Sneg 2015-2016

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Zimske gume pa grejo po smegu, letne ne
grin1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Se opravičujem, že takoj na začetku smo malo zavili v sneg z michelinkami.... pa sem se pridružil plodni debati.
Torej, sneg 2015-2016...... Upam da belo govno, če že mora zapast, vrže naenkrat 1 meter v decembru, pol pa mraz do konca februarja in hop v toplo in sončno pomlad.
Za okolišče hribe oblazit idealno, pol bodo pa že obhišne dejavnosti prišle na vrsto.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.408
4.979
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
ksz
Zanimivo kolk ste do stopinje °C precizni in natančni pri zimskih temperaturah, ko je treba zimske gume menjat. Da ja ne bo kakšna stopinja pretoplo za gume.
Čudno da tud pri hitrostnih omejitvah niste tolk natančni.

467716-post_slo.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Jaz sem zelo natančen, čeprav mi ni jasno čisto. Ko se vozim mimo tiste table, mi vedno kaže nekih 56 km in
frown-1.gif
fris, pri meni na števcu pa nekje 62 - 65 km/h

Nategne te enkrat, dvakrat, ... potem pa ne verjameš več.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.962
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Zimske gume pa grejo po smegu, letne ne
grin1.gif
Buull shit
L99 februarja sem sel v lj z Z101 na sava exact (letnih starih kaksnih 5 let). 25km dalec sem prisel brez "posebnosti". Prvo uro sluzbe smo morali s kombinirko vleci quatro pogon na zimskih gumah iz snega (nasedel na podnu...).
Ce res ni nujno ob snezenju iti na pot, potem se mi zdi bolje imeti celo leto letne kot zimske. Tudi zaradi AM testa.
Danes zjutraj je zunaj 11 stopinj. Cakajte da sonce posije. Ce bi imel 4mm letnega profila, vi se vozil z letnimi pozimi(pa verige zapolicaje) . Tako pa imam za policaje premalo (nekje okoli 3 imam) in bom nataknil zimske iz prejsnje sezone, te pa zavrgel...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Bo kaj snega v Ljubljani ali ne?
Boš zvedu. Nč bat.
Če bo v Ljubljani zapadlo 5cm snega, bodo na vseh rtv in radijskih kanalih poročali o tej elementarni nesreči in kaosu, ki bo zaradi tega ubozga snežička nastal v Ljubljani.
Če bo nekje gor nad Idrijo zapadlo pol metra snega se to sploh vedelo ne bo, ker tam ljudje znajo živet z naravo in naravnimi pojavi.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Se ne da v naši ljubi državi s kako peticijo spremenit ta zakon. Ker je napisan sam v prid gumarjem in policajem. Če nas dobi sneg recimo 1 novembra in smo z letnimi na cesti, je kazen. Pa kater tele bo šel z letnimi na sneg? Daš gor zimske/ketne in gas. Zdele k je tako toplo vreme pa pod mus, po črki zakona zimske gor. Lahko bi se vozil z letnimi verjetno še pol meseca, če bo takole vreme sviralo.
No včeraj zvečer me sicer niso povprašali, če imam že zimsko opremo, verjetno ker so se gume vidle, sem pa skoraj frulico dobil. So imeli na dolenjskem poostren nadzor alkota. Pa tuki tudi ni reda bemu, če je blo martinvanje, kaj naj sok pijem
tongue-1.gif

Zimske gume niso samo za sneg, ampak zaradi nižjih temperatur, mislim da pod 6 stopinjami veliko bolje delajo , kot letne, ker so temu primerno narejene. Vsaj tako nam razlagajo. Zato bi po moje morali to upoštevati tudi primorci,ker se tudi pri njih pozimi sučejo temperature okrog 0.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
ko sem še živel v portorožu je enkrat ruknalo skor 20cm snega v treh urah. na cestah smo se furali samo celinarji, skoraj vsi z obale pa na letnih gumah. pravi rocknroll je bil na cesti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Sorry da bom še jaz OFF

Ma pozabite to s temperaturo - poanta je razlika v mokrem in dejansko na snegu. Zimska pač v takih pogojih deluje bistveno bolje kot letna. In logika je pač običajno bolj mokro in tudi snega se zna kaj pojaviti.

In zakaj zakonsko določen termin menjave? Ker je pač velika večina voznikov nesposobnih za vožnjo, še bolj pa so nesposobni oceniti stanje na cesti. Spremljati vremensko za 3 naprej je pa seveda mišon imposible. Preostane pač, da zakonsko določiš zadevo.
Tu pa se pojavita dve težavi - prva je globalno segrevanje, drugo je pa togo in neživljenjsko delovanje represije (kako lepo je biti Sloven'c
crazy1.gif
).
Pri jodlarjih se "začne" zima že 1. novembra - pa še nobeno leto nisem zasledil takih burnih razprav, kot jih je v Sloveniji okoli zimskih gum.
Sem pa letos jaz nataknil vsaj kakšne 3 tedne prehitro zimske - sem pač zadnje 3 tedne "non-stop" na poti in ni bilo jasno ali bom uspel priti ta vikend k svojemu vulkanizerju. In se pač vozim pri +20 na letnih. Kdo je kriv? Po mojem VW, ker ni poskrbel za čiste izpuhe ozr. je lagal o dejanskem stanje. Lahko se pa javi kdo od vas za dežurnega krivca.
tongue-1.gif

Aja - če bi jaz lahko določal kdaj in kam na pot, bi tudi razmišljal o tem, da bi vsaj en avto ostal na letnih - ker pa tega ne morem (tudi naša doma mora občasno na pot, ko mene z mojim avtom ni blizu, ustreznega javnega prevoza pa ni) imam pač na obeh zimske gume.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Do zdaj bi lahko padale že kake stave... bolj kot gledam poročila, bolj se mi zdi, da tokrat še ne bo nič. Ker če meterorolog pravi, da bo tu in tam kaka snežinka, prvi novinar reče, da bo zapadel prvi sneg, naslenja novica pa je, nekaj centimetrov mogoče pa celo več kot 10cm. A dej no, kaj ga bodo s kamionov stresali, da se bo prijelo 10 cm snega na cesto, ki ima 15C
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Bolj, kot sneg, me skrbi -9, ki je napovedan za ponedeljek ponoči/zjutraj in samo 2 čez dan. Upam da ne bomo prešli v neko "pod ničlo" temperaturno obdobje.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Daljšega ekstremno mrzlega obdobja ne bo. Bo letnemu času primerno in ne skoraj 10 stopinj več čez dan. Da so nočne temperature redno pod lediščem je pa za zadnjo dekado novembra povsem normalno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
OK, že vidim, da se je popravila napoved za pon, zdaj je -2/6

Nočne me ne skrbijo, dnevne me bolj, ponoči spim, pa naj kar bo mrzlo, podnevi pa bi se rad izognil pretiranemu strošku ogrevanja
wink-1.gif

burst

Pripravnik
12. nov 2014
831
0
16
A obstaja možnost, da se temu Darjanu onemogoči pisanje v vremenske teme?

Ali pa si daj neko vpadljivo sliko v avatar, da me periferni vid opozori, naj ne berem teh bedarij dalje.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
naj piše, vsaj zanimivo je
smile-1.gif

isto kot pri gumah. kolko enih težav imajo eni, č ejih pa nimajo, pa si jih ustvarijo.

snega verjetno ne bo, če pa bo kje pa bo kakšna snežinka med dežjem ampak samo v višjih legah. po nižinah ni za skrbet.