Sneg in panika

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
aja najboljši je bil "dinamik" v boljšem avtu k me je prehiteval zjutraj k sm šel na rajon. nekaj mi je še žugal v stilu "kaj delam guvo"... no čez 100m je bil že parkiran v grabnu ob cesti
smile-1.gif
Karma is bitch
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.335
16.623
113
Citat:
aja najboljši je bil "dinamik" v boljšem avtu k me je prehiteval zjutraj k sm šel na rajon. nekaj mi je še žugal v stilu "kaj delam guvo"... no čez 100m je bil že parkiran v grabnu ob cesti
smile-1.gif

LoL, instant karma
aplauz.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
smile-1.gif
Karma is bitch
evil.gif

Samoizločil se je iz prometa
evil.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Glede da imam 0 točk nimam problema...
Lahko ti opišem situacijo včeraj v kranj Gašterski in obvoznica kaos na križišču, tovornjaki zabili cesto...

Kaposov nikjer.. tudi pri glavni bencinski ne, niti pri šolah...

Drugače pa je blo včasih za Gorenjsko banko (Prešernova), celo slikal smo kapse k spijo v avtomobilih... i nikome ništa...

Druga slika... Lepo vreme nasprod Lidla pri bencinskih, na avtobustni pred Prešernovo oz Zrdravstvenim

Kasirajo skoraj vsak dan... včeraj niti enega.... nikjer?
Slikaj pa kar ti njihove profile gum...

sigurno so vsi spali, ker obstaja za policijo le in samo promet, a ne? Pa v takem vremenu ni nobenih nesreč NIKJER daleč naokoli... A naj nadaljujem?
evil.gif

Glede gum... ti težiš s temi gumami, TI dokaži... aja... sej res... ne moreš
smile-1.gif

LP

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.702
3.244
113
v lokalni ostariji
res, instant karma... dejansko je bilo na cesti toliko zbitega snega, da sem moral imeti vklopljen 4x4 drugače me je odnašalo.. stroj težak dobrih 6-7t. in nisem šel počasi... pa je vseeno "dinamik" mislil da sem prepočasen.

s plundro ga takrat nisem mogel zasuti... me je pa mikalo da bi ga še malo "zaplužil" ampak se mi je mudilo....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.460
1.281
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Mi pa novinarji in vsi ostali, ki so tokrat pljuvali po cestarjih, tudi gredo rahlo na živce. Pa ne moreš it ven in pričakovat, da bo cesta takoj kopna in splužena.

Nekateri se trudijo, nekateri so kiksnili. Pri nas je recimo kljukec prepozno zečel plužit pri šoli in se je s plugo pojavil pri 15cm, točno v tistih 20 minutah, ko vsi mulce v šolo pripeljejo (tokrat zaradi nespluženih pločnikov ipd je bila gužva še večja, saj je z avti prišlo veliko mulcev, ki sicer hodijo peš). Bi lahko počakal (ker se je dalo normalno vozit) 20 min, pa ne bi bilo žive duše tam. Ali pa, kot se spodobi, prišel prej.
Ampak ne, bolj me motjo imbecili brez zimske opreme - izstopajo seveda kamionarji, niso pa edini. V petek na edinem malo klančka do službe en kamion, en kombi in en osebni avto. Vsi brez zimskih gum, cepec iz kombija je potem začel natikat ketne, kamion je traktor vlekel iz napol grabna, baba v avtu je samo čukasto gledala. Kolona pa do nevemkje. Vsem trem bi morali avte s plugom porinit v jarek in jim pobrat prometne. S prodajo ostankov bi se pokrilo stroške rinjenja v graben in kasnejšega vlečenja ven.
Resno bo treba predlagat spremembo zakona: kazen za zdrs, ki ovira promet in je nastal zato, ker ni zimske opreme (zimske gume ali verige) bo treba kaznovat z odvzemom vozila.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.460
1.281
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Evo, danes zjutraj spet vsesplošni kaos in panika glede nespluženega snega na cesti.
Ja, zelo zanimivo je, kakšno paniko zganjajo kreteni nad mediji, ki poročajo o nesposobnosti urejevalcev Slovenskih cest, ki je še pred petimi leti ni bilo opaziti. Zdaj skoraj ni več mogoče potovati čez Slovenijo po avtocesti, da ne bi za počasnimi plugi (ki sredi dneva plužijo vštric) brez izhoda potratil več nepotrebnih ur vožnje. Tukaj govorim o avtocestah, medtem ko marsikatere ostale zasnežene ceste postanejo neprevozne in posledično zaprte. Slovenija zelo hitro dosega dno na vseh področjih.
Se ne spomnim, da bi kadarkoli (tudi 10, 15 let nazaj) AC plužili drugače kot vštric oz. nekoliko z zamikom. Zdaj če na polno sneži dopoldan, je verjetno primerno da takrat plužijo. Razen če bi bilo bolje, da bi šli ob 3h zjutraj brusit pluge ob asfalt? Pa kolikor se spomnim ga kar dobro žgejo tile plugi, zihr hitreje kot večina posranih voznikov s 40km/h in prižganimi meglenkami na vseh koncih in tono snega na avtu in meter za ritjo posranetu pred njim
bonk.gif

Kako bi pa ti to uredil da bi bilo prav?

