Sneg 2013/2014

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ma kakšen sneg, v Lj ga ne bo ali pa par snežink.
smile-1.gif

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Tole bo bolj prav - prizorišče alpskega smučanja

http://www.accuweather.com/en/ru/estosadok/610743/february-weather/610743?monyr=2/1/2014

Je kdo našel na katerem od modelov kaj za hribe kjer so dejansko prizorišča. Krasnaya polana in Estosadok sta na cca 500-600 m.
Že nakj časa spremljam accuwether pa je vsakih par dni napovedano topleje in topleje...
Če je toliko v onem koncu zanvesliv kot tu pod alpami za dolgoročno obdobje to ne pomeni ravno veliko.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.275
7.051
113
pri taščici
pod alpami pa accu res ni zanesljiv za dva tedna naprej. če bi bil zanesljiv, potem bi sedajle imeli pol metra snega in minus 15.

19. jul 2007
2.908
1.621
113
KSZ, malo off topic.

Zelo mi je všeč, kako imajo Madžari narejeno spletno stran s vremenskimi napovedmi (meteoline.hu).

Grafično zelo lepo oblikovana (ne pa katastrofa od meteo.si) in zanimivi podatki: graf temperatur, veter, padavine in tudi sončni vzhod/zahod (je zanimivo, da se razlikuje za 10 min za vzhod in zahod države).

Je tudi kašna podobna stran, ki kaže to na podoben način tudi za Slovenijo ?

Še screenshot:

budapest.png

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
Več kot 3-4 dni je itak bolj za info kot pa napoved. Ko 3-4 modeli kažejo 3 dni enako za 5-12 dni naprej je pa verjetno, da bo tiste dni res tako. Dobiš precejšnjo verjetnost za konec recimo sušnega, hladnega, padavinskega obdobja.
Ima pa ARSO kar nekaj opcij in se da zadevo z več perspektiv pogledat. Daleč najbolj informativen na ARSU za srednjeročno obdobje pa mi je epsgram. Zadeva je enostavna in bistveni podatki "padejo v oči".
Mi pa SI Aladin v zadnjih letih nekako "ne dela". Ne vem točno zakaj ampak pred leti se mi je zdel bolj točen.
Sicer pa je treba pogledat več zadev in si ustvarit širšo sliko.
Pogrešam recimo pri ARSU karto z jasno višino ničte izoterme pri tleh - slane. Saj ALDIN ma ampak je zadeva precej čudno barvno narejena. Ne vem zakaj imajo to nesrečno modrozeleno kombinacijo, ki je dokaj slabo vidna ob trenutnih resolucijah. Karte ki imajo črno črto na 0 izotermi so veliko bolj informativne.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.469
5.680
113
@johan_blond.... Imas na www.yr.no

jezik si nastavi na angleski...iscrs ko v googlu....lahko si desno zgoraj sprintas ali preneses v pdf itd itd

na overview mas desno 2d prikaz po dnevih (animacija)

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.571
482
83
glede na trenutno temperturo, tendenco hlajenja in trajanje padavin bo LJ kotel ostal nepobeljen tole rundo
naslednji teden pa ...?
2 modela ne kažeta niti pribljižno enako, ne glede temperatur ne glede padavin