Sneg in panika

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz: kje ste zdaj vsi ki ste proti zaprtju AC za tovornjakarje ob sneženju:

Na avtocesti Ljubljana - Obrežje je pred počivališčem Čatež v smeri Obrežja zjutraj zdrsnilo pet kamionov in avtobus. Na Čatežlkem klancu je namreč prečno zaneslo tovornjak, za njim pa so obstali še trije tovornjaki.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
robi bo spet povedal da so nesposobni. pa dober post bo napopal še enkrat;)))

odreagirali so glede na pritiske novinarjev (tako planeta kot pop tv). no potem so pa mal zajebal in niso hoteli še enkrat zapret...

važno da so moji kamioni srečno prispeli;)

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.776
6.168
113
blizu močvirne prestolnice
Seveda so nesposobni in tisto kar je Hanzi napisal je živa resnica. Pa še Keber je napisal kako stvar stoji na DARSu. Ti pa glavo v zemljo saj gledaš kot furmansk konj!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
kot furmanski konj kvečjem ti gledaš in delaš kakor ti drugi veliko (ko ti ukaz paše seveda)...

verjamem da ne moreš razumeti, da se nad njihove službe izvajajo pritiski sploh sedaj ko so bile zopet napovedane padavine (in fijasko v petek) no potem pa včeraj nič snega danes pa sneg... in spet fijasko... sej ne skrbi... bo danes v danes že povedano kdo je kriv in kdo nesposoben da se boš bolje imel...

morda bi ti bolje vodil dars...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Glavni problem je, da so totalno neprilagodljivi.
Najprej nič ukrepov, pa bi bili potrebni.
Potem popolna zapora, večinoma po nepotrebnem.
Danes pa spet nič ukrepov.
A res ne morejo tistih ekip za nadzor vinjet postaviti na ustrezna mesta na avtocesti in odstranjevati šleperje glede na trenutne razmere na tistem odseku???

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Aja - pa še nekaj "misli":

Bemu - jaz sem hodil 3 km peš v osnovno šolo, ozr. 2 km na vlak v srednjo + 1,5 km čez "mesto" do šole - pa ni noben delal panike, ko je snežilo ali je bil mraz - pa so bile, kolikor se spomnim (joj - zdaj se vidi kam gre EMŠO) takrat hujše zime) - tu pa zaradi NAPOVEDI snega dela cela država paniko že dva dni - in zaradi snega v februarju se meje in šole zapirajo.
stupid-1.gif

A bomo julija, ko bo napovedan sončen dan, tudi vse zaprli in se skrili v bunkerje, da nas UV žarki ne bodo dobili?? Ali jeseni uvedli obvezno nošenje čelad, saj nam lahko zrel kostanj na glavo pade? Spomladi pa obvezno maske, da nas premočan vonj cvetočih šmarnic slučajno ne ugonobi?

Nekak se mi zdi, da sem v napačnem filmu.

Tak - zdaj pa res kidat.
cheer.gif
hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

Tudi jaz bi šel kidat, pa niti na zimske urice z avtom ne morem iti, ker se začnejo vsaj 10km od trenutne lokacije
Topa j v času recesije, zujfa in varčevalnih ukrepov predaleč.

Hanzi, do Zagorja nimaš daleč, na našem koncu je zimska idila, pada non stop ko pr norcih.
cheer.gif

Sem šel dvakrat čez hrib v Zagorje in nato čez nesplužen Ruardi v Kisovec .... super razmere, prava zima, vožnja po ceucu, celo srno sem srečal ...
grin1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Men potegne na smeh, ko vidim driftanje SUV fararjev.
grims-1.gif

V križišču pritisne gas, zadrifta z zadnim delom avta, vmes se avtomatika spomni vklopit prednji pogon in potem nadaljevanje vožnje v stilu rakovice.
zmaga.gif

Švicen izgled SUV farerja, neprecenljivo...
hysterical-1.gif

Eni pa to delamo namensko.
tongue-1.gif

x2
aplauz.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
A res ne morejo tistih ekip za nadzor vinjet postaviti na ustrezna mesta na avtocesti in odstranjevati šleperje glede na trenutne razmere na tistem odseku???

