Sneg in panika

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
0
16
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Evo, danes zjutraj spet vsesplošni kaos in panika glede nespluženega snega na cesti.
Ja, zelo zanimivo je, kakšno paniko zganjajo kreteni nad mediji, ki poročajo o neučinkovitosti urejevalcev Slovenskih cest, ki je še pred petimi leti ni bilo opaziti. Slovenija zelo hitro dosega dno na vseh področjih.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.556
7.204
113
pri taščici
Poklicala je 112 in prosila če jih ustrezne sluzbe lahko pripeljejo domov ker sama ne more speljati iz parkirisca.
Utisevalec: pol novinarjev lahko odpustijo,ker si jim napisal članke za celo leto.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Situacija zjutraj je bila KAOTIČNA ! Itak je že od 7-8h gužva potem pa še šleparji ki so zaprli veliko cest.Folk mora prit v službo,ker imajo stranke,ki spet jamrajo,kao zakaj nisem še na vrsti ! Če je za vas normalno,da začnejo plužiti pri 10 cm,stanje pa tako,da so LEDENE ploskve na avtocesti,voziš 40 in trese kot na makedamu ,potem adijo pamet.Moramo pa vedeti,da je dosti mladih voznikov,ki PRVIČ vozijo po snegu in tudi ženske ki pa niso vse talentke.Ampak ob 10 h je bilo pa vse normalno ! ZJUTRAJ je treba zrihtat.V trgovinah je folk presran,ceste so pa lahko nevarne?

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Kakšno kaotično stanje? Vstaneš se uro dve prej in greš ni še kolon in si pravočasno na šihtu oz. kje moraš biti.
Če pa misliš da nisi sposoben it za volna pa imaš v Lj trole drugje pa avtobuse in vlake, tisti s hribov pa ponavadi v takšnem vremenu pridejo prej.
Saj že celi teden opozarjajo na sneg pa dajajo alarme pa nevem kaj.Ne spomnem se da bi za vsak sneg dajali takšne alarme pred petimi desetimi leti.

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Predvsem pogrešamo kapse v teh cajtih za izločanje in kaos v križiščih.....

Včeraj zjutraj nisem videl enega. Ponavadi pa v lepem vremenu pred Prešernovo stalno jebejo mimoidoče in starše, ki vozijo otoke v šolo.
Kr se tiče zimske opreme pa če dobro pogledam policajske gume, bi dal njemu kazen......

Skratka pr nas je vse obrneno na glavo. Kr se tiče pluženja pa tkole, predvsem že kar dajo plugov ven itak ne morjo plužit, ko zabijejo klance tovornjaki in posledično naredijo kaos v prometu.....

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sem bil pri kolegici danes, oba froca sta jo klicala, naj ju pride odpeljat iz šole, ker je sneg. Srednješolca. Ne moreta 1km po ulici revčka.
Očitno se niti mularija ne zna ustrezno obuti več ali so enostavno prefini.
Čez vikend bosta pa verjetno hotela - na smučišče.
Hmnja
Včeraj sem šel po tamalo v vrtec 200 metrov stran. Z avtom. Ker pločnika enostavno ni bilo. Kamikazam se pa ne bi nastavljal po cesti.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Sem bil pri kolegici danes, oba froca sta jo klicala, naj ju pride odpeljat iz šole, ker je sneg. Srednješolca. Ne moreta 1km po ulici revčka.
ali miren odgovor, da naj se kar malo pomatrata in obujeta gojzarje?
Gojzarje naj bi pa dobila kje že
sprasujem se.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Mislm, da je v nečem drugem problem, ni dovolj gnarja in konc, lahko bi ornk posul že pred sneženjem, med sneženjem in po sneženju...ampak pri nas je tako da vedno čakajo in čakajo in skoraj takrat plužjo ko padavine ponehajo in je na cesti 10-15cm snega.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Evo, danes zjutraj spet vsesplošni kaos in panika glede nespluženega snega na cesti.
Ja, zelo zanimivo je, kakšno paniko zganjajo kreteni nad mediji, ki poročajo o nesposobnosti urejevalcev Slovenskih cest, ki je še pred petimi leti ni bilo opaziti. Zdaj skoraj ni več mogoče potovati čez Slovenijo po avtocesti, da ne bi za počasnimi plugi (ki sredi dneva plužijo vštric) brez izhoda potratil več nepotrebnih ur vožnje. Tukaj govorim o avtocestah, medtem ko marsikatere ostale zasnežene ceste postanejo neprevozne in posledično zaprte. Slovenija zelo hitro dosega dno na vseh področjih.
Se ne spomnim, da bi kadarkoli (tudi 10, 15 let nazaj) AC plužili drugače kot vštric oz. nekoliko z zamikom. Zdaj če na polno sneži dopoldan, je verjetno primerno da takrat plužijo. Razen če bi bilo bolje, da bi šli ob 3h zjutraj brusit pluge ob asfalt? Pa kolikor se spomnim ga kar dobro žgejo tile plugi, zihr hitreje kot večina posranih voznikov s 40km/h in prižganimi meglenkami na vseh koncih in tono snega na avtu in meter za ritjo posranetu pred njim
bonk.gif

