socialna država?ja?

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Glej, kadar bo delovnih mest več kot bo prosilcev, potem se bom 100% strinjal z tvojim mišljenjem. Ko pa gre razmerje 120.000 proti 600 v drugo smer, se pač ne morem.

Kaj ti bi pustil ljudi, da pocrkajo od lakote, mraza ipd., ker je situacija v sloveniji trenutno v p***i. Večina od njih ni sama kriva, da mora danes dobivati socialno, ter hoditi na rdeči križ po pakete.

Strinjam se tudi s tem, da ti država ni dolžna priskrbeti službe, je pa dolžna poskrbeti za ugodno podjetniško klimo katere pa pri nas ni.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Lol zakaj pa je moje razmišlanje odvisno od številk?

Številke kvečjemu pokažejo če je trg dela bolj ali manj zajeban za nekonkurenčne.

Pa ko smo že pri številu prostih delovnih mest, nimaš pojma koliko jih je v resnici. Na zavodu so namreč objavljena predvsem zaradi subvencije. Niti ne veš koliko od tistih 120000 je tja prijavljenih pred penzijo. Še pred množičnim odhajanjem na zavod lani decembra je bilo takšnih 36000.

Me zanima, če je v normalnem svetu tudi tak običaj, da ti 2 leti pred penzijo dajo odpravnino in greš za 2 leti na zavod na pleča davkoplačevalcev.

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
torej smo problem rešili, ker ne vemo, koliko prijavljenih na zavodu je pred penzijo? Sedaj pa prištej še tiste, ki so bili iz zavoda izbrisani (ker niso obiskali seminarja za podjetnike).

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ja, res, bogi oni.

Drzava od njih nekaj zahteva! Ob tocno dolocenem casu morajo nekje bit! Prasice kapitalisticne!

A ni jasno, da bi jim morali vse dat, ker je to njihova (bruh...) pravica!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Za osebe, ki niso aktivni iskalci zaposlitve, menimo, da s svojimi dejanji izražajo, da ne potrebujejo storitev zavoda in bodo svojo brezposelnost rešili drugače

Vnovična prijava

Kazensko obdobje

Posameznik, ki so ga izbrisali iz evidence brezposelnih, se lahko na zavod za zaposlovanje znova prijavi šest mesecev od dokončnosti odločbe o prenehanju vodenja osebe v evidenci.

Res nas zavajajo, barabe.

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Se pravi, da je po tvoje v sloveniji tako visoka bresposelnost umetno prikazana
confused-1.gif

Sploh glede na dejstvo, da se držvava zelo trudi, da bi jih čimveč izbrisala iz zavoda.

In trg ni zajeban za nekonkurenčne, trg je zajeban za vse. Nekateri imajo pač srečo, znanje ali poznanstva, da si hitro najdejo nekaj novega in morda celo boljšega. Kaj pa vsi tisti, kateri bi zamenjali vse socialne transferje za 600€ na mesec poštenega dela
sprasujem se.gif

Dodatke ukinit tistemu, kateri bi zavrnil bilokakšno službo za minimalca in več.

Sicer pa vsakemu svoje. Jaz vidim problem slovenije v pomankanju pozitivne podjetniške klime, ti pa v previsokih socialnih transferjih.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
In, your point?

Moj point je, da niti slučajno nimaš podatka, koliko je trenutno v Sloveniji brezposelnih - torej ljudi, ki ne delajo. oz. bolje, da ta šteivlka ni 120.000.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Nekateri imajo pač srečo, znanje ali poznanstva, da si hitro najdejo nekaj novega in morda celo boljšega.

Vidiš, saj gre. Našel si vsaj eno lastnost, ki jo ima lahko vsak in ki pomaga do službe. Brez znanja imaš službo samo še če imaš srečo ali veze. Mislim, da se na to ni za zanašat.

Citat:

Sicer pa vsakemu svoje. Jaz vidim problem slovenije v pomankanju pozitivne podjetniške klime, ti pa v previsokih socialnih transferjih.