No u njemačkoj ga žgejo 40km/h...vstric da ni prehitevanja...ko se nabere kilometrska kolona mam feeling da se umaknejo??? Al so pa pac prsl na rajon od drugih/druge sluzbe???

Tko da tud gor mas 10-20cm snega....žleda itd na AC

sam je pa res da niso lih na komot in delajo to ze @ 4-5AM predn je rush hour za na sihte
zmaga.gif

Še tole mi je padlo na pamet. Rad bi videl pametnjakoviæe, da jih plugi spustijo naprej na nespluženo cesto.
Me zanima, kdo bi potem delal zastoje?

Mi je parkrat uspelo (ali so se umaknili ali se je dalo priti mimo). Namesto slabih 40 se je dalo takoj peljat med 60 in 80 (ali več) ...

Dik

Majstr
28. okt 2007
1.587
102
63
Od križišča mal naprej na desno
V cetrtek sem se peljal iz Minhna domov pa srecam okol Flachaua dva pluga, med njima 100m lufta. Bmw fahrerji lepo za plugom, ostali mimo brez problema.Pred leti, ko sem prvic videl kako pluzijo nisem upal mimo, ker se mi jepriblizeval policaj od zadaj (nisem vedel daa lahko prehitevas pluge), ko je policaj brezkompromisno prehitel pluga sem se tudi sam opogumil, od takrat naprej redno vozim mimo ce razmere dopuscajo. Potem pa pride petek pa cjazenje za plugom od Kranja do Lj. Skorej eno uro
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.702
3.244
113
v lokalni ostariji
ti sjtv1 kljukec jedan... ker je bila koncentracija padavin največja zjutraj in ni ponehavalo se pač ni šlo 20 min prej v akcijo... če bi čakal, da kljukci pripeljete vse otroke bi drugje nastal zastoj. enako če bi prišel prekmalu nebi bilo efekta... ampak to kljukcem n jasno.. da ni na vsak m2 en plug...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ni problem v voznikih, ampak v ljudeh, ki plužjo, oni imajo navodila in se jih morajo striktno držat, kot sem rekel, lahko bi v 24 urah posuli 5x in 5x splužli, če bi ves čas snežilo. ali pa kot ponavad 2x plužjo in 2x posipajo....saj ni blo zunaj -15°C
Pri nas je tako, da ob sneženju pluži ob 3-5 uri zjutraj, potem pa šele nekje med 12-13 uro, kaj pa okrog 9 ure ???? Ja seveda zakaj bi saj takrat smo ljudje na šihtu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.619
5.665
113
@SJTV1...

V snegu ni bistvene razlike med kamijonom z zimskimi in letnimi gumami...sploh ce ni dovolj nalozen...pac je jeba takrat..

dentex

Guru
20. sep 2007
2.768
665
113
Ja alko bi lohka, sej ne, da bi meu kej za plužit, ampak vtis bi pa naredu dober. Pa še pokazu bi lohk kolk njegov 4x4 stisne.

Dej thinc povej kako se zvezdica po snegu obnaša

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.187
6.346
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
ti sjtv1 kljukec jedan... ker je bila koncentracija padavin največja zjutraj in ni ponehavalo se pač ni šlo 20 min prej v akcijo... če bi čakal, da kljukci pripeljete vse otroke bi drugje nastal zastoj. enako če bi prišel prekmalu nebi bilo efekta... ampak to kljukcem n jasno.. da ni na vsak m2 en plug...

Kljukec si kvečjem ti, nadzorni bi čist komot prej poklicali, pa niso!

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Kaj bi plužil ob štirih, če je sneg začel padati ob pol šestih
confused-1.gif

dal sem primer, lahko bi pa ob 6. ornk posul, saj pa pravim, da ni gnarja, izgovarjajo pa se plužilci na voznike, vozniki pa na plužilce....men je vseeno kdaj pluž, ker smo že vajen, glavno da je splužen do 2-3 pop.ko se vrača iz mesta na podeželje.