tožbo izgubil, bi ti sodišče naložilo še sodne stroške in stroške druge strani. Ampak pot do slednjega je še zelo dolga. Po drugi strani ti je pa pred nosom kazenski pregon. Ne se zajebavat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Tle ni zajebancije. Brez adekvatne obrambe lahko pristaneš tudi v zaporu, čeprav nisi kriv. Pravica je namreč slepa.

Plačuješ pa seveda le svojega odvetnika, šele če bi civilno pravno tožbo izgubil, bi ti sodišče naložilo še sodne stroške in stroške druge strani. Ampak pot do slednjega je še zelo dolga. Po drugi strani ti je pa pred nosom kazenski pregon. Ne se zajebavat.

Daj nehaj ga strašit, vsi vemo da bo v najslabšem primeru dobil pogojno zaradi butastega jezika in nič več
smile-1.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Konc koncev posnetek ni dokaz
wink-1.gif
če ni uradni zaznamek!

@avtorju; Ja, dokazat neki kar si reku v "4 oči" oz. po tel. je nemogoče!

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:

Daj nehaj ga strašit, vsi vemo da bo v najslabšem primeru dobil pogojno zaradi butastega jezika in nič več
smile-1.gif

Posentek bi jaz nucal, pa si verjetno nimam kaj z njim. Se sploh lahko dobi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Lej, predlagam ti da se pobotaš s tem mojstrom, plačaj mu tistih 10%, pa še stroške sestave tožbenega zahtevka pa naj umakne vse skupaj, posipaj se s pepelom pa živi dalje v kolikor nisi za sodišča..

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Kakšna priporočila za dobrega odvetnika?

Srčno upam, da bodo boljša kot za krovca.

Skoraj ne morem verjeti, da je tip toliko usekan, da se gre tožarit zaradi tega, še posebej, ker si mu, če se prav spominjam (tema je bila najbrž izbrisana), na koncu plačal vse kar je zahteval. No, tip je očitno z vsemi žavbami namazan in samo provocira in čaka, da mu bo kdo nasedel, da bo od njega še kaj dodatnega iztožil.
Če je kaj pravice (in si bil v dotični temi iskren), bi moralo sodišče odločiti v tvojo korist. Sploh si bil pod pritiskom, ker te je mojster izsiljeval, potem pa še v telefonskem pogovoru sprovociral, da si rekel, kar si rekel in kar je sogovornik (napačno) razumel kot grožnjo. Pomembno je, da policija ni pri tebi našla nič, dobro bi bilo pripeljati še nekaj prič, ki bi potrdile, da si miren človek in nisi imel doslej še nobenih težav, če je to, upam, res. Odvetnika pa vsekakor najemi.

13. jul 2011
2.677
626
113
Ja, samo očitno gre za civilni postopek, če je v prvem postu napisal, da ga tip toži in si je v ta namen najel odvetnika iz Čeferinove pisarne.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
malo mešate tukaj kazenske postopke in civilne. Pri kazenskem ni odškodnin.

Mislim da se nihče ne moti, v njegovem primeru gre za 2 ločena postopka in sicer, nasprotnik je vložil tožbo, ga toži, hkrati pa ga je ovadil in poteka oz. bo potekal pregon..

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Gre za situacijo, kot je omenil pinkobalinko in je vse plačano, tudi dodatni zneski. No streha še vedno pušča
uf-1.gif

Kar se pa tožbe tiče. Mislim, da ni civilna. Kolikor razumem zadevo, je on samo podal prijavo na policijo. Ostalo je menda posledica te prijave. Čeferina omenjam zato, ker je tip nekoč nekoga pretepel in ga je Čeferin rešil zapora, zato sklepam, da je njegov odvetnik. Itak se tip kopa v denarju.

Nekdo je omenil, da rabim priče, da sem miren človek. No to ni problem, za sabo imam preko 5000 volunterskih ur takšnih in drugačnih in tam srečaš ogromno ljudi. Ne vem pa, če je to povezano. Če se bomo šli, kdo je boljši človek, sploh ne bo problema.

Kakorkoli, če mi grozi pogojna, se ne sekiram preveč, Skrbijo me samo finančni stroški, saj smo velika družina s še večjim kreditom za hišo in samo eno plačo. Zato moram vse izdatke planirati. Tole vse skupaj pa ni načrtovano.