Jaz vidim problem pravzaprav v obojem. Socialne transferje bi predvsem povsem drugače in bolj pravično uredil.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
In, your point?

Moj point je, da niti slučajno nimaš podatka, koliko je trenutno v Sloveniji brezposelnih - torej ljudi, ki ne delajo. oz. bolje, da ta šteivlka ni 120.000.

Kdor je bil brisan si je to zaslužil, ker ni rabil službe. Pa tudi tako se lahko po pol leta nazaj prijavi. Torej bo številka 120000 - tisti, ki so tam pred penzijo, prava.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kdor je bil brisan si je to zaslužil, ker ni rabil službe. Pa tudi tako se lahko po pol leta nazaj prijavi. Torej bo številka 120000 - tisti, ki so tam pred penzijo, prava.
Zanimivo pa je, da se ljudi briše prilično, torej odvisno od potrebe. Torej v času, ko nam EU teži zaradi slabih gospodarskih razmer in visoke brezposelnosti, ljudje prenehajo obiskovati seminarje?

In še: se ti zdi smiselno, da se državni denar porablja za obvezne seminarje, ki jih organizira zavod (oz. partnerji), in ki nedvomno 'koristijo' pri iskanju zaposlitve, ki je btw ni? Recimo seminar o podjetništvu?

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Nekateri imajo pač srečo, znanje ali poznanstva, da si hitro najdejo nekaj novega in morda celo boljšega.

Vidiš, saj gre. Našel si vsaj eno lastnost, ki jo ima lahko vsak in ki pomaga do službe. Brez znanja imaš službo samo še če imaš srečo ali veze. Mislim, da se na to ni za zanašat.

Citat:

Jaz vidim problem pravzaprav v obojem. Socialne transferje bi predvsem povsem drugače in bolj pravično uredil.

Katerega znanja v Sloveniji tako primankuje, da bi z prešolanjem lahko zaposlili 120.000 in več ljudi. Kolikor vem so brezposelni vseh sorti starosti, izobrazb in delovnih izkušenj. Kako torej, da na zavodu ne manjka nobenega specifičnega profila.
PA država na leto porabi na 10 milijonov € za prešolanja, efekt je pa bolj kot ne nikakav.

Mater ste eni filozofi in teoretiki.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.139
1.243
113
42
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
No malo smo debatirali in prišli do sklepa, da je vse skup tako zafurano da bolj ne more bit. Dejstvo: če se giblješ s plačo okoli povprečja potegneš najkrajšo možno slamico. V bistvu si Fail.

Debatirajmo. Jaz bi zadevo poenostavil in hkrati rešil verjetno kar vse slovenske družbene probleme.

Socialne pomoči:
- če si brezposeln, dobiš 300 € a moraš od delati v javno dobro pol fonda mesečnih ur. To lahko ureja Zavod, ki itak nima kaj za delat.
- min plača 600 € lahko tudi več,
Invalidske in ostale pizdarije se ukinejo razen za resne probleme, kjer bi bil letni fond recimo 1000 takih pomoči. Oziroma za te ljudi poskrbi država.

Vrtci.
- ukinitev olajšav in vseh dokladov, vrtec je zastonj, tam otroci jedo, dobijo vse kar je potrebno, tudi kakšno obleko (tisti ki bi to potrebovali itd), tudi hrano za domov, Podobno tudi šola.

Penzije.
- točke glede na vplačano višino prispevkov. Višina točke obračunana mesečno glede na income države.
-ukiniti neke častne penzije, wtf.

s tem bi bilo rešeno ogromno neenakosti, motiviralo bi se delo in zaposlenost, ojačat inšpektorat za delo, cigani bi bili primorani otroke poslat v vrtec in šolo.

S poenostavitvijo bi se zmanjšalo pol birokracije itd.

