Socialni transferji - zakaj SLO nočemo delati

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Kako je lahko merodajen neto, pri vseh 500 kombinacijah davcnih olajsav, lepo vas prosim?
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.251
9.884
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Kako je lahko merodajen neto, pri vseh 500 kombinacijah davcnih olajsav, lepo vas prosim?
smile-1.gif
Če še nisi pogruntal se tipkaš z Balkanci
evil.gif
.
To ti je isto kot novinarji: ko govorijo o direktorjih je bruto, ko o ''bogih'' delavcih pa neto.
tongue-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.822
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik alfie pravi:
Če si doma si lahko sam paziš otroke, pa pustiš prostor tistim, ki hodijo v službo pa ne dobijo vrtca.

hahahah

zakaj bi, pa imel otroke doma, če imaš pa kot brezposelni prednost pri vpisu, pa še praktično zastonj je?

deca se v vrtcu lepo subvencionirano prehranjuje, tebi pa ostane čas in denar za kofetkanje
Ej, sorry, berem ta čreva, ampak mimo tega pa ne morem! Tale tvoj zapis mi pod sum postavlja tvoje že tako čudne poste. A mi lahko razložiš od kdaj imajo nezaposleni prednost pri vpisu otrok v vrtec!?
Ko sem bil nezaposlen, mi je bilo razloženo, da ne morem dobiti mesta v vrtcu za otroka, saj imam dovolj časa, da ga sam čuvam. Kljub temu, da sem jim razložil, da sem službo med tem časom dobil, mesta za otroka v vrtcu ni bilo do naslednjega leta, vmes se pa znajdi.... In ja, mi je žal, da sem službo dobil, namesto da se valjam doma, pazim na otroka, prišparam za vrtec, vlečem doklade, subvencije za malico in prevoz za druge otroke in glumim gljivo....
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.784
1.565
113
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Sorry, govorimo o Bruto, jasno? Ali je to samo meni jasno?

Žal, samo tebi in tega folku ne boš dopovedal, pa če se na glavo postaviš. Še ko rečeš kolegu, naj se gre za plačo pogajat v bruto cifrah, te ne je6e pet posto...
tongue-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Kam bi tega dal?

- mesečni prihodek 1500 netto
- likvidna sredstva (keš, delnice, skladi itd) 200k
- hiša na podeželju, 2 sobno stanovanje v mestu, njiva

Za moje pojme tipični slovenski srednjeslojaš (verjetno ima firmo, a to v konkretnem primeru zanemarimo).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.294
7.060
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
alfie ja takih primerov je kar nekaj. seveda sit lačnemu ne verjame...

evrofil ne bo šlo tako easy. načeloma mesečni prihodki pa:

1) Revež do 250€
2) Delavski razred do 800
3) Nižji srednji sloj do 1200
4) Srednji sloj do 1800
5) Višji sredni sloj do 3000
6) Visoki sloj nad 3000
7) Takjun hmm ričet ter delavnice dnevno;)

lastnina je pakriza... ker iam lahkodelavec lastnino v vrednosti 1mio pa mu je breme, ki se ga mora znebiti visoki sloj pa 0€ker vse sprot zapravi
Pa da pišem mojo lestvico (v brutto če že hočete )
1. Do 500 revež
2. Do 1000 delavski razred
3.do 3000 srednji sloj
4. Do 5000 višji sloj
5. Nad 5000 jurjev dober privatnik če so zaposleni v 3 in 4 razredu, oziroma tajkun če so v 1-2.

Sedaj pa si dajte duška

Nekoč ( ko so ustvarili v 50 letih tisto kar smo sedaj uničili v 20) je bilo razmerje najnižja : najvišja 1:3. Danes je 1:10 pa še vpijejo da oni s faktorjem 1 prinesejo premalo dodane vrednosti, tisti z 10 pa da premalo zaslužijo. Da ”kriminala belih ovratnikov” ne omenjamo

Nazadnje urejeno:

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
če ti plačuješ 380€ pač dovolj zaslužiš da lahko. če nekdo plačuje 90€ jih plačuje zato ker NE zasluži dovolj! in če še ne veš se pač zadnje obdobje preverja celotno lastništvo. Od nepremičnin, avtomobilov do delnic in denarja na banki...

čisto nobenega ne financiraš ti. ker delavcem na minimalcu, socialnim problemom itd pač doplačuje občina /država.
Država pa denar vzame iz magične skrinjice, ki je vedno polna denarja, kajne?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kaj se jajcaš?

