Snowboard...

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa da vidimo če je kaj borderjev tu..........

Malo se razpišite, kaj vozite, kje vozite.....itd

Dobrodošle tudi slike...??

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Atomic rave. Ga pa prodajam, ker sem prevelikega kupil. Sem se prevec navadil do 155 cm. A ti tut komaj cakas belino na smuciscih
smile-1.gif
?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa stari veš kak......kuj po travi bi se že zaj vozil, če bi šlo .....
smile-1.gif
En, dan si še samo po nove bootske moram nekam letet......

Klko pa si te velik??

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Da malo povprašam.. Do sedaj sem par let vozil freestyle bord, bi pa rad prešaltal na race. Je občutna razlika? So pancarji enaki tisim za smuči? Katerega kaj priporočate?
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Kolk je pa velik? Maš mogoče kako slikco (na pm lahko tudi ceno).

Mam enga, k sm ga kupu pred 3 leti za začetnike, pa sem se ga preveč navadil oz. ni več to-to.
Letos sm kupil nove vezi pri Elanu (na sindikalni razprodaji za zaposlene, mi jh je fotr od punce prnesu, cena znižana iz neki čez 120€ na dobrih 40
cheer.gif
) in sm reku, da bi si letos pa še bord nov kupu..

Bordam večinoma v Kranjski gori, ker mamo tam apartma, po bilokeri progi (s punco na obični, ker nerada smuča, s kolegi na najjaæi
grin1.gif
).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Race ima trde vezi in trde čevlje, ki pa niso enakim smučarskim! Od smučarskih so ti "pancarji" mehkejši.

Na trdih vezeh ima rider (boarder) dosti večjo kontrolo nad boardom. Robniki se dosti bolj neposredno prenašajajo na noge in tako je board tudi bolj vodljiv. To pa tudi pomeni, da je board tudi dosti bolj občutljiv na nepravilne gibe - dopušča manj napak! Odzove se že vsakemu majhnemu pravilnemu ali nepravilnemu gibu telesa. (se pravi ni priporočljiv za začetnike).!!!

Za lažjo predstavo: če bi primerjali mehek board z mehkimi vezmi in trd board s trdimi vezmi je kot terensko vozilo in športni avto. če se začetnik uči vozit avto s terencom in bo povozil robnik bo sledil le sunek, če pa s športnim avtom pa bo po vsej verjetnosti nasedel, močno sunil,.....

Povzeto iz snowboard.si

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Narkotik pravi:
Da malo povprašam.. Do sedaj sem par let vozil freestyle bord, bi pa rad prešaltal na race. Je občutna razlika? So pancarji enaki tisim za smuči? Katerega kaj priporočate?
wink-1.gif

pancerji se ne razlikujejo samo v trdoti pancerji za smuči imajo tisti konc ki gre v vez raven, pravokoten, pri borderskih pa je zaokrožen, zaobljen, da si dvignjen še malo v zrak

potem moraš računat tud na to, da morš kupit daljšega, kot freestyle/freeride

postavitev nog je čisto drugačna (vsaj pri večini) večinoma vozi folk sprednjo vez 5-15° naprej in zadnjo 0-10° naprej, na race bordih pa so postavitve dosti bolj ekstremne recimo od 45°naprej, kar pomeni, da je tudi vožnja čisto druga in tudi položaj na deski

jaz imam freeride scott 156cm in pa northwave apollo7 bootse, vezi bom moral pa zamenjat počas so kr nek krafl
in jaz recimo, če grem po celem snegu vozit, mam vezi spredaj 10 zadaj 5° naprej. Če grem skakat imam spredaj 5° zadaj -5°, da se lahko tud goofy vozim normalno.

Sem se pa učil sam na race bordu in morm rečt, da je to bila ena huda napaka (tolk o svetovanju v trgovinah takrat, sem šel in kupoval bord star 13-14 let, in valda en race je dobro zgledal pa še poceni je bil
bonk.gif
) sem rabil 3 sezone(s primerno izgubo motivacije vmes), da sem se naučil pelat, kolegi na freestylih pa so se po enem tednu že normalno pelali po bregu navzdol

js ti svetujem, da si sposodiš najprej ene pancerje pa bord, pa probaš, če je to za tebe, ker zgleda že fajn, ko se vozi nekdo, ki obvlada, samo ni pa za vsakega
grin1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Ko pridem iz bolnice dobis sliko. Je 163 cm, jaz 172. Lani decembra kupil in vozil sam na Kaninu en teden. Bil skoz na snegu a ni blo filinga kot na tastaru Nidekerju. Je le manjsi. Sva si se s kolegom mal zamenjala pa isti smorem. Je njegova dila enako dolga. Za tistega ki ce met race bord. Vsi kolegi so presedlal. Zaj.bana voznja v nulo.

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
čak to je freestyle/freeride al race? ker jaz sem 183 pa mam 156 freestyle pa mi je skor velik, pač ql je za po celem snegu, pa če se grem vozit daljše ture, za vse ostalo je pa predolg mi

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ker jaz sem 183 pa mam 156

Fantje, zj pa dost zajebancije. Pol jz že skos vozm napačen bord
grin1.gif

Velk sm cca. 187 pa mam bord 167 (al pa 164, nevem točno). Tud od unga Nidekerja
grin1.gif

Pošlji slikco pa okvirno ceno, pa bova dorekla. Mene neki čedalje bolj vleče, da bi kupil novega, Elanovega (neki tazga ).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Jaz sem 180 visok pa mam 163 bord.....(elan+vezi elan) je glih prav.....za kakšne vragolije po parku (ki še jih trenutno ne obvladam) pa bo mogoče kak centi manjši bord potreben.....ali pa samo noge bol narazn.....

Spredna noga +18 zadna - 12.....

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Ja deska naj bi bla nekje med brado pa nosom.........

Jaz podpiram nakup slovenskih bordov (elan, goltes).....

Edino bootsk še neznajo dobrih nardit
crazy1.gif

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Palmer Honeycomb+pls+neke technine vezi+pojma nimam kateri bootsi,so pa trdi.
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Ja deska naj bi bla nekje med brado pa nosom.........

Jaz podpiram nakup slovenskih bordov (elan, goltes).....

Edino bootsk še neznajo dobrih nardit
crazy1.gif

ja men je, če mam prav v spominu skoraj do brade, seveda ko si v bootskah ne bos

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
freestye, sam za v celca pa je bolj dalsga met. Vsaj men. Pa mal mehkej da je dila. Al sem cuden nastelan?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne saj js mam freeride in je v bistvu ful širok, prav za celca in v bistvu kar zgubim na dolžini več kot nadomestim na širini

trdota pa je po mojem isto kot pri smučah, bolj je trda, bolj morš "delat" pa bolj se da po kantah pelat

Fakin

Pripravnik
29. mar 2009
32
0
6
zadnji je bil Elan Ballistic 172cm, prej pa Burton Factory Prime, vezi pa neke burtonove (vem sam da so ble drage ko pes)...sam zadnje dve sezoni lepo počiva vse v kotu...sem zakluču bordersko kariero. Smo ga pa včasih dost presral po vseh slovenskih smučarskih hribih, pa tut kr neki avstrijskih...to so bli cajti
aplauz.gif

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
F2 Eliminator, če se ne motm 157cm.
I like it
cheer.gif

Pa komaaaaaaaaaj čakaaaaaaaaam sneeeg!