Smrkavi dostavljalci pizz in ostalega junka

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ksz
eni ste res paranoiki
tisti, ki na vsak način hoče not prit bo pri vseh pozvonil, pa rekel pošta... en bo že odprl
matr ste eni bebci

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
dejva še enkrat Gaston počasi:
- PIZZA boy je prišel do bloka/stanovanja z namenom opravljanja svoje službe
- dostavil bo pico enemu stanovalcu v bloku
- ker je nekdože vstopal v dotični blok je dostavljalec želel pač vstopiti tudi on, da si rahlo olajša življenje
- vstopil bo tako ali tako!

ker ste tako paranoični sploh ggg zakaj hudiča dovolite potem dostavo? najbolje da uvedete pravilo in napišete na veliko, da je gibanje v bloku dovoljeno samo v spremstvu odraslega stanovalca le-tega.. a

meni so iz bloka spizdili kolo. ko sem bil tam samo na obisku. blok je bil zaklenjen. kolo "skrito". obisk 5 minut... torej domnevam lahko, da ga je splel stanovalec...

res me zanima ali vrata zaloputnete tudi stari mami, mladi joškarci starejšemu možakarju, "gorili" ali samo šibkejšemu mlademu pizza delivery boy-u?

in kaj pomaga če pizza boy-u zaloputneš vrata?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18

Ko smo že pri žalitvah...
Če kdo, ste v tej zgodbi bebci tisti, ki ne razumete namena zaklepanja in preverjanja vstopajočih.

A upanje ostaja. Če bo sreča mila, bodo prej ali slej taki zmuzneti okradli vas.
Potem vas bo verjetno izučilo, in boste tudi vi za to, da se spušča noter le znane ljudi.

In prej ali slej ne bo več nikogar, ki bi odprl tujcu.
Kar pa ne pomeni, da ste kaj bistveno napredovali.
Še vedno boste bebci, le nekoliko bolje zdresirani.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Pica boyu rečeš, naj ti odpre škatlo, da vidiš ali je res notri pica
hysterical-1.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:

in kaj pomaga če pizza boy-u zaloputneš vrata?

Pozvonil bo tam kjer mora dostavit, povedali mu bojo kero nadstropje je in ne bo taval po hiši od vrat do vrat. Predvsem pa ne bo zvonil na napačnih vratih in spraševal če vemo kje živi ta, ki je naročil faking pico.

Še posebej mu bojo hvaležni stanovalci v nižjih nadstropjih. Problem pa se multiplicira tam, kjer je na isti hišni številki več vhodov, saj se praviloma zmuzne v napačnega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
ni čist tko, ponavadi se pove tudi nadstropje itd pri naročilu... tko da se ve v katero nadstropje potrebno dostavit pico.

aha gaston. imaš prav. če zaklenemo vrata in nebodigatreba dostavljalca spustimo samo če pozvoni se ne bo zgodila nobena odtujitev stvari. res "logično" madonca...

torej je vaša "briliantna" logika:
- če pizza boy pozvoni ne bo nič ukradel
- stare mame, joškarce, urejeni starejši možakarji in gorile ne kradejo

madonca res ni upanja za vas...

res najbolje da napišete pravilo daje brez spremstva odraslega stanovalca moškega spola brez kazenske kartoteke prepovedano gibanje po bloku.

zanimivo pa da je meni bicikl splel očitno kar stanovalec bloka... hmm...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
ti enostavno ne razumeš in/ali pa se počutiš užaljenega

sem živel v bloku. smo dali gor ključavnico + domofon. edino klošarji niso prihajali v klet spat. drugače pa se je vedno kdo našel, ki je komu odprl. če noben drugi ni bil, je bila stara oma, ki je komaj kaj slišala, pa bila osamljena in ji je vsaka družba/pogovor prav prišla.
največkrat ti blok uničuje kak sosedov najstniški mulo + njegovi kolegi. tudi iz kleti največkrat kakšen tak primerek ali njegov kolega kaj izmaknejo ( ker poznajo vsebino kleti in imajo čas )
ampak eni tega enostavno ne kapirate

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
eni ste res paranoiki
tisti, ki na vsak način hoče not prit bo pri vseh pozvonil, pa rekel pošta... en bo že odprl
matr ste eni bebci

Samo to bi te vprašal. Ali imaš na vhodnih vratih svojega stanovanja ključavnico in ali jo zaklepaš? Če si odgovoril z da, si si tudi potrdil, da si bebec !!

Uporabljam tvoje izraze !

LP

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
dejva še enkrat Gaston počasi:
- PIZZA boy je prišel do bloka/stanovanja z namenom opravljanja svoje službe
- dostavil bo pico enemu stanovalcu v bloku

Evo, do tu se strinjava.

Postopek pa je od tu naprej takšen, ne glede na to, na koga pizza boy naleti:
- pozvoni ali pokliče naročnika (v ta namen so namreč stanovalci uvedli domofon)
- slednji mu odpre vrata in pizza boy dostavi pizzo.

Vse ostalo je brez veze.
In ne, nikogar, ki ga ne poznaš, ne spustiš v stavbo. če je gospa v letih, lahko počakaš, da ji nekdo odpre in ji pomagaš nesti vrečko.
Joškasto babo, če želiš navezati stike ali se bojiš, da boš izpadel nevljuden, enako.
DHL tipčka in pizza boya pa pustiš počakati, da jim odpre naročnik.

Namen domofona je, da v stavbo vstopijo le znani ljudje. Pika.
Kdor smatra, da tega ni treba spoštovati, nima prav.
Tako preprosto je to.