Napisal sem kako je, če je baba privatnika "samohranilka". In se še mimogrede hvali, da se ji ne izplača hodit na šiht.

In to ni osamljen primer, je že večkrat kdo napisal tu.

Glej, verjamem, da ti nisi tak in ne mečem vseh v isti koš, ampak tako je.
Tole je folku najtežje dopovedati.

Lahko ga prepričaš o reptilih, orgonih itd..., kar pa je očitno pred nosom, pa nikakor.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
ali bi radi da poleg stigmatiziranega odraslega (lej ga lenuha. samo doma leži pa socialno vleče) videli da so tudi otroci odrinjeni, manjvredni...

Dokler gre direktno za moj denar mi je za njih popolnoma vseeno. Namesto da jaz plačujem za te otroke raje več privoščim svojim otrokom.

Bo treba nekako drugače rešit zadeve, da bojo sprejemljive. Dokler pa jaz plačam 380€, nekdo pa za isto storitev 10x manj, pač ne bomo prišli skup. Nestrpnost do zajedalcev bo samo čedalje večja.
brgo ,
rolleyes-1.gif
ampak tole je pa že resna kriza omejenosti in retardiranosti srednjeslojašev......
bom poskusil kot v vrtcu otrokom s posebnimi potrebami......
OTROŠKI dodatek , subvencija OTROŠKEGA vrtca se reče zato, ker je namenjeno OTROKOM, ne pa staršem in ti hočeš vzet OTROKOM, kar jim pripada po mednarodni konvenciji o osnovnih, otroških pravicah, to je da kljub revnim staršem ne smejio bit prikrajšani za osnovni razvoj in izobraževanje (vsaj v teoriji) in hujskanje k odvzemu temeljnihn pravic otrokom je SOVRAŽNI GOVOR in če moderatorji v svoji omejenosti tega ne dojamejo, je to še vseeno SOVRAŽNI GOVOR proti najranljivejši populaciji.....
....ti je jasno ?, ....sej vem de ne , ker pogoj za dosego izobrazbe in prosperiranje v neosistemu je OMEJENOST razmišljanja.

Rad bi se počutil večvrednega napram ,,manj omejenim,,
evil.gif

Lej , pa še tole logiko....če ne bi imel otrok, te razlike v dodatkih ne bi občutil in ka bi pol rad? sej te ni noben silil se plodit
tongue-1.gif

pa še tole te opozarjam...če se boš še drl, da boš odvzel pomoč otrokom revnih staršev, ti bom jst odvzel vrtec in šole, pa še ceste po kerih se tja voziš, ker sem jih jst zgradil...jasno?
10.gif
....pa si postavite šotore in tam izobražujte vaše srednjeslojaške sončke, mi bomo pa stavbe prodali in raje sebi kaj privoščili namesto da se notri preseravajo vaši spizdjenčki.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:[/]
OTROŠKI dodatek , subvencija OTROŠKEGA vrtca se reče zato, ker je namenjeno OTROKOM, ne pa staršem in ti hočeš vzet OTROKOM, kar jim pripada po mednarodni konvenciji o osnovnih, otroških pravicah, to je da kljub revnim staršem ne smejio bit prikrajšani za osnovni razvoj in izobraževanje (vsaj v teoriji) in hujskanje k odvzemu temeljnihn pravic otrokom je SOVRAŽNI GOVOR in če moderatorji v svoji omejenosti tega ne dojamejo, je to še vseeno SOVRAŽNI GOVOR

Ne vem, kaj ti beres, ampak...

http://www.varuh-rs.si/index.php?id=105

Kje pise, da je treba subvencionirati vrtce? Jemat enemu, da placas drugemu?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Saj brgotu ni nobeden nič vzel , samo manj subvencije mu je dal, kot je da njegovemu delavcu, za kar pa je v bistvu kriv brgo sam, ker ni sposoben zrihtat dela in procesa, da bi delavec zaslužil dovolj, da ne bi rabil subvencije.....simpl ko fižol z zeljem.
brgo je mogoče res v svoji srednjeslojaški preproščini prepričan, da bi z ukinitvijo socijale plačeval manj davkov, ampak to so samo naivne sanje balkanskega srednjeslojaša, ki misli da bo neoparazitska elita dala prišparano v brgotov žep namesto svojega
bonk.gif
....dober vic, aaa?...ga morn povedat v bifeju....

