I
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
20:35 kaže google za Savlje -3C, tako da ti termometer laže.
oz accuweather -5C
https://www.accuweather.com/en/si/savlje/1561346/weather-forecast/1561346
SS1
SS2
To soboto sem naletel na plužno skupino na štajerski avtocesti nekje za izvozom Žalec. Resetiral sem števec za povprečno hitrost in ko sta se na cestninski postaji Vransko umaknila koloni zadaj, je bila povprečna hitrost 34 km/h. Ob upoštevanju, da števec v avtu nekaj laže, DARS torej pluži avtocesto s 30 km/h. Ker ni bilo prvo pluženje, je bilo snega tako veliko, da so vlačilci brez težav zavili na kopni izvoz v Šentrupertu, ki je kar strm in ga tudi brez težav prevozili. V koloni imaš marsikaj čas opazovatiCitat:
Uporabnik Pepe pravi:DARS-ovi tovornjaki po mojih opažanjih zadnja leta plužijo s hitrostjo okrog 50 km / h ne glede na količino snega.
Tako nizka hitrost pri pluženju je izključno zaradi tega, da se ne poškoduje prometna signalizacija ob avtocesti. Prometni znaki, obvestilne table in ostalo imajo kar veliko površino, in sneg ki bi priletel vanje bi jih zvil. Je pa to odvisno od teže snega. Pri južnem, težkem snegu je hitrost pluženja manjša kot pri lahkem suhem pršiču.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
To soboto sem naletel na plužno skupino na štajerski avtocesti nekje za izvozom Žalec. Resetiral sem števec za povprečno hitrost in ko sta se na cestninski postaji Vransko umaknila koloni zadaj, je bila povprečna hitrost 34 km/h. Ob upoštevanju, da števec v avtu nekaj laže, DARS torej pluži avtocesto s 30 km/h. Ker ni bilo prvo pluženje, je bilo snega tako veliko, da so vlačilci brez težav zavili na kopni izvoz v Šentrupertu, ki je kar strm in ga tudi brez težav prevozili. V koloni imaš marsikaj čas opazovatiCitat:
Uporabnik Pepe pravi:DARS-ovi tovornjaki po mojih opažanjih zadnja leta plužijo s hitrostjo okrog 50 km / h ne glede na količino snega..
Ko sta se umaknila, na cesti nismo opazili kakega snega, ne vem, če sta prej sploh imela pluga spuščena ali sta samo posipala. Ne bi DARS raje šel v nabavo traktorjev za pluženje? Pohvalno, da je bila cesta super očiščena, zakaj delajo s tako nizko hitrostjo, pa mi je velika uganka.
S kok na uro bi ti plužil, s tristo?Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Uporabnik Pepe pravi:DARS-ovi tovornjaki po mojih opažanjih zadnja leta plužijo s hitrostjo okrog 50 km / h ne glede na količino snega..
Ko sta se umaknila, na cesti nismo opazili kakega snega, ne vem, če sta prej sploh imela pluga spuščena ali sta samo posipala. Ne bi DARS raje šel v nabavo traktorjev za pluženje? Pohvalno, da je bila cesta super očiščena, zakaj delajo s tako nizko hitrostjo, pa mi je velika uganka.
Glej tele (da se prilagodim na isti nivo kot si ti), jaz sem bil na konkretnem mestu, v avtu imam pričo, ki je videla, da izpod plugov ni letelo nič. Ker verjetno niso bili niti dol spuščeni, ker so s snegom opravili že v prejšnjih rundah. Zato so se na cestninski postaji tudi odmaknili, ker dela ni bilo in je promet potem stekel s povsem normalno hitrostjo za mokro cestišče pri +1. Vse lokalne ceste plužijo zadnja leta hitreje kot DARS pluži avtocesto. Sklepam, da so naš denar zapravili za neprimerno opremo za pluženje. Oziroma lokalne ceste plužijo zasebni pogodbeniki, ki niso plačani na uro, kot so pač darsovci. Kot sem že napisal v tej temi, pred 25-imi leti so sloveniko plužili z bistveno večjo hitrostjo. Zadnja leta ne glede na tip snega še nisem dohitel plužne skupine, ki bi vozila več kot 50 km / h. Tudi če samo posipajo ali še to ne.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:S kok na uro bi ti plužil, s tristo?