Socialna pomoč DA ali NE

Ali je za zaprosit za soc.pomoč?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.136
1.054
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kaj znaš, da s tem znanjem ne moreš dobit službe?

če je tako lahko pri nas dobiti službo, zakaj pa imamo preko 100.000 brezposelnih? Če so oni leni, potem imamo nesposobno socialno službo, da se jih ne vrže iz zavoda.

Verjetno je res, da se kakšno težje fizično delo takoj dobi, ampak roko na srce, zakaj bi se človek mora tako fizično naprezati, pa še zdravju fajn škodi, pol je res boljše, da živi doma in pač dobiva 200€ socialne, kot pa da dela nekje s salonitkami in faše raka čez 10 let, čez 20 pa umre.

Trenutno je na trgu dela kriza, to je res, v stečaj je šlo en kup firm.....

na drugi del tvojega razmišljanaj pa tako:
če nekdo ki je na socialni in noče delat (zavrne punujeno delo) potem bi mu bilo treba socialno takoj vzet.Nobeno delo ni nečastno in tudi fizična dela mora nekdo delat(za primerno plačilo seveda).
Kdo bi po tvoje potem npr. smeti odvažal, ceste delal , delal v rudniku, ....roboti ali pa bi se morda to naredilo kar samo od sebe????

Nazadnje urejeno:

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Huda, zato me ima da bi sel raje fehtat neprofitno stanovanje in denar zagonil, kot pa da si trgam od ust in sparam za flet-bajto. Pa se otroci bodo imeli nekaj od otrostva, pa morebitne socialne jim ne bo treba vracat.
Ajaja smo si razlicni in razlicno obravnavani.

Citat:
Uporabnik corsol pravi:

če nekdo ki je na socialni in noče delat (zavrne punujeno delo) potem bi mu bilo treba socialno takoj vzet.Nobeno delo ni nečastno in tudi fizična dela mora nekdo delat(za primerno plačilo seveda).
Kdo bi po tvoje potem npr. smeti odvažal, ceste delal , delal v rudniku, ....roboti ali pa bi se morda to naredilo kar samo od sebe????

KDOR NE DELA NAJ NE JE!!

Me prav zanima zakaj mora recimo en smetar podpirati finančno tri lenuhe ki si cel dan jajca praskajo in jim na misel ne pride da bi šli delat
10.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

če je tako lahko pri nas dobiti službo, zakaj pa imamo preko 100.000 brezposelnih? Če so oni leni, potem imamo nesposobno socialno službo, da se jih ne vrže iz zavoda.

Verjetno je res, da se kakšno težje fizično delo takoj dobi, ampak roko na srce, zakaj bi se človek mora tako fizično naprezati, pa še zdravju fajn škodi, pol je res boljše, da živi doma in pač dobiva 200€ socialne, kot pa da dela nekje s salonitkami in faše raka čez 10 let, čez 20 pa umre.

če nekdo ki je na socialni in noče delat (zavrne punujeno delo) potem bi mu bilo treba socialno takoj vzet.

Saj to delajo, če ti ponudjo delo ga moraš sprejet, če se izmikaš, to delodajalec smatra, kot zavrnitev ZRSZ te vržejo dol in si ob SP.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.399
1.266
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Samo zanimivo se mi zdi, da ljudje cvilijo, kaj dosti pa ne naredijo.
Pred časom je tule eden cvilil zaradi službe, sem mu ZS poslal (smo glih iskali enega na firmi), ni niti odgovoril. Tule tega vprašam, odžaga nazaj da me ne briga ...
No ja, kdor tako išče službo, mi je jasno, zakaj jo ne dobi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.293
9.913
113
Citat:
Uporabnik masterr pravi:Ali je možno, da se ZRSZ prej znebi takih, ki so socialni problem (dobijo soc.pomoč), kot pa tisti, ki jo ne dobijo. Brat je bil prijavljen na ZRSZ 10 mesecov, NIČ, dvomim, d abi nekoga pustil vlečt soc.pomoč 1 leto in mu niti eno delo ne ponudl.
Brez zamere, ampak na ZRSZ so zaposleni največji lenuhi in nesposobneži v državni upravi (vsa čast izjemam sicer), vsaj pri nas. Sem nekaj časa nazaj se ubadal nekaj z njimi in po dveh obiskih me je imelo, da pridem tja z eno bazuko in vržem vse skupaj v zrak. Tisti nesposobneži imajo nazive Svetovalec za zaposlitve vendar bi jim najbolj ustrezalo Nesposobni administrator. Karkoli jih vprašaš ne vedo, jim poveš, da bi rad nekaj stvari izvedel v roku enega meseca, tisti bedaki butnejo ven, da ja to pa ja traja vsaj 2-3 mesece (ČE BO VSE V REDU) in da saj pa ja ni problem, ker bo tista oseba že počakala, saj bo dobivala ta čas nadomestilo za brezposelnost. Tako da, namesto, da bi se trudili folku pomagat dobit službo, kaj prišparat državi, tam premetavajo papirje (btw. nekaj dokumentacije je moral uredit in za to je rabil reci, piši 30 minut. Sem gledal kaj dela, sam bi to prvič delal, pa bi imel urejeno v parih minutah, zunaj pa 30 folka), računajo potne stroške za osebe, katere pridejo 400m peš do zavoda (JA, dobro da sem sedel, ker drugače bi me kap ruknila) in to je ta glavno. Jeb.e se njim ali država plačuje nadomestilo ali socialno pomoč. Tako da, odgovor je, ne tudi če vlečeš nadomestilo ali SP ne boš dobil nič prej službe. Če pa misliš, da ti jo bodo oni zrihtali si pa tudi lolek...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Če jaz dobro zastopim, če si dobival socialno pomoč in nisi imel v tistem času nebenega premoženja, dohodkov, kasneje pa si dobil/kupil hišo morajo dediči vrniti soc.pomoč.
Čeprav po eni strani je moč razbrat, da to velja v tem času, če si imel premoženje (hiša, ki se ne šteje).