Kako bi pa ti to uredil da bi bilo prav?

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:

Kr se tiče zimske opreme pa če dobro pogledam policajske gume, bi dal njemu kazen......

poslikaj, prijavi... Če je to res... Pa ni, ker sem bil ravno te dni malo več časa na cestah in je mel še vsak gume z dosti profila - o znamkah nebi
wink-1.gif

PS: nisem šel merit, da bo takega "pametnega" komentarja potem. Vidi pa se zimske gume brez profila in tiste, ki imajo dober profil. Me ne moti, da se jih "spljuva", če si to zaslužijo, me pa moti, da so po večini stalno eni in isti tisti, ki majo stalno izpade nanje.

LP

LP

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.619
5.665
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, zelo zanimivo je, kakšno paniko zganjajo kreteni nad mediji, ki poročajo o nesposobnosti urejevalcev Slovenskih cest, ki je še pred petimi leti ni bilo opaziti. Zdaj skoraj ni več mogoče potovati čez Slovenijo po avtocesti, da ne bi za počasnimi plugi (ki sredi dneva plužijo vštric) brez izhoda potratil več nepotrebnih ur vožnje. Tukaj govorim o avtocestah, medtem ko marsikatere ostale zasnežene ceste postanejo neprevozne in posledično zaprte. Slovenija zelo hitro dosega dno na vseh področjih.
Se ne spomnim, da bi kadarkoli (tudi 10, 15 let nazaj) AC plužili drugače kot vštric oz. nekoliko z zamikom. Zdaj če na polno sneži dopoldan, je verjetno primerno da takrat plužijo. Razen če bi bilo bolje, da bi šli ob 3h zjutraj brusit pluge ob asfalt? Pa kolikor se spomnim ga kar dobro žgejo tile plugi, zihr hitreje kot večina posranih voznikov s 40km/h in prižganimi meglenkami na vseh koncih in tono snega na avtu in meter za ritjo posranetu pred njim
bonk.gif

No u njemačkoj ga žgejo 40km/h...vstric da ni prehitevanja...ko se nabere kilometrska kolona mam feeling da se umaknejo??? Al so pa pac prsl na rajon od drugih/druge sluzbe???

Tko da tud gor mas 10-20cm snega....žleda itd na AC

sam je pa res da niso lih na komot in delajo to ze @ 4-5AM predn je rush hour za na sihte
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.734
414
83
Kras
www.mtl.si
No, jaz bi pohvalil cestarje. Včeraj sem moral ob največjem sranju žal nujno v Ljubljano in je zadeva še kar šla. Je pa res, da je bil zjutraj pod snegom še led, tako da je bilo kar zabavno. Za nazaj je bila pa cesta že kopna, le pred Vrhniko smo se cijazili več kot pol ure, pa ne vem zakaj. V glavnem pot je namesto 2 uri trajala 4,5, ampak ej…
Mi pa novinarji in vsi ostali, ki so tokrat pljuvali po cestarjih, tudi gredo rahlo na živce. Pa ne moreš it ven in pričakovat, da bo cesta takoj kopna in splužena, večini pa ob tem tudi na pamet ne pride, da bi vzeli lopato v roke in odkidali okrog svojega stanovanja ali pa vsaj avto.
Še zanimiva dogodivščina v Ljubljani. Se peljemo cca. 40 km/h, sam sem videl, da bo počasi že rdeča, zato sem zmanjšal, avto pred mano pa ob rdeči na polno na bremzo. Ga je samo odneslo v desno (ker je vsaka guma prijela drugače) v rob pločnika. Nekateri bi res potrebovali tečaj obvladovanja vozila v snežnih razmerah.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
bonk.gif

No u njemačkoj ga žgejo 40km/h...vstric da ni prehitevanja...ko se nabere kilometrska kolona mam feeling da se umaknejo??? Al so pa pac prsl na rajon od drugih/druge sluzbe???

