Sneg 2015-2016

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
verjamem, da ga ni policaja pri zdravi pameti, ki bi ti danes napisal kazen.

Ti pa še nisi imel kaj preveč opravka z našo policijo, a ne da ne?

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Zanimivo kolk ste do stopinje °C precizni in natančni pri zimskih temperaturah, ko je treba zimske gume menjat. Da ja ne bo kakšna stopinja pretoplo za gume.
Čudno da tud pri hitrostnih omejitvah niste tolk natančni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.290
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Za koliko litrov se spremeni poraba zaradi keten v prtljažniku?

aplauz.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.103
16.290
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Pa saj je napisal "policaja pri zdravi pameti"
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Se ne da v naši ljubi državi s kako peticijo spremenit ta zakon. Ker je napisan sam v prid gumarjem in policajem. Če nas dobi sneg recimo 1 novembra in smo z letnimi na cesti, je kazen. Pa kater tele bo šel z letnimi na sneg? Daš gor zimske/ketne in gas. Zdele k je tako toplo vreme pa pod mus, po črki zakona zimske gor. Lahko bi se vozil z letnimi verjetno še pol meseca, če bo takole vreme sviralo.
No včeraj zvečer me sicer niso povprašali, če imam že zimsko opremo, verjetno ker so se gume vidle, sem pa skoraj frulico dobil. So imeli na dolenjskem poostren nadzor alkota. Pa tuki tudi ni reda bemu, če je blo martinvanje, kaj naj sok pijem
tongue-1.gif
lahko bi tudi spremenili zakon da bi oblaki morali povedati kdaj bodo sneg povrgli... saj baje živimo v butalah.
evil.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.538
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Imel, več kot dovolj, samo se za razliko od takih, kot si ti do njih obnašam, kot se do policaja obnaša. Do danes ni blo posebnih težav.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Po črki zakona je obvezna ZIMSKA OPREMA, kar pomeni letne z dovolj profila + verige v prtljažniku ALI zimske gume z dovolj profila.

Večina seveda izbere drugo opcijo, zakaj, mi ni jasno.

Zato ker kupiš celoletne in se ti jeb.e za predpisane datume? Spredaj mi zdržijo tri sezone, zadaj pa štiri, z malo telovadbe na dveh avtih vsako leto kupim en par novih, spomladi zamenjam spredaj - zadaj, pa je vse rešeno. Letnih gum pa nisem kupil že 15 let.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Pa kater tele bo šel z letnimi na sneg? Daš gor zimske/ketne in gas. Zdele k je tako toplo vreme pa pod mus, po črki zakona zimske gor. Lahko bi se vozil z letnimi verjetno še pol meseca, če bo takole vreme sviralo.

Pa si se že kdaj vozil, ko zapade sneg? Ma pa ne eno tele... cela čreda jih je na cesti
rolleyes-1.gif

Ker pač, pri moji sreči, že zadnjih n-let sem še vedno ob prvem snegu moral nekam rinit in čisto vsako leto se ponovi zgodba, ko ljudje mislijo da so supermani, sploh tisti s spuščenimi avti na zadnji pogon z 0 profila
13.gif

lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

Jaz imam kombinacijo: letne z dovolj profila (in verige v prtljažniku) ter doma še set zimskih na drugih platiščih. Dokler je takole se bom vozil z letnimi, ko se bo približal sneg pa zamenjam (lahko tudi isti dan ko začne padat)..

To jaz počnem že vsaj 15 let.

Sicer pa: Še pomnite tovariši?
evil.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Po črki zakona je obvezna ZIMSKA OPREMA, kar pomeni letne z dovolj profila + verige v prtljažniku ALI zimske gume z dovolj profila.

Večina seveda izbere drugo opcijo, zakaj, mi ni jasno.

Zato ker kupiš celoletne in se ti jeb.e za predpisane datume? Spredaj mi zdržijo tri sezone, zadaj pa štiri, z malo telovadbe na dveh avtih vsako leto kupim en par novih, spomladi zamenjam spredaj - zadaj, pa je vse rešeno. Letnih gum pa nisem kupil že 15 let.

To bo očitno za naše razmere postala vedno bolj uporabna opcija in predvsem praktična. Razen pač za tistih nekaj alter divjakov, ki potrebujejo 400 eur+ gumo, da potem leti po regionalnih 150.

Jaz imam zdaj na jajček mestnem avtu zimske, dokler ne bodo fuč (oz bo profila, če so trde mi je vseeno), ostanejo gor, potem pa resen razmislek o celoletnih.

Relacije so drugo, to še moram malo preštudirati, kako je s temi celoletnimi, za prihodnje sezone, zdaj so šle nove continental zimske gor

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Letne mas lahko skos gor,ce ga ne rabis nujno ko nasnezi.....drgac je bols met zimske lepo. Ker voslov ala.Darjan je prevec,in zarad takih ostali stojimo.v guzvah. Pejte na bus,al.pa.bodte doma.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.467
1.929
113
No, ne pozabit še na pijane romunske kamijonarje, za katere itak ne veljajo nobena pravila, ne po snegu in ne po kopnem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Še nikoli ni nihče zaradi mene stal v snegu, sem pa jim ene par že pomagal ven.

Bistveno je prilagoditi se razmeram, oz pravilno oceniti svoje sposobnosti, razmere na cesti in sposobnost materiala.

Okoli letne vs zimske vs celoletne...bistveno je tudi biti na izi, če imaš celoletne, jih daš gor samo enkrat, na začetku in naslednjič, ko jih menjaš. Letne/zimske/ketne/zokne..pa moraš vse gor dol gor dol...nekomu to sicer paše, ker gre na pir še v sosednji bife, ampak meni ne.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Pa sej pravim, da zdele lahko z letnimi akamot hodimo na pir, sam k je pa sneg in podobno sranje na cest, potem pa zimsko opremo. Pustmo zdej tiste na mir, ki trdijo da so letne oh in sploh. Za take v snegu je potem kazen in jokanje na alterju, kuk so hudobni policaji. Jaz raje popijem kak deci pira in premontiram pred datumom, sam butast se mi zdi. Ketne sem imel sam eno sezono pa še to ne celo. Ko jih yebe, sem raje tist cajt že na kuhančku, kot pa natikat tisga hudiča gor.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
ksz
No, jaz bom letos brez zimskih.
Ko bo vrglo belo govno imam nekako tri opcije:
- če se šef strinja, ostanem doma (škoda dopusta)
- vzamem avto od mame z zimskimi (v snegu ne vozi niti slučajno)
- grem na bus in se mi sladko jebe
In... tri, dva, ena ....