Smučarske hlače malo drugače

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Rad bi nabavil smučarske hlače, ki pa bi jih uporabljal tudi za zimsko pohajkovanje po gorah. Tako najdem variande iz WindStopperja ter ostalih "soft-shell" materialov. Ima kdo kakšne izkušnje z njimi, kako se obnesejo kot za smučanje (standardno) in kako za zimsko pohajanje?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz imam Karibujeve Tehnics 2 (lanski model, na sliki je letošnji):

http://www.iglusport.si/katalog/oblacila/hlace/02IG160534_Technic_950.jpg

Kar se mene tiče, super zadeva. Snemljive gamaše in zadrga za pancerje; zračniki na straneh. Preizkušeno na zimskem Grossglocknerju.
smile-1.gif
Edini minus je teža...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Koliko pa je vroče v njih, če se temperature malo dvignejo? Sem jih že gledal, pa so mi kar všeč. Konec koncev, Grossglocknerja jaz še lep čas ne bom videl z najvišje točke (no, Grossvenediger pa že mogoče kdaj).

Ne pozabit, so tudi za smučanje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Odpreš zadrge in ob malce vetriča se kar hitro shladijo. Je pa tako, da sam najbolje veš, v kakšne hribe se podajaš in kakšne temperature/veter/padavine morajo hlače zdržat. Ti pa garantiram, da v teh hlačah zašvical ne boš.

O hribih govorim nalašč več, saj mora po mojem v tem primeru biti kompromis smučanje in ne obratno. Razen če seveda misliš le zimske pohode na Šmarno goro
smile-1.gif
, kar pa ob omembi avstrijskega lepotca gotovo ni "the case".

PS: Ravno gledam cene. Groza, kako so šle te cene gor. Jaz sem jih lani dobil za okoli 32.000 SIT, sedaj so pa okroglih 200 evrov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja seveda, zato pa sprašujem, 200 evrov bi rad koristno vložil. No, danes bo najverjetneje odločitev.
cheer.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če razmišljaš o konkretnejših hribih, vrži uč še na kak Goretex... Millet ima par finih modelov.

Je pa zopet stvar okusa... Goretex je sam po sebi hladen in ga moraš pri nizkih temperaturah kombinirat z dodatnimi plastmi spodaj. Nekaterim je to všeč, da lahko s slačenjem natančno regulirajo toploto; spet drugi raje dajo gor hlače in pozabijo na vse skupaj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aja, pa veliko super tur in fajnih zavojev na smučinah! Konec koncev je to najbolj pomembno.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
A mogoče kdo pozna v bližini Beljaka ali Celovca kako trgovino s to pohodniško opremo, grem enkrat ta mesec gor pa bi pogledal.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Gigasport
Handwerksstraße 20
9500 Villach, Österreich

Nazadnje urejeno: