Sodišče, prodaja nepremičnin

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Saj ponavadi ni velikega interesa za nepremičnine, ki se v naravi težko delijo. Čim več sreče na drugi dražbi.

P.s. Lahko pa od upnika odkupite terjatve in potem je vaša beseda glavna, obresti naraščajo,...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Spet jaz z vprašanjem...

Če se obrnemo direktno na sodišče, nam bodo oni posredovali kakšno informacijo glede licitacije oz. samega "položaja" točno določenega podjetja, ki je v stečajnem postopku?

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
P.s. Lahko pa od upnika odkupite terjatve in potem je vaša beseda glavna, obresti naraščajo,...

To smo že poskušali še preden je prišlo do dražbe a je terjatev z obrestmi baje že tako velika, da presega vrednost nepremičnine. V bistvu je glavnica majhna, obresti pa so že par tisoč evrov.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ne da se mi zdajle iskat, vendar mislim, da je v nekem zakonu (verjetno OZ) določilo, da obresti prenehajo teč, ko dosežejo glavnico. Bi bilo za preveriti.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Vrsho pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj pa varščina?

Dobiš celo nazaj?

Varščina bo v celoti nakazana nazaj.

Zanimivo, pri nas namreč velja:
Citat:
Šteje se, da so osebe, ki plačajo varščino, podale ponudbo, od katere ne morejo na sami dražbi
odstopiti.

Prav tako npr. ljubljansko okrajno sodišče nima tako podrobno razdelanih pravil samega poteka dražbe in kasnejših postopkov.

Jaz sam če grem na dražbo nepremičnino tudi kupim in ne jebem 5% voluharjev ki pridejo služit. Raje dam par jurjev več in jih odjebem.
10.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Ja, OZ je Obligacijski zakonik. Ur. list 97/2007.

Tole sem našel. Ne vem pa, če spada v ta kontekst:

382.a člen

Pogodbene obresti nehajo teči, ko vsota zapadlih, pa ne plačanih obresti doseže glavnico.

Bo moral kak pravnik razložit.

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
ksz...

obujam staro, da ne odpiram nove teme...

Na drugi drazbi se prodaja nepremicnina. Vplacam varscino in pridem tja, kaj potem? Vem za voluharje, ki za 500 eur ne drazijo, ampak meni je konkretno za to nepremicnino vseeno ali jo dobim ali ne. Recem tipu, da me ne zanima in da naj drazi in jaz pac ne drazim, varscina nazaj in tip je moral kupit po ceni, ki jo je dal. Ali sem kaj spregledal? Kaksni so scenariji sploh mozni?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pa ta z voluharji je itak brezsmiselna za tiste, ki imajo kaj v glavi. Voluhar ti nič ne more, tudi dražil ne bo, ker splohnima toliko denarja ali pa interesa kupiti. Če mu plačaš ne narediš nič, ker imaš še vedno enega, dva, tri resne dražitelje ...

Če nisi zmagal, dobiš denar nazaj in je to to. Zmagovalec pa mora plačati kupnino, če jo ne plača v dogovorjenem roku pa popuši varščino, dražba pa se po določenem času ponovi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
No sej to me je zanimalo. Ker bi sel probat, neki pa nekaj dvigoval, ker se mi zdi cena kar realna oz. ok. Mi pa sploh ni nujno dobit, ce gre za dobro ceno ja, ce ne pa pac ne. S tistimi pajaci pa se najraje sploh ne bi ukvarjal. Kolega vem da je dal trem po 500 in dobil po izklicni, ampak meni se itak j*** al dobim al ne.
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Prostor je prazen, kredit dobis, da vprasas in odobrijo...ce ne pac ne gres v to...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ni res. Ce tisti ki zmaga ne vplaca jo ma moznost kupit tisti ki je ponudil drugo najvisjo ceno.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Kera banka ti da stanovanjski kredit za nepremicnino na drazbi to me res zanima. Sploh ce je zasedena, in se loh vlece do treh let da pride do delozacije

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Sej vseen. Mene zanima tocno kera banka da kredo za nepremicnino na drazbi