To tudi meni ni čisto jasno - torej tudi v primeru, če si par mesecev prejemal DSP, pa je bila tvoja lastnina v tistem obdobju samo par oblek in laptop (in nikakršne nepremičnine), v to "vračilo" čez N let ne bo šlo samo par oblek in laptop, ampak tudi morebitno stanovanje, ki si ga kupil npr. 20 let po kratkem obdobju prejemanja DSP??

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Saj zato pa je socialna pomoč dejansko kreditiranje, ampak, če je tak zakon jo bo treba vračat brez pardona.

Drugače pa je bilo zadnje čase že za okoli 220.000 evrov zahtevkov, le da to ne pride v medije, ker sploh ni potrebe. Ampak, če se ne motim je teh 220.000 evrov zahtevkov od zapuščine, ne pa še v času življenja, saj zakon je jasen, da se vrača po smrti.

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:Ali je možno, da se ZRSZ prej znebi takih, ki so socialni problem (dobijo soc.pomoč), kot pa tisti, ki jo ne dobijo. Brat je bil prijavljen na ZRSZ 10 mesecov, NIČ, dvomim, d abi nekoga pustil vlečt soc.pomoč 1 leto in mu niti eno delo ne ponudl.
Brez zamere, ampak na ZRSZ so zaposleni največji lenuhi in nesposobneži v državni upravi (vsa čast izjemam sicer), vsaj pri nas. Sem nekaj časa nazaj se ubadal nekaj z njimi in po dveh obiskih me je imelo, da pridem tja z eno bazuko in vržem vse skupaj v zrak. Tisti nesposobneži imajo nazive Svetovalec za zaposlitve vendar bi jim najbolj ustrezalo Nesposobni administrator. Karkoli jih vprašaš ne vedo, jim poveš, da bi rad nekaj stvari izvedel v roku enega meseca, tisti bedaki butnejo ven, da ja to pa ja traja vsaj 2-3 mesece (ČE BO VSE V REDU) in da saj pa ja ni problem, ker bo tista oseba že počakala, saj bo dobivala ta čas nadomestilo za brezposelnost. Tako da, namesto, da bi se trudili folku pomagat dobit službo, kaj prišparat državi, tam premetavajo papirje (btw. nekaj dokumentacije je moral uredit in za to je rabil reci, piši 30 minut. Sem gledal kaj dela, sam bi to prvič delal, pa bi imel urejeno v parih minutah, zunaj pa 30 folka), računajo potne stroške za osebe, katere pridejo 400m peš do zavoda (JA, dobro da sem sedel, ker drugače bi me kap ruknila) in to je ta glavno. Jeb.e se njim ali država plačuje nadomestilo ali socialno pomoč. Tako da, odgovor je, ne tudi če vlečeš nadomestilo ali SP ne boš dobil nič prej službe. Če pa misliš, da ti jo bodo oni zrihtali si pa tudi lolek...

Tiste babe tam samo tako nesposobne, da se prav sprašujem zakaj so tam...
bonk.gif
Država meče denar skozi okno... Naj raje plača popravilo cest da ne bo SAMAJAMAGUMAHIN ne pa tiste babe nesposobne po zavodih... V tem primeru sem pa res jezen, pa brez zamere...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Saj zato pa je socialna pomoč dejansko kreditiranje, ampak, če je tak zakon jo bo treba vračat brez pardona.

Drugače pa je bilo zadnje čase že za okoli 220.000 evrov zahtevkov, le da to ne pride v medije, ker sploh ni potrebe. Ampak, če se ne motim je teh 220.000 evrov zahtevkov od zapuščine, ne pa še v času življenja, saj zakon je jasen, da se vrača po smrti.