"Nekdo bo zihr odprl" pa je argument pussyjev, ki opletajo s tujim po koprivah.
Me res zanima, če so tako brezbrižni in vdani v usodo tudi kadar gre za njih osebno. A imajo jajca in puščajo svoja stanovanja ali avte odklenjene, ker "nekdo lahko itak vlomi".
Japajade...

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
eh gaston ti še kar ne razumeš... ali pa si tako užaljen da nočeš sprejeti dejstva, da tista ključavnica in domofon bolj kot ne odganjajo samo klošarje da zvečer ne hodijo spat v klet (pa še to bolj slabo).

zakaj ne sprejmete "pravila" ki sem ga napisal? al ste pussyji? in zakaj lahko v VAŠEM bloku stanujejo tudi obsojeni kriminalci? ali jim prepoveste bivanje? kaj pa obiski? ali mora pred vstopom pokazati dokazilo o nekaznovanosti?
sam se bolj "bojim" takih ljudi, kot dostavljalcev...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
edino klošarji niso prihajali v klet spat. drugače pa se je vedno kdo našel, ki je komu odprl. če noben drugi ni bil, je bila stara oma, ki je komaj kaj slišala, pa bila osamljena in ji je vsaka družba/pogovor prav prišla.
največkrat ti blok uničuje kak sosedov najstniški mulo + njegovi kolegi. tudi iz kleti največkrat kakšen tak primerek ali njegov kolega kaj izmaknejo ( ker poznajo vsebino kleti in imajo čas )
ampak eni tega enostavno ne kapirate

Ti, kako pa to, da klošarji niso pozvonili na vse zvonce?
Saj pri vas itak vedno nekdo odpre, ane?

Mogoče se je zgodilo kot pri moji mami v Trnovem.
So zvonili, dokler se je "vedno našel nekdo, ki jih je spustil noter".
Ko so parkrat ostali zunaj, so pa nehali.

In od kod ti podatek, da je VEDNO nekdo odprl?
Kaj pa, če so odprli le vsakemu drugemu, tretjemu, desetemu?
Bi upal staviti, da je to bližje resnici.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
bonk.gif

samo ti si res...
uf-1.gif

Sam je pa hecno, da smo vsi ki zagovarjamo spoštovanje pravil zate bedaki, ti si pa vele faca. Ne vem jaz bi se malo zamislil!?

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Lej, niti najmanj nisem užaljen.
Res pa ne pristajam na debato, kjer se namesto argumentov uporabljajo osebne diskvalifikacije.
In to jasno povem, tudi vrnem.

Zdaj pa dajva takole...
Nekoč, ko so lahko tujci hodili v poslovne stavbe mimo vratarjev brez legitimiranja, so nonstop trkali na vrata pisarn akviziterji, denarnice in torbice se je zaklepalo v omare itd.
Danes teh akviziterjev sploh ni več. Ker jih NIHČE ne spusti noter.
Če imajo kaj pametnega ponuditi, se ve, kakšna je procedura in s kom se morajo dogovarjati, pa tudi kje bodo lahko ponudili svoj produkt.
Če bi jih še vedno spuščali v hišo z argumentom "če ne jaz, jih bo pa nekdo drug", bi bilo drugače.
Sprememba se je torej zgodila, ker so vsi upoštevali pravila. Tudi če so se komu zdela bebava, se jih je držal. In to je prineslo rezultat.

Če bi se VSI držali predvidenih pravil, bi pizza boyu niti na misel ne prišlo vstopiti s slučajnim mimoidočim, ampak bi avtomatsko počakal, da mu naročnik odpre vrata.

Pa dajte že enkrat nehat dramatizirat in zganjat lažno usmiljenje do dostavljavca. Tip dela svoj posel, kot vsak drugi. V opisu del in nalog je gotovo predvideno, da počaka, dokler mu naročnik ne odpre vhodnih vrat. Če je sprejel službo, je pristal na pogoje, in to je to.
Saj menda čez rdečo tudi ne sme peljati, ane? Ali pa morda on lahko, ker se mu zelo mudi?
bonk.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.093
113
v lokalni ostariji
pa kakšna pravila neki?
človeku olajšaš delo -dostavo ker mu pridržiž vrata. škode nisi povzročil nobene.

najbolje danaredite pravilo kot sem napisal da se po bloku ne sme gibat npoben. a bo paranoiki?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ja stiskaši blokarji bi si zmislili za telefonski imenik pravil in pričakujejo, naj vsak pred vstopom to avtomatično pozna.

Naj tako kot v razvitih državah plačujejo 24h vratarja, ki bo zanje sprejemal pakete od poštarjev, spuščal mimo dostavo hrane za nesposobne kuhanja, jim odpiral vrata in tako naprej.

Ampak kaj ko se neka sociala igra gospodo in to ne gre.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
pa kakšna pravila neki?
človeku olajšaš delo -dostavo ker mu pridržiž vrata. škode nisi povzročil nobene.

najbolje danaredite pravilo kot sem napisal da se po bloku ne sme gibat npoben. a bo paranoiki?

Tud pizzo mu primem, če je nuja.
Ne le pridržim vrata.
Takoj, ko mu jih je odprl tisti, h kateremu gre.

Kdor ima domofon, ga ima z namenom. Katerim, po tvoje?
P.S.: Numy, vesel bi bil tudi tvojega odgovora.

Nazadnje urejeno:

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Zanimivo je, kako nekatere motijo tisti, ki kilo kostanja iz šume nesejo, ne tolerirajo pa druge lastnine, ja tudi hodniki, klčeti in podobno.

In taisto je s parkingi. Ko kmet obuje čevlje je gospod in naj bi mu bilo vse dovoljeno. Ko jaz obujem škornje pa ne smem biti kmet in iti v šumo po kostanj.

Dvojna merila. Kako slovensko je to brat.