Ti to meni?Vidit ni....sorry!
Ti to meni?
Mr_Wolf
imam skoraj 30 let delovne dobe, od prvega do zadnjega dne v različnih firmah v gospodarstvu, 90 % delovne dobe je pri zasebnikih.
Tako da, mogoče pa se mi vseeno malo sanja kaj in kako.
Namesto da me predalčkaš in postavljaš diagnoze, mi rajši dokaži da ima računovodkinja v šoli ali zavodu 25 % višjo plačo, kot tista pri zasebniku ali v gospodarstvu. Ali pa administratorka, ali pa medicinska sestra v UKC od tiste pri zasebniku.Veš, da bi ti celo verjel, dasiravno videti res ni.
.
Sem imel priložnost videti tudi podjetnike, lastnike firm s tam do 15 zaposlenimi, ki so se pritoževali nad "neoliberalizmom" .
Ob tem jim pa ni potegnilo, da za tiste, ki opletajo s pojmom "neoliberalizem", so oni tisti "neoliberalisti", ki bi jih bilo, na konici bajoneta, nagoniti v morje (by Kordiš)...
.
Tako, da ti verjamem, da delaš v ZS in si pač žrtev/rezultat 45+25 letnega medijskega pranja možganov.
Pri tistih povprečno inteligentnih, zna le-to biti zelo, zelo učinkovito...
...in dolgotrajno.
nosilbomrdečozvezdopress
Saj veš kako je to pri statistiki. Eden z visokim povprečjem pregazi 10 ali več tistih podpovprečnih.Izpostavljaš tiste ki vlecejo povprecje dol, zanalasc? Ne ne
Namesto da me predalčkaš in postavljaš diagnoze, mi rajši dokaži da ima računovodkinja v šoli ali zavodu 25 % višjo plačo, kot tista pri zasebniku ali v gospodarstvu. Ali pa administratorka, ali pa medicinska sestra v UKC od tiste pri zasebniku.
Pa hišniki, čistilke, administratorji - imajo res za četrt večje plače od tistih v realnem sektorju?
Ker javni sektor ni samo javna uprava.
Namesto da me predalčkaš in postavljaš diagnoze, mi rajši dokaži da ima računovodkinja v šoli ali zavodu 25 % višjo plačo, kot tista pri zasebniku ali v gospodarstvu. Ali pa administratorka, ali pa medicinska sestra v UKC od tiste pri zasebniku.
Pa hišniki, čistilke, administratorji - imajo res za četrt večje plače od tistih v realnem sektorju?
Ker javni sektor ni samo javna uprava.
Ne vem, če prav razumem.Glede medicinskih sester ti zagotavljam, da je temu tako. V JS se placuje po razredih in nedavno je slo nekaj gor. V domovih pa temu ni tako. Se vec. Najraje zaposlujejo zdravstvene tehnike, ki mu dajo ppgodbo za bolnicarja
Saj ves.. minimalec, se vedno pa lahko dela preveze ran in ostale zadeve, ki jih solan bolnicar ne sme.
Racunovodje v ZS niso nrkaj bajno placane. Je prevec ekonomistov tako ali tako. Spet drugace je v JS, kjer so razredi od do.
Kdaj sta dobila kredit na 20 let, nedavno ali v casu debelih krav? In kaj sta dala kot zavarovanje? Hipoteko? Na kaj vse? Poroke? Koliko?
Ker ne kupim tega, da je banka enostavno dala kredit dvema, zaposleniva za dolocen cas, brez kakega hudega zavarovanja. Razen, ce mata pravi priimek
Tako po gospodinjsko predvidevam, da je že sama parcela veliko vredna.Rastoča hipoteka za hišo ki se bo gradila. On kreditojemalec, jaz porok. Pomlad 2013, točen mesec moram pogledat.
Garancije:
- kot rečeno hipoteka
- zavarovanje hiše za določene ujme ki se vinkulira na zavarovalnico
Drugo nič... Zadeva identična ne pri eni banki, ampak na vseh 4 ali 5ih kjer sva se menila.
Tako po gospodinjsko predvidevam, da je že sama parcela veliko vredna.
Glej, statistika pravi, da so 25% višje.
Če praviš, da administratorke itd... v JS ne zaslužijo 25% več, kot v ZS potem je razlika pri "pomočnikih direktorjev direktoratov za istraživanje ruda i guibljenje vremena I do III" pač še toliko večja v njihovo korist.
.
Bi mogoče znala tudi povedati koliko naredi ena "administratorka" v JS in koliko v ZS?
Tisto, kar v ZS naredi ena "tajnica" so v JS zaposlene 4 (z besedo: štiri)....
...ne da sem mi več.