Torej ce ob smrti nisi bil lastnik nobene nepremicnine, potem se ni za sekirati? Oz. iz tvoje eventuelne zapuscine poberejo kaksen avto in televizor, ce pa tudi tega ni bilo, pa nic?
smirk-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik masterr pravi:

Torej ce ob smrti nisi bil lastnik nobene nepremicnine, potem se ni za sekirati? Oz. iz tvoje eventuelne zapuscine poberejo kaksen avto in televizor, ce pa tudi tega ni bilo, pa nic?
smirk-1.gif

Nekako tako ja...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Trenutno je na trgu dela kriza, to je res, v stečaj je šlo en kup firm.....

na drugi del tvojega razmišljanaj pa tako:

Poglej, nobeno delo ne bi smelo človeku škoditi, če mu delo škodi, se je smotrno vprašati, zakaj nekaj delati, če pol zaradi tega živiš 30 ali 40 let manj, kot bi drugače. Včasih je res bilo tako, da pač si moral delati zgolj za preživetje, danes pa je tehnika že toliko napredovala, da bi lahko zamenjala določena delovna mesta, recimo v rudnikih ja. Poglej samo, koliko je recimo na kitajskem nesreč v rudnikih, kjer je pač človeško življenje vredno manj, kot en stroj.

tudi pri nas so podobne problemi, najbolj odmevna je zgodba s delavci, ki so prišli v stik s salonitom, ali so pa delali nekje tak, in imajo sedaj velike zdravstvene težave.

Zagovarjaš torej, da naj gre nekdo delat v rudnik in zaradi tega živi 40 let manj, kot pa da dobiva mesečno 200 eur socialne pomoči?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Najbolje, da se vsak obrne na CSD ali ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ker jaz....OFF očitno sem, kot diplomiran soc.delavc
ne-ne-1.gif
le hočem čist vse vedet.
Se bom obrnil an ministrstvo, pa vam sporočim, kaj, če bodo odpisal.

OPOZORILO: Dedovanje premoženja osebe, ki je prejemala denarno socialno pomoč

Zakon o dedovanju v 128. členu določa, da se dedovanje premoženja osebe, ki je uživala pomoč v skladu s predpisi o socialnem varstvu, omeji do višine vrednosti prejete pomoči.

Ta omejitev se izvede tako, da postane del zapustnikovega premoženja, ki ustreza vrednosti prejete pomoči, lastnina Republike Slovenije - če se je pomoč financirala iz proračuna Republike Slovenije - oziroma lastnina občine, če se je pomoč financirala iz proračuna občine.

Če se dediči zavežejo povrniti vrednost dane pomoči Republiki Sloveniji oziroma občini, dedujejo vse zapustnikovo premoženje.

V prejeto pomoč se izmed pravic, ki jih financira Republika Slovenija, šteje denarna socialna pomoč.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kaj pa dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ga plačuje občina?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj pa dodatno zdravstveno zavarovanje, ki ga plačuje občina?

Dodatno plačuje proračun (SIFTIP 18), obvezno pa občina. Za dodatno pa moraš biti prejemnik socialne pomoči, da gre iz proračuna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.362
7.097
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Huda, zato me ima da bi sel raje fehtat neprofitno stanovanje in denar zagonil, kot pa da si trgam od ust in sparam za flet-bajto. Pa se otroci bodo imeli nekaj od otrostva, pa morebitne socialne jim ne bo treba vracat.
Ajaja smo si razlicni in razlicno obravnavani.

Citat:
Uporabnik corsol pravi:

KDOR NE DELA NAJ NE JE!!

Me prav zanima zakaj mora recimo en smetar podpirati finančno tri lenuhe ki si cel dan jajca praskajo in jim na misel ne pride da bi šli delat
10.gif
ta smetar bo zivljenje placeval davke, prezivel ob sendvicih s poli salamo.popoldne, ob vikendih bo fusal da bo imel za obrok kredita oziroma si bo zidal bajto. Na stara leta ali pa ze prej bo zbolel, dobil bo SP, drzava bo vzela bajto, flet ki si jo zasluzil z dodatnim delom in odrekanjem.
Tisti trije lenuhi pa bodo pri dvajsetih , 40tih, 60tih dobivali SP, jo zagonili ob sanku ali na potovanjih in precej lepse preziveli kot tisti smetar. Na koncu pa itak ne bo imel nihce nic.
Kdo je sedaj bedak?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.136
1.054
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Poglej, nobeno delo ne bi smelo človeku škoditi, če mu delo škodi, se je smotrno vprašati, zakaj nekaj delati, če pol zaradi tega živiš 30 ali 40 let manj, kot bi drugače. Včasih je res bilo tako, da pač si moral delati zgolj za preživetje, danes pa je tehnika že toliko napredovala, da bi lahko zamenjala določena delovna mesta, recimo v rudnikih ja. Poglej samo, koliko je recimo na kitajskem nesreč v rudnikih, kjer je pač človeško življenje vredno manj, kot en stroj.

tudi pri nas so podobne problemi, najbolj odmevna je zgodba s delavci, ki so prišli v stik s salonitom, ali so pa delali nekje tak, in imajo sedaj velike zdravstvene težave.

