Sodišče, prodaja nepremičnin

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Še eno vprašanje... kje se ponavadi objavijo dražbe? Na spletni strani Sodišča ali še kje drugje?
Predvsem me zanima za dražbo nepremičnin nekega podjetja, ki je v stečajnem postopku...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Še vedno me zanima odgovor na moje zgornje vprašanje...
Namreč po besedah stečajnega upravitelja je bil razpis objavljen, vendar sem preiskal Uradni list RS (razglasne dele) in nisem nikjer našel iskane informacije....

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Vprašaj stečejnega upravitelja, če ti lahko on pokaže objavo ali si pa zmišljuje
smirk-1.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Možno bi bilo tudi, da si izmišljuje. Namreč kakšna 2 meseca nazaj je bil oče v kontaktu z njim in mu je rekel, da bo v drugi polovici septembra šel razpis ven. Spremljam Uradni list, vendar ni bilo nikjer nič, res pa, da nisem spremljal Dela.
No sedaj je govoril s stečajnim upraviteljem in mu je le-ta rekel, da je bil razpis zunaj cca 1 mesec nazaj in da naj bi mu poslali ponudbo za odkup nepremičnine, čeprav smo mu le-to že poslali nekaj mesecev nazaj...

Ni mi čisto jasen sistem delovanja stečajnih upraviteljev - nalašč zavlačujejo postopke in nočejo izdati informacij zgolj zato, da vse skupaj dlje traja in pokasirajo več ali je tak Slovenski sodni sistem?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Na spletnih straneh sodišča si gledal?

Nekaj časa nazaj sem zasledil da so na sodišču dražili stanovanja nekega podjetja ki je šlo v stečaj.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kako ve komu bo prodal, saj pa more vse na javno dražbo, tja pa se lahko vsak prijavi... razloži...

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
a o tem govorite?
Če je upnik ali z njim povezana oseba kupila nepremičnino za ceno, ki je nižja od njene ugotovljene vrednosti po 178. členu ZIZ, in pridobljena kupnina ne bi zadostovala za popolno poplačilo tega upnika, se pri poplačilu tega upnika, ne glede na dejansko višino kupnine, šteje, da je upnik poplačan do višine ugotovljene vrednosti nepremičnine.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Stečajni upravitelj že ve komu bo prodal, ne bodi naiven.

Saj dosti jih je res pokvarjenih in skorumpiranih.
Vem pa za primer, ko je sodnica rekla solastniku firme (le ta je bil oškodovan zaradi goljufij partnerja), ki je šla oz. bo šla v stečaj (jasno po sodni cenitvi nepremičnine), da lahko v sodelovanju (vednostjo) stečajnega nepremičnino proda za višji znesek.

Kar pa zadeva objave teh licitacij (stečajnih) sem jih videl zelo malo.

Zgolj za šalo iz knjige "Štoparski vodnik po vesolju" Adamsa Douglasa
gre nekako takole:

Pridejo delavci in bagri in hočejo zrušiti neko hišo

- Saj je na oglasni deski že en mesec plan, da vam bomo rušili hišo. Lahko bi se pritožili.
- Zvedel sem šele včeraj od vašega delavca.
- Torej bi si ga lahko ogledali.
- Saj sem si ga. Nahaja se v kleti.
- Tam so pač prostori za objave.
- Pa luč ni delala.
- Verjetno so spet pregorele žarnice.
- Pa stopnic tudi ni bilo.
- Morda so se zaradi tresljajev v bližini podrle.
- Plan se je nahajal v stari skrinji.
- Tam pač hranimo pomembne dokumente.
- Zaklenjena je bila z zarjavelo ključavnico.

...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Sem pregledal stran z dražbami, pa nisem nikjer našel tistega, kar iščem.
Ali smo res zamudili, ali pa še ni bilo objavljeno...

Se bomo poskusili obrniti direktno na sodišče, mogoče tam izvemo kaj.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Tudi nas čaka v ponedeljek podobna dražba. Smo pa v vlogi solastnika parcele in objekta na njej. Je poleg pravice, da del parcele in objekta, ki se prodaja na dražbi kupimo brez sodelovanja po zadnji ceni?

Seveda pa upamo, da v ponedeljek ne bo nobenega interesenta in bo potrebna ponovna dražba. V vsakem primeru pa bo denar šel zaradi neumnosti...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Raje se veseli, da pride kdo na drazbo. Ko pride na vrsto druga drazba je izklicna cena za pomoje 40% nizja. Takrat sele pokadis.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Očitno nisem dovolj jasno napisal. Do sedaj sta bila dva enakovredna solastnika parcele in objekta, potem pa je eden zašel v finančne težave in naposled je prišlo do dražbe. V našem interesu je, da odkupimo delež drugega solastnika in postanemo 100% lastnik zemljišča ter objekta.

Vse bo jasno jutri dopoldan...

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Upajte, da ne bo nobenega interesenta, kajti na drugi dražbi gre cena na polovico. Če pa je že zdaj realno ocenjeno in če bo več interesentov, se pa kar pobrigajte okoli nakupa. Javi, kaj se bo dogajalo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Če je Vrsho položil varščino ne bo druge dražbe. Razen če odstopi.

Glede na to, da ima predkupno pravico jaz na njegovem mestu ne bi šel na dražbo...