Sploh pa ne vem od kod tebi moralna pravica razpravljat o tem, kdo komu kaj da ali vzame, saj si vzorčni primer prisklednika.
Če sem prav sledil si na frišno v Angliji, kjer nisi, niti ti niti tvoji predniki za infrastrukturo prispeval še popolnoma nič, koristiš pa vse, kar so gradili britanski capli stoletja in če bi hotli pošteno, bi morali prislinjenci plačevat vsaj 30% višje davke od domorodcev.
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Sploh pa ne vem od kod tebi moralna pravica razpravljat o tem, kdo komu kaj da ali vzame, saj si vzorčni primer prisklednika.
Če sem prav sledil si na frišno v Angliji, kjer nisi, niti ti niti tvoji predniki za infrastrukturo prispeval še popolnoma nič, koristiš pa vse, kar so gradili britanski capli stoletja in če bi hotli pošteno, bi morali prislinjenci plačevat vsaj 30% višje davke od domorodcev.
evil.gif

hysterical-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
alfie ja takih primerov je kar nekaj. seveda sit lačnemu ne verjame...

evrofil ne bo šlo tako easy. načeloma mesečni prihodki pa:

1) Revež do 250€
2) Delavski razred do 800
3) Nižji srednji sloj do 1200
4) Srednji sloj do 1800
5) Višji sredni sloj do 3000
6) Visoki sloj nad 3000
7) Takjun hmm ričet ter delavnice dnevno;)

lastnina je pakriza... ker iam lahkodelavec lastnino v vrednosti 1mio pa mu je breme, ki se ga mora znebiti visoki sloj pa 0€ker vse sprot zapravi
Pa da pišem mojo lestvico (v brutto če že hočete )
1. Do 500 revež
2. Do 1000 delavski razred
3.do 3000 srednji sloj
4. Do 5000 višji sloj
5. Nad 5000 jurjev dober privatnik če so zaposleni v 3 in 4 razredu, oziroma tajkun če so v 1-2.

Lestvici sta si precej podobni, če predvidevam, da je alkoholik pisal v neto cifrah. Je pa še nekaj za vprašati. Alkoholik je npr rekel samo mesečni dohodek, tvoja ne omenja nič - je govora o 1 plači ali o prihodku gospodinjstva (kjer se nor upošteva partnerja z otroci). Recimo, da ni neobičajno, da če ima mož 5k€ plače, žena je pa doma. V kateri sloj zdaj sodita? Ali oba v srednjega, ali ona med reveže in on med tajkune?

sad

Guru
24. avg 2007
21.251
9.884
113
On med tajkune, ona med izkoriščevalce sociale... In kofetkanje zjutraj, potem pa zadnjo minuto po froca v vrtec...

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
No saj, vprašam... Če se že dela neko lestvico in predalčkanje, je treba par osnov dorečt...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.177
113
v lokalni ostariji
jabe ja dobro si pogrutnal. no seveda je to za individualnega...

če gledamo na partnerski odnos je potem treba vpeljat količnik... ker oba po 250€ neto prihodkov sta še vedno reveža. en s 5000 en s 0 pa karlepo višji srednji sloj (ali pa vsaj dober srednji)

pri družinskem proračunu bi morala biti zadeva takalo nekako:

1) Revež do 500€
2) Delavski razred do 1500
3) Nižji srednji sloj do 2300
4) Srednji sloj do 3100
5) Višji sredni sloj do 5500
6) Visoki sloj nad 5500
7) Takjun sine v tujini mati pa v zapori:)

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:

evil.gif

Prvic: Nisi odgovoril na moje vprašanje. Kje v konvenciji o otrokovih pravicah, ki sem ti jo nalepil zgoraj pise to kar trdis? Ja pravim, da nikjer, in da nabijas kot da bi bil ob sanku.
Drugic: Itak, sem takoj za - trenutno namrec placam tako, od oka 70% vec... Aja, to je zaradi tega ker mene placajo vec kot povprecnega britanca. Never mind.
evil.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Če je otroški dodatek res za otroka, naj se pa zagotovi da gre res zanj, na pa za "položnice" (za mobitel, obroke za tv, zavarovanje za kakšen predrag avto itd... Predlagam da mora vsak prejemnik otroškega dodatka predložiti dokaze za kaj ga je porabil. Potempa naj zaradi mene dobijo še enkrat več, kot zdaj.

In ni problem v tistih, ki imajo tri jurje plače, pač pa v tistih, ki imajo dobrega jurja. Ko vse prišteješ in odšteješ oni na minimalcu (ali celo podpori), ne živijo dosti slabše.