Socialna pomoč DA ali NE

Ali je za zaprosit za soc.pomoč?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ja kaj bi ti zdaj rad.

To je čisto pravično, da država deduje ustrezen delež, če je nekdo, ki je lastnik premoženja, prejemal pomoč.

Tole bi jaz malce spremenil. Če nekdo zaprosi za socialni in ima takrat že v lasti nepremičnino, potem naj država deduje, ali pa ji vrne. Če pa je nekdo BREZ česarkoli, pa ni ravno fer, da ko se končno postavi na noge, pa mora vračat, če pa ne, pa bodo dediči.

Saj bo država preko tega človeka pobrala veliko davkov v njegovi prihodnosti.

Nazadnje urejeno:

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ja kaj bi ti zdaj rad.

To je čisto pravično, da država deduje ustrezen delež, če je nekdo, ki je lastnik premoženja, prejemal pomoč.

Tole bi jaz malce spremenil. Če nekdo zaprosi za socialni in ima takrat že v lasti socialno, potem naj država deduje, ali pa ji vrne. Če pa je nekdo BREZ česarkoli, pa ni ravno fer, da ko se končno postavi na noge, pa mora vračat, če pa ne, pa bodo dediči.

Saj bo država preko tega človeka pobrala veliko davkov v njegovi prihodnosti.

Je pravično če se nebi imenovali "socialna" država..
Tako pa sploh ne vem kaj naj si mislim.
Dokler laufa laufa potem si pa njihov. Eni navadni sužnji smo.

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.803
278
83
Največja slovenska vas
Mi zna kdo povedati, kaj naj naredim, ker sem dobival SP (11,26€/mesec), 3mesece (jul.,avg.,sept). Ali jo moram vrniti? Kako in komu? Po pravici bi se najraje čimprej znebil tega dolga, da se nekdo v DU čez 20let ne spomne kok sm jst dolžen z obrestmi vred.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Moje mnenje na to, je tako ...

Če država oz sociala jemlje denar delavcem, državi ne gre nič v minu! Zato ta denar, ki ga delavci dajo za socialo za pomoč ostalim sodržavljanom, sploh ne bi smeli vračati nazaj! Če umreš, umreš. Saj ni tvoja krivda da si umrl ali kaj si ta socialna predstavlja ..

Naša država je v totalni p.m.! Čisto vsak cent ti bodo pobrali, če bodo hoteli, če ne pa boš pač crknil.

Glede ciganov ... ja ... Najbolj "pridni" in "pošteni državljani", pa dobijo toliko denarja, da potem ni čudno, da se vozijo s takšnimi avti, katerih si še jaz ne morem privoščiti. Koliko ne potegnejo od države, pa nakradejo.

ČE bi bila pravici zadoščeno, tega denarja dediči ne bi nikoli nazaj vračali.

Poznam primer z naših krajov ... Ena stara mama, brez penzije in je odvisna samo od njene hčerke, ki je na socialni. Obe živita sami.

In kaj se bi zgodilo z žensko, če ji hčerka umre? Ostane brez denarja za preživetje, pa "crkne" tam na postelji zaradi te naše ljube države. Na koncu pa bo država še pobrala njeno zemljo, ker ne bo dobila nobenih financ nazaj, ki so ji prej "posojali".

Pa meni je čisto vseeno, koliko denarja bi mi trgali od plače ... pa naj mi zraven trgajo 5 evrov (vsakemu delavcu), če je državi tako hudo dati revnemu človeku denar.

Koliko denarja bi imeli, če ne bi bilo davkov ... takoj bi bilo kakšnih 500 evrov zraven plače. Ampak tajkunčki tudi morejo nekako preživeti ... Pa Pahor in ostali gnili politiki, ki ne morejo s 3000 evrov na mesec preživeti ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
No, še enkrat ponavljam, če ima nekdo nepremičnino, v lasti, in se znajde v stiski, se seveda ne pričakuje, da bo šel nepremičnino prodajat in živet pod most.

Ampak to vseeno pomeni, da ima kar veliko denarja, sicer vezanega v nepremičnini in prav je, da ga po smrti vrne, saj je dejansko država ga "kreditirala".

Za nekoga, ki pa res nima nič, pa ne razumem, zakaj bi po smrti morali dediči vračati.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Če se jaz dobro spomnem, so nam nekaj ½morili½že pred 20-30 leti, da socialna pomoč ni, kar tako podarjen denar. JP zakon iz leta 197X

erikson

Guru
25. avg 2007
22.803
6.566
113
Zanimiva dvojna merila imamo v naši državi.

Dokler to počne država, je vse v redu. Če to počne zasebnik, ga vlačijo po časopisih in uničijo - afera Črni les.

