SNEG!!!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zaenkrat kaže, da bo enako v noči iz srede na četrtek. Na V in JV države možen sneg
Aja, zdaj smo pa brihtni, na Dolenjskem še vedno bele cunje padajo z neba. A nisi včeraj zvečer napovedoval neko nadaljne ogrevanje v višinah?
grims-1.gif

evo jaz sem rekel, da ga tu ne bo in ga ni bilo
grims-1.gif

samo moram vseeno zimske monitrat ker grem v sredo na koroško

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Zaenkrat kaže, da bo enako v noči iz srede na četrtek. Na V in JV države možen sneg
Aja, zdaj smo pa brihtni, na Dolenjskem še vedno bele cunje padajo z neba. A nisi včeraj zvečer napovedoval neko nadaljne ogrevanje v višinah?
grims-1.gif
Saj je bilo! Ohladilo se je šele proti jutru.
So pa padavine močnejše in dolgotrajnejše, kot je včeraj kazalo, zato jih je več v snegu

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa tebe bo zasipalo počasi
grin1.gif

Sem nameraval danes k vulkanizerju, pa me je minilo ko sem se zbudil v sneženje - čakalne vrste so sigurno kilometrske
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
So pa padavine močnejše in dolgotrajnejše, kot je včeraj kazalo, zato jih je več v snegu
Kot sem jaz spremljal, so padavine in temperature točno take, kot so bile napovedane zvečer na Aladinu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sem nameraval danes k vulkanizerju, pa me je minilo ko sem se zbudil v sneženje - čakalne vrste so sigurno kilometrske
tongue-1.gif
Zato bom pa raje počakal, imam dobre letne gume in kot sem prej videl, v tej plundri še boljše kot Sava Eskimo, ki me čakajo na podstrešju.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kot sem jaz spremljal, so padavine in temperature točno take, kot so bile napovedane zvečer na Aladinu.
klik Res ta je ta postaja v NM (ker trebanjska kot ponavadi spet zajebava), samo lepo vidiš kako je šla temperatura. Ponoči je šla čez nas topla, zjutraj pa hladna fronta. V višinah so bile razlike še večje. In to kdaj in koliko časa bo/je snežilo je bilo odvisno le od intenzitete padavin, le ta pa je bila zjutraj višja, kot je bilo napovedano včerej.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
V višinah so bile razlike še večje. In to kdaj in koliko časa bo/je snežilo je bilo odvisno le od intenzitete padavin, le ta pa je bila zjutraj višja, kot je bilo napovedano včerej.
Večerna napoved je napovedovala sneg v nižinah tam, kjer je danes padal sneg v nižinah. Ne rabiš se izmotavat, pač si falil.
aplauz.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Mater, še dobro da mi je zjutraj v službeni garaži uspelo najt avto z zimskimi gumami, ker bi se z 245 širokimi P Zero težko dopoldne naormalno privlekel do Zagreba ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa saj ni bilo tako hudo. Jaz sem z B Turanza zlahka kruzal po dolenjski avtocesti s 100-110 km/h. Sem ugotovil, da je ob današnji plundri z njimi bolj varno kot pa s Sava Eskimo, sploh pri hitrem zaviranju.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Predvsem je odvisno od tega (moje mnenje!), koliko težak je avto s tako obutvijo
wink-1.gif

Sicer bodo pa izgleda kaj kmalu na novodobne SUV montiral že Sava Trenta ali pa Orjak gume. To kar sem videl pri vulkanizerjih včeraj, je adijo pamet. "Daj što cjenije gume, nemam ja para za bacanje"....
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.193
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa saj ni bilo tako hudo. Jaz sem z B Turanza zlahka kruzal po dolenjski avtocesti s 100-110 km/h. Sem ugotovil, da je ob današnji plundri z njimi bolj varno kot pa s Sava Eskimo, sploh pri hitrem zaviranju.
Jaz pa z GY UG7 po prehitevalnem, ki je bil nesplužen, lepo po omejitvi (
evil.gif
no ja, no ) ... S Pirelli P Zero Nero širine 245 bi se pa dričal in upal, da ne bo treba kje hitro ustavit ... Ker Medvedjek, Karteljevo in tja naprej proti Otočcu je bilo na voznem par cm plundre in tu in tam snega, na voznem pa OK. Ampak ko dohitiš kamion, si mrze, mimo ne moreš, ker z letnimi na tak prehitevalni jaz raje ne rinem ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni je pa šlo brez težav povsod tudi po prehitevalnem (sicer le do 110), le na viaduktu Ivančna Gorica sem malo cvikal vzporedno s šleparjem. Na tem viaduktu pozimi ni heca.
Pred cestninsko sem malo probaval z močnejšim bremzanjem, pa se ni niti ABS sprožil. Če pomislim, kako zaropota z Eskimom v takih pogojih ...
crazy1.gif

Sicer pa, če bi namesto centimetra plundre imel centimeter zvoženega suhega snega, z B turanzo ne bi kaj dosti počel, v tem primeruje pa eskimka le precej boljša. Tako da menjava sledi v kratkem, če gledam dolgoročne napovedi, zna še biti snega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Brez skrbi, da jih ne bom jemal resno.
hysterical-1.gif

Kakšen pa je sploh pri nam "average snowfall"?