467716-post_slo.gif

8888

8. jul 2010
33.776
6.168
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

467716-post_slo.gif

Pa saj to alkoholiku tumbamo že cel dan, pa se mu še ni prjelo v piskru!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
robi, sevede se mi ne prime v piskr ker vem kako laufajo sistemi... a veš, ni tko enostavno kokr je tole natipkat.

zakaj pa ti ne plužiš ulic do rajona k se pelješ po njih?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:

467716-post_slo.gif
niso izobraženi in pooblaščeni za tako delo.
evil.gif

8888

8. jul 2010
33.776
6.168
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
robi, sevede se mi ne prime v piskr ker vem kako laufajo sistemi... a veš, ni tko enostavno kokr je tole natipkat.

zakaj pa ti ne plužiš ulic do rajona k se pelješ po njih?

Kljub temu da veš kako vse skupaj laufa, je žalostno da še vedno podpiraš njihove neumnosti.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
robi bo spet povedal da so nesposobni. pa dober post bo napopal še enkrat;)))
odreagirali so glede na pritiske novinarjev (tako planeta kot pop tv). no potem so pa mal zajebal in niso hoteli še enkrat zapret...
važno da so moji kamioni srečno prispeli;)
25 let sem že vsak dan na štajerski avtocesti (oziroma smrtonosna slovenika včasih). Ne spomnim se, da bi včasih prihajalo do zdrsov kamionov? Tast je delal na avtocesti in gotovo bi cel dan govoril, da koga reševali. Dokler je bil v posipnem materialu nek delež peska, kamioni niso opazili, da je sneg.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
najprej robi, neumnosti razumem! in vem zakaj take odločitve kakršne so bile. sej brez skrbi zarad tega bo par ljudi šihr izgubl tok da boš boljš spau...

pepe, dej ne nakladaj... četudi je zdrsnu si ti tega nebi zapomnil poleg tega pa se je logistika kot taka spremenila konkretno v teh letih. sedaj je veliko veliko več kamionov na cestah. poleg tega so sedaj zahteve naročnikov v večini primerov dostava "just in time" pač zaradi optimizacije zalog (mini minimalne zaloge). kar poglej revoz, ki tud za en dan nima zaloge... ni fora v "pesku" (kater je mimgrede tudi sedaj v posipnem materialu. res pa da na AC zelo malo ker če bi bil bi pizdil da ti kamenčki lahk uničujejo...)
je zabavno ja to, kako selektiven sopmin imajo ljudje... pa kako "poenostavljajo"...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
@Pepe...

Tudi v nemciji...avstriji ni peska v posipnem materialu....pa kamijoni ne poznajo zdrsov... !!!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.924
113
v lokalni ostariji
aja je pa še ena zadeva (ker se zdej velik ukvarjam s kamioni) ogromno res ogromno je odvisno od gum. če je dober profil gre ko hudič. MAN in Mercedessta ok za sneg Iveco pa ni najboljši. težko vozijo avtomatiki so sploh bogi v snegu... in poznam mojstre ki so med sneženjem vozili cel dan... en je tale petek s šleperjem prehiteval stoječo kolono pri postojni... prazen šleper
wink-1.gif
)) seveda gume take kot morajo biti...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Torej je rešitev še bolj enostavna - kontrola gum pri vstopu na naše avtoceste in primerne kazni. Mnogo bolj produktivno kot kontrola vinjet.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
to bo ja. Naši bojo gume kontrolirali. So preveč skregani z dnarom.
V štartu 1x na teden tehnične preglede na počivališču. V pol leta tak spucamo ceste, da brezveze.

zakaj misliš, da vsa golazn čez SLO vozi. Ker ni nobenih kontrol in z vsako garo pridejo mimo. Taki pa dobro vejo, da niti pomislit nesmejo na AUT ali DE, ker bojo plačali ko budale če naleti na kontrolo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Tudi v nemciji...avstriji ni peska v posipnem materialu....pa kamijoni ne poznajo zdrsov... !!!
Preštej balkanske tablice na šleparjih skozi Avstrijo, pa ti bo vse jasno.
grims-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Vecina je Romunov....Poljakov...

Je pa res da vozijo za zahodnjake in da je lahko kontrola temu primerna (Waberers...fercam itd)