smrt fasizmu...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.294
113
blizu močvirne prestolnice
Hitler je take AC naredil, da jih naši tako opevani rdeči še danes niso sposobni ustvariti. Prodali ste TRST, GORICO, BENEŠKO SLOVENIJO, ISTRO,KOROŠKO, TIGROVCE ustvarili bore nič, na koncu pa še tist kar je bilo vsaj kaj vrednega so njihovi naslednjiki zafurali. ŽIVELI TIGROVCI IN PRIMORSKA TER ŠTAJERSKA DUHOVŠČINA, edini pravi braniki našega naroda.

Nazadnje urejeno:

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni se to zdi že malo mimo, saj je fino, ko je praznik dela prosti dan (čeprav jaz danes delam), ampak halo, 70 let je že mimo. Zakaj pa potem ne proslavljamo kakega preboja na Soški fronti ali pa kaj takega?

In potem mi nek Stanovnik pravi, naj se mladi zberemo pot partizanskim praporjem za boljšo Slovenijo? Pa kje take pobirajo?
hysterical-1.gif

Saj še malo, pa bodo vsi na britofu.

Ti kaj pa si delal za božič? Ali pa za veliko noč? Daj spoštuj malo svoje prednike, ki so za tebe dali življenje. Če pa imaš probleme ideniticirati se z eno ali drugo stranjo, to pa je povsem druga pesem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni se to zdi že malo mimo, saj je fino, ko je praznik dela prosti dan (čeprav jaz danes delam), ampak halo, 70 let je že mimo. Zakaj pa potem ne proslavljamo kakega preboja na Soški fronti ali pa kaj takega?

In potem mi nek Stanovnik pravi, naj se mladi zberemo pot partizanskim praporjem za boljšo Slovenijo? Pa kje take pobirajo?
hysterical-1.gif

Saj še malo, pa bodo vsi na britofu.

to sploh ni slaba ideja...folk, ki živi v letu 1945, naj gre kar v hosto, tisti, ki nas zanima prihodnost, pa bomo skušali rešiti državo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Daj spoštuj malo svoje prednike, ki so za tebe dali življenje.
Mislim, da je zato namenjen Dan mrtvih.

Če pa ti misliš v vojaškem smislu, potem pa rabimo še kak dan Franca Jožefa in Marije Terezije, pa ga nikjer ne vidim v koledarju
17758-icon_confused.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Lollita pravi:
Lajkam!
cheer.gif

Tud mi tamladi vemo, kva so prave vrednote pa kdo je bil na tapravi strani pa kdo so bli domači izdajalci, tabeli, tačrni, pfuj, bljek....sram nej jih bo.
bonk.gif

Pa kok grdo so mučli na Urhu mlade punce, nohte so jim dol vlekl pa take, poslistvo ni blo še nč.....

in kaj so prave vrednote? boljševistična revolucija pod krinko 'boja proti okupatorju'? večina nemških vojakov je pa umrla zaradi bolezni in nesreč...
bonk.gif
res pa je, da je leta 1989 iz retorike in zapisov čebinarjev čudežno izginila beseda revolucija in čudežno so začeli 'borci' spet nosit triglavke, v času juge so se pa kitili s titovkami...domobranci so bili v svoji zločinski izdaji vsaj dosledni...

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.294
113
blizu močvirne prestolnice
Ste pa nekateri res čudni, tukaj zagovarjate poboj vsaj 10000 Slovencev, kateri naj bi bili izdajalci, ko pa so le nekaj kilometrov južneje Srbi pobili tudi izdajalce, saj veste tiste kateri so izdali svojo vero za zeleno barvo tist so pa heroji za vas.
Veste kaj je žalostno, da pravi partizani fašejo ker je bilo njihovo vodstvo krvoločno.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.547
5.675
113
Vsi pa pozablajo da je bla prva kolaboracija med internacionalsocializmom in nacionalsocializmom...zato pa tolk mutijo okol PIF 1x je bla pol ni bla...najrajš bi pa vidl da bi se jo kr ne omenjal
hysterical-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.705
2.430
113
Pomurje
kaj jokate. zresnite se že enkrat in uporabi hamer na svoji buči, mogoč ti takrat potegne.

@stiber, daj napovej en praznik vnaprej, ga bom s teboj praznoval

SMRT FAŠIZMU, SVOBODA NARODU!

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Jaz sem na svoje stare starše ponosen. Večina je bila del boja proti okupatorjem, razen ene stare mame in enega starega očeta, ki sta večino vojne prebila v taborišču. Ostali štirje so bili partizani, vsi so vojno preživeli. In, kar mi je celo bolj pomembno, večina njih je bila dovolj pametna, da se je distancirala od partije in so že zelo zgodaj izstopili iz ZKJ, kamor so se takoj po vojni morali včlaniti.

OF je pozitivna vrednota vse do trenutka, ko jo je ena od ustanovnih organizacij začela zlorabljati za svoje ideološke interese. In, bodimo pošteni ... petokraka nima v znaku OF kaj iskati.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Jaz sem na svoje stare starše ponosen. Večina je bila del boja proti okupatorjem, razen ene stare mame in enega starega očeta, ki sta večino vojne prebila v taborišču. Ostali štirje so bili partizani, vsi so vojno preživeli. In, kar mi je celo bolj pomembno, večina njih je bila dovolj pametna, da se je distancirala od partije in so že zelo zgodaj izstopili iz ZKJ, kamor so se takoj po vojni morali včlaniti.