Invalidi velikokrat ne morejo vplivati na to da so invalidi in jih kr skenslat na podlagi nekega fonda bi bilo bedno. Plus to da bi se spet prek vez podelil fond samo znancem.

Na žalost tko ne gre z vrtci in šolami. Lahko bi pa bilo ceneje.

Častne penzije zmanjšat
wink-1.gif

Predvsem bi bilo treba dati več priložnosti malim dobrim pdjetjom , malim kmetom in brezposelnim. Tako tudi ciganom.
Podjetjom - popuste pri inovativnihi idejah in zaposlovanju, predvsem pa narediti red PP podjetij
samozaposlenim večjo priložnost za legalno pridobivanje denarja.
kmetom z nakupom njihovih izdelkov
CIganom pa ponudit kopanje jarkov (primer), če ne pa ukinitev socialne. Pol pa nej se znajdejo.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
Glej, kadar bo delovnih mest več kot bo prosilcev, potem se bom 100% strinjal z tvojim mišljenjem. Ko pa gre razmerje 120.000 proti 600 v drugo smer, se pač ne morem.

Kaj ti bi pustil ljudi, da pocrkajo od lakote, mraza ipd., ker je situacija v sloveniji trenutno v p***i. Večina od njih ni sama kriva, da mora danes dobivati socialno, ter hoditi na rdeči križ po pakete.

Strinjam se tudi s tem, da ti država ni dolžna priskrbeti službe, je pa dolžna poskrbeti za ugodno podjetniško klimo katere pa pri nas ni.

Mal spremljam te razpise za delovna mesta. Zdi se mi, da je teh 600-800 delovnih mest vedno enako iz tedna v teden. Ni hudič, da ne bi izmed 120000 brezposelnih lahko zasedli teh 800 delovnih mest, ali pa imamo 120000 diplomiranih družboslovcev, za njih pa trenutno res ni razpisov.Ne me basat. A se kdo norca dela?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Ne vem več. Sigurno vsem želim zaposlitev, sem spadajo tudi moje hčere.Ena je družboslovka, ni šans, nimamo vez in poznanstev.
Druga ma morda več šans, srednja poklicna, gledam njen profil , niti enega prostega mesta.Sicer nekaj podobnih.Je jeba, ja.Skoz pa so razpisi za švasarje, tovornjakarje, zidarje in VMS, ti razpisi se pa kar ponavljajo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Se strinjam s tabo, da je jeba. Prišli smo do točke, ko je tako rekoč vsak nov prišlek na trg dela nezaposljiv.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Kaksno vezo ima drzava, in zakaj bi se sploh morala s tem ukvarjati, ce, ali, kako in koliko otrok imas?
Zakaj se bodo morali ti otroci, enkrat ukvarjati s preživljanjem tistih, ki otrok nimajo??????????????????????????'

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Zetor pravi:
Vecina lenuharskih blokarskih fousljivcev ki v zivljenju niso ustvarili nic in sproti vse skurijo za pocitnice,posedanja po barchi za drago sportanje.... bi obdavcila avte , hise ,vinograde,vikende...za kar je clovek ze placal davek ob nakupu in nato v hiso vlozil se zivljenje dela.
Jaz bi obdavcil pa vsa nepotrebna zapravljanja.
Vsak obrok v restavracijah ki ni malica med delom in vso pijaco po barih,po 20.00 zvecer se dodatno
Vsa dopustovanja izven slovenije in medcelinska dopustovanja z vsaj 200 % davkom,elitne destinacije z 500%
Vso kozmetiko ki ni nujna za vsakdanjo higijeno telesa
Vso zabavno elektroniko ki izstopa iz povprecja..naprimer telefone nad 100€ ,tv nad 32"
Vsa nadpovprecna oblacila in obutev.npr cevlji nad 100€
Vso nadpovprecno sportno opremo, npr bicikle nad 300€
Uvesti samoplacnistvo pri poskodbah extremnega sportanja
In se in se je nepotrebnega zapravljanja....
467716-post_slo.gif