Zagovarjaš torej, da naj gre nekdo delat v rudnik in zaradi tega živi 40 let manj, kot pa da dobiva mesečno 200 eur socialne pomoči?

Delovna mesta so takšna in drugačna, več ali manj vsako delo prinaša tveganje. Tudi buljenje v ekran 8ur ni ravno blagodejno mar ne , prav tako stres , ki je prisoten na mnogih del.mestih .......lahko privede do marsičesa, električarja lahko štrom ubije, v šoferja se lahko drug kamion zaleti, .......lahko naštevam v nedogled.
Škodljivih del.mest kot jih ti omenjaš naj pri nas ne bi bilo(krajša življ.doba za 4o let) oz. so določena dela , kjer so posebni pogoji dela , vendar pa imajo delavci na teh del.mestih določene bonitete npr. delo samo na 4 ure, več dopusta, nadpovprečna plača,....poleg tega so za vsa "škodljiva" del.mesta na voljo zaščitna sredstva,....in povsod predvideni varnostni ukrebi......in delodajalec mora za to poskrbet.

Pa ne mi dajat za primer Kitajsko ker nismo na Kitajskem , pač pa v Sloveniji, .....azbest (salonit) je prav tako že lep čas prepovedan ,.....

In ne ne zagovarjam dela kjer te po defaultu v 10 letih pobere, pač pa zagovarjam, da naj država podpira in spodbuja delo in ne NE DELO !

Bo pa verjento res najbolj varno biti doma na kavču ker tam te tud avto ne more podret, kvečjemu kakšna kniga ti lahko na glavo pade
bonk.gif

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
ksz
Tkole je: obstajajo kao deficitarni poklici, pa vam povem, da v bistvu ne. Vseeno je, ali si izobražen na zelo visoki stopnji, ali maš pa triletno šolo al pa srednjo. Težko je dobiti normano službo. Zato vsi rinejo naprej na faks. Ampak s tem tudi ni nič lažje.
rolleyes-1.gif

Kapitalizem je v bistvu že dolgo sistem za odstrel, samo nobenega junaka ni, ki bi se resno v to poglobil.....
Privatniki (sori, Suzy), ste pa v bistvu najhujši ološ od vsega.....
roza.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik Mamca pravi:
ksz

Privatniki (sori, Suzy), ste pa v bistvu najhujši ološ od vsega.....
roza.gif

Glej mamca... jst sem ob sedmih doneš štartal..pobral dva ki sta dones hotla delat..ob osmih smo zalavfal, končali pa eno uro in še mal nazaj--brez malice ..vsak je spil ene tri pire in to je to--JE PAČ TREBA--posel za delat je!!

na kuraac mi pa gredo raznorazni hanzki ki prejemajo bogato socialno pomoč zaradi ene kvazi invalidnosti--nakar se ti lovek hvali po forumih da mu ni problema napravit enih petdeset kilometrov z BICIKLOM v ene božje rovte---

JEBIII se slovenija --ki moraš živet milijon lenuhov zagamanih

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Ka pa nepremičnine ,,naših državljanov,, v bivših bratskih republikah , -jih bojo tud zaplenli vsem ,ki že leta pridno zizajo vse možne socijalne ???......tule socijalno stanovanje in še denar na roko vsak ,mesec ,da ni treba v službo in je dosti časa za fuš in šverc ,dol pa 3stanovanjsko hišo in hektarje zemlje in gozda. Vsi vemo kolk je takih.
10.gif

Sam ne!!!! Slovencu je treba vzet kar ima in dat temu ki ima nekajkrat več
stupid-1.gif

Izvajanje tega zakona je zame čisti dokaz nestrpnosti nad slovenskim narodom , obnašanje varuhov človekovih pravic in enakopravnosti pred zakonom ,pa dokaz da imamo samo varuha pravic romov in priseljencev , varuha pravic vseh državljanov ,pa nismo nikoli imeli.
jezen.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Si kdaj razmišljal o kozjereji ? ...-čujem okoli ,da je tako povpraševanje za kozličke za na raženj ,da si ga po celo leto prej rezervirajo .
.....mogoče bi pa šlo....-pravjo da je manjša investicija in stroški ko pa kaki junci in prasci.....mogoče zato,ker jih mamo v Sloveniji že itak preveč
hysterical-1.gif