Tko da tud gor mas 10-20cm snega....žleda itd na AC

sam je pa res da niso lih na komot in delajo to ze @ 4-5AM predn je rush hour za na sihte
zmaga.gif

Še tole mi je padlo na pamet. Rad bi videl pametnjakoviæe, da jih plugi spustijo naprej na nespluženo cesto.
Me zanima, kdo bi potem delal zastoje?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.556
7.204
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
ali miren odgovor, da naj se kar malo pomatrata in obujeta gojzarje?
Gojzarje naj bi pa dobila kje že
sprasujem se.gif
zjutraj doma v omari? Če jih ni,bomo zbral za ene rabljene.
malo heca.
Sicer pa včeraj so bile ceste za mene "normalno" prevozne. Celo nekaj km klanca označenega s prometnim znakom obvezna uporaba verig je šlo brez večjih težav. Zimska guma in singel pogon na moji kanti.
mediji gredo tudi meni na organ. Presenetilo je cestarje,medtem ko je bila smrklja v špicakih zimsko opremljena.?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Glede da imam 0 točk nimam problema...
Lahko ti opišem situacijo včeraj v kranj Gašterski in obvoznica kaos na križišču, tovornjaki zabili cesto...

Kaposov nikjer.. tudi pri glavni bencinski ne, niti pri šolah...

Drugače pa je blo včasih za Gorenjsko banko (Prešernova), celo slikal smo kapse k spijo v avtomobilih... i nikome ništa...

Druga slika... Lepo vreme nasprod Lidla pri bencinskih, na avtobustni pred Prešernovo oz Zrdravstvenim

Kasirajo skoraj vsak dan... včeraj niti enega.... nikjer?
Slikaj pa kar ti njihove profile gum...

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.864
397
83
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
In kaj jima je ta kolegica servirala? Topel avto ali miren odgovor, da naj se kar malo pomatrata in obujeta gojzarje?

Rekla jima je, naj si pokličeta taxi.
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.702
3.244
113
v lokalni ostariji
u nulo se sneg kakrsn je bil vceraj ne da spucat z enim prehodom brez soljenja. je treba par prehodov sploh ce je zavozen.

ampak vozniki so popolnoma brez kulture! matr jim ljubljansko! vidi da delaš, da pucaš ne. on bo trobil vozil mimo (prehiteval kulturneža ki ustavi in te spusti da delaš)
kombijaši in vozniki "prestižnih" znamk so najhujši!

sam da en reče na blo spucan...

aja najboljši je bil "dinamik" v boljšem avtu k me je prehiteval zjutraj k sm šel na rajon. nekaj mi je še žugal v stilu "kaj delam guvo"... no čez 100m je bil že parkiran v grabnu ob cesti
smile-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Občinsko pluženje pride slabih 30 evrov zdaj pa v razmislek, če cel dan pada sneg in gre plužt po isti cesti 2x ali pa 4x v 24 urah.
Kdaj se bo folk vcepil v glavo, da občine nimajo zadost denarja za pluženje.
Tud pločniki, 1 bagr, 1 tovornjak to je na uro 80 evrov za oba skupaj, če to delajo 5 ur je to kar 400 evrov samo stroji, kje so še delavci z lopatam.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.619
5.665
113
@Romzi....v tujini tega ni....safety first..na balkanu pa...tud noben se ni vceraj kaj prevec razburjal...pac vsak opravlja svoj del posla...plug svoje...direktor v bmwju za plugom pa svojega..
Mogoce edin da je bla zarad razmer ta "rush hour" kako uro prej kot ponavadi (@5AM namesto 6AM...ocitno zna folk gor razmisljat
smile-1.gif
)

@Alko.....si ga vsaj zalil z brozgo?
smile-1.gif