Črni les: zapisi niso bili žaljivi, temveč deloma neresnični

Po izbruhu afere o domnevnih nečednostih v Črnem lesu pred skoraj osmimi leti je bilo prelitega veliko črnila, a se je izkazalo, da so očitki, da so v hotelu, ki je deloval kot dom starostnikov, oskrbovancem pobirali denar in premoženje, nato pa jih pustili umreti, neutemeljeni.

Tako na primer že prvostopenjsko sodišče meni, da ni nič neresničnega v zapisu, da so oskrbovanci umirali pogosteje kot sicer, v resnici so obstajali tudi sumi kaznivih dejanj, a se niso izkazali za utemeljene, za neresnične pa so se izkazali zapisi o številu oporok, ki da so jih starostniki sestavili v korist Lajhove.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Tisti, ki ne dobimo službe in nimamo nekega premoženja smo žal primorani vzeti socialno pomoč. Od zraka se ne da živet.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Intereuropa v MB išče viličariste,če si slučajno iz tega okoliša.
Če pa nimate izpita za viličarja,je pa 14 dnevni tečaj,ki vas stane okrog 100€ na Ptuju.

Nisem od tam, niti nimam 100 € za ta izpit. Jih rabim za stroške.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.362
7.097
113
pri taščici
Huda, zato me ima da bi sel raje fehtat neprofitno stanovanje in denar zagonil, kot pa da si trgam od ust in sparam za flet-bajto. Pa se otroci bodo imeli nekaj od otrostva, pa morebitne socialne jim ne bo treba vracat.
Ajaja smo si razlicni in razlicno obravnavani.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Mi zna kdo povedati, kaj naj naredim, ker sem dobival SP (11,26€/mesec), 3mesece (jul.,avg.,sept). Ali jo moram vrniti? Kako in komu? Po pravici bi se najraje čimprej znebil tega dolga, da se nekdo v DU čez 20let ne spomne kok sm jst dolžen z obrestmi vred.

Fak stari v kakšni situaciji si, pa še vikend je vmes kajne? A boš sploh lahko spal do ponedeljka? Takrat se boš po mojem prvi zjutraj narisal na vrata CSD kajne?
bonk.gif

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Tisti, ki ne dobimo službe in nimamo nekega premoženja smo žal primorani vzeti socialno pomoč. Od zraka se ne da živet.

Si mogoče pomislil na zaposlitev. A to živiš doma pri starših?

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Citat:
Uporabnik masterr pravi:
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:

Si mogoče pomislil na zaposlitev. A to živiš doma pri starših?

Mogoče jo pa iščem, pa je ni kljub precej prošnjam, a ? Si mogoče pomislil, da se trudim da bi kaj dobil, a brez uspeha ?

In ne, nisem lastnik nobene nepremičnine. Ni interesa s strani delodajalcev. Jebat ga... Več ko prošnje pisat ne morem in dokler ne bo pozitivnega odgovora bo preba pač socialno pomoč prejemat... Jebat ga...

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.717
128
63
Ne bomo javno o tem... Jaz sem samo opisal svojo situacijo, da se socialni podpori ne morem ognit... (dokler ne bo na kako prošnjo pozitiven odgovor in po razgovoru pozitiven odgovor)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.462
7.097
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In kaj znaš, da s tem znanjem ne moreš dobit službe?

če je tako lahko pri nas dobiti službo, zakaj pa imamo preko 100.000 brezposelnih? Če so oni leni, potem imamo nesposobno socialno službo, da se jih ne vrže iz zavoda.

Verjetno je res, da se kakšno težje fizično delo takoj dobi, ampak roko na srce, zakaj bi se človek mora tako fizično naprezati, pa še zdravju fajn škodi, pol je res boljše, da živi doma in pač dobiva 200€ socialne, kot pa da dela nekje s salonitkami in faše raka čez 10 let, čez 20 pa umre.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:

A ni SP okoli 200 eurov? Ti si dobival 11 eurov na mesec, wtf?

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Osebe, katere so določeno obdobje prejemale denarno socialno pomoč, lahko to vrnejo kadarkoli, še za časa življenja. Po smrti je potrebno po trenutno veljavni zakonodaji vračati denarno socialno pomoč.

Vir:
http://www.student.si/preberi-si/aktualno/vracanje-socialne-pomoci.html

Če jaz dobro zastopim, če si dobival socialno pomoč in nisi imel v tistem času nebenega premoženja, dohodkov, kasneje pa si dobil/kupil hišo morajo dediči vrniti soc.pomoč.
Čeprav po eni strani je moč razbrat, da to velja v tem času, če si imel premoženje (hiša, ki se ne šteje).

Še eno vprašanje:

Ali je možno, da se ZRSZ prej znebi takih, ki so socialni problem (dobijo soc.pomoč), kot pa tisti, ki jo ne dobijo. Brat je bil prijavljen na ZRSZ 10 mesecov, NIČ, dvomim, d abi nekoga pustil vlečt soc.pomoč 1 leto in mu niti eno delo ne ponudl.