OF je pozitivna vrednota vse do trenutka, ko jo je ena od ustanovnih organizacij začela zlorabljati za svoje ideološke interese. In, bodimo pošteni ... petokraka nima v znaku OF kaj iskati.

Se strinjam z napisanim. Ampak a je zadnji odstavek res dovolj velik razlog, da se ignorira OF ali je bolj pametno, da se spomniš začetka nekega upora, ki se je kasneje (zaradi delno upravičenih in neupravičenih razlogov) izgubil svoje bistvo?

Žalostno, da je med nami še vedno veliko Slovencev, ki si to ne bi zaslužili biti, pa naj bodo to ekstremni jugonostalgiki ali falirani fašisti.

Lollita

Pripravnik
18. mar 2011
188
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

in kaj so prave vrednote? boljševistična revolucija pod krinko 'boja proti okupatorju'? večina nemških vojakov je pa umrla zaradi bolezni in nesreč...
bonk.gif
res pa je, da je leta 1989 iz retorike in zapisov čebinarjev čudežno izginila beseda revolucija in čudežno so začeli 'borci' spet nosit triglavke, v času juge so se pa kitili s titovkami...domobranci so bili v svoji zločinski izdaji vsaj dosledni...

Pa kva pol, če so umrl od bolezni in nesreč, usaj ni blo treba metkov trošit. Tko jih je pa bog kaznoval, ker so napadali druge. Bog use vid pa sliš, men je stara mama skoz to govorila, če sem bla mal poredna
wink-1.gif
, sam zdej jo pa že dolg ni več, tko d me je nehala strašit.
Drugač so pa men te triglavke al titovke al tko seksi, jst bi koj to gor nase dala, če bi blo še in...
smile-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
No, in kaj potem porečeš na to, da politikarji (Türek je najbolj glasen trenutno) zlorabljajo to sedaj za poceni nabiranje političnih točk? Potem ko so vse zafurali sami, je danes prijavil celo da vsi današnji prolemi Slovenije izvirajo iz vojnega dobičkarstva in prirejanja arhivov (ajde, obesit JJ za jajca, vzporedno z njim pa še tiste, ki te arhive uničujejo že dolgo časa ampak to ni stvar današnjega dne).... Po moje se precej pravih borcev obrača v svojih grobovih...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Jaz sem na svoje stare starše ponosen.
Jaz tudi, stari foter je bil partizan, ki ni bil nikoli v partiji. Imam pa vseeno kar nekaj žlahte pobite v breznih in komunističnih taboriščih.

Vendar kot pravijo južni sosedje: Bilo je prošlo. Ali drugače, "It was fun, now move forward." Od ponosa se žal ne da živeti.

Lollita

Pripravnik
18. mar 2011
188
0
16
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Vsi pa pozablajo da je bla prva kolaboracija med internacionalsocializmom in nacionalsocializmom...zato pa tolk mutijo okol PIF 1x je bla pol ni bla...najrajš bi pa vidl da bi se jo kr ne omenjal
hysterical-1.gif

tebe pa nč ne zastopim, zdej al si naš al nisi al...
confused-1.gif

Pa tok d veš, jst nisem nubena ovčka, ker mam lepo gladke lase, pa kva j to PIF, men vn vrže pomursko izobraževalno fundacijo pa nč druzga. Tko da jst ne vem, tko kt ti ne, a je bla al ni bla
uf-1.gif

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Zakaj ne praznujemo preboja pri Soški fronti al pa dneva Marije Terezije in Franca Jožefa? Eni ste pri zgodovini na ušesih spali (al pa na družni),

Zato, ker je R Slovenija pravna naslednica države SHS-kraljevine SHS - Kraljevine Jugoslavije-FLRJ_SFRJ (plus karkoli je že bilo vmes). Dan upora proti okupatorju je tako mejnik slovenskega naroda v svoji borbi za samostojnost, in zato je ostal in se praznuje.

Soška fronta je pa bila domena avstrijskega cesarstva-madžarske kraljevine oziroma sploh Nemcev, ki so preboj naredili. Ker pa je bila Avstrija in kasneje AO ječa narodov (drugače se itak leto 1848 ne bi pisalo) tudi ne praznujemo Marije Terezije in Franca Jožefa. Čeprav ni slaba ideja, Jožef II je bil razsvetljen vladar, ki je cerkvi pobral zemljo in samostane in naredil bolnišnice, knjižnice ipd. . Pa tega ja ne bi radi domobrani praznovali.

No ob izjavah, da je 70 let tega pa bodo kmalu vsi mrtvi: ZDA praznuje 4. julij kot dan neodvisnosti, pa bi težko rekel, da je kdo od osvoboditeljev še živ:) Pa vseeno praznujejo.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Hitler je take AC naredil, da jih naši tako opevani rdeči še danes niso sposobni ustvariti. Prodali ste TRST, GORICO, BENEŠKO SLOVENIJO, ISTRO,KOROŠKO, TIGROVCE .....
Vse omenjeno, razen tigrovcev, ki jih tedaj še ni bilo, je tujcem prodal dr. Anton Korošec iz SLS, (duhovnik po poklicu) že takoj po 1. sv. vojni, ko je Slovenijo pridružili v tedanjo SHS.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Prvi oboroženi upor Slovencev proti okupatorju je bil sicer 13. maja 1941 na Mali gori pri Ribnici, ko se je skupina pripadnikov protifašistične organizacije TIGR, ki ni bila del OF-a, spopadla z